Túl van a nehezén Fazakas Géza, akire tavasszal ismét számíthatunk 2021 december 23Általános 621

A Vác FC egyik legrutinosabb játékosával beszélgettünk az őszi szezonról, a Gerjen elleni meccsen történtekről, gyógyulásáról, illetve korábbi csapatairól és az edzősködésről is.

Nehéz heteken van túl egyik legrutinosabb játékosunk, a Váchoz nyáron érkező Fazakas Géza. Mint beszámoltunk róla, a 31 éves hátvéd-középpályás a Gerjen elleni, utolsó előtti meccs 58. percében hirtelen rosszul lett a pályán, és szapora szívverése, szívritmuszavara miatt azonnal le kellett cserélni. A mentő a váci kórházba szállította, ahol alapos vizsgálatoknak vetették alá. A váci kórház után néhány napra Budára, a Városmajori Szívklinikára szállították, ahol további vizsgálatok következtek, és ezek végül megállapították, hogy Fazakasnak nem kell abbahagynia a versenysportot! A játékos így idézte fel honlapunknak a történteket:

Már a mérkőzés előtti reggelem rosszul voltam, hőemelkedésem volt, de mivel tudtam, hogy milyen fontos meccs vár ránk, semmiképpen nem akartam kihagyni – emlékezett Fazakas Géza. – Fájdalomcsillapítókkal léptem pályára, de már az első félidőben sem éreztem jól magam, aztán nem sokkal a szünet után nagyon elkezdett verni a szívem. A váci kórházba szállítottak, néhány nappal később pedig a Városmajori Szívklinikára, ahol végül megállapították, hogy a futball folytatásának nincs akadálya! Igaz, egy hónap múlva még egy terheléses vizsgálat vár rám, de utána remélhetőleg zöld utat kapok. Egyelőre persze a pihenés a legfontosabb.”

Fazakas nyáron érkezett Vácra, de korábban már sok helyen megfordult hosszú pályafutása során és gyakorlatilag minden csapatában alapember volt.

A nyár elején egyszer már megkeresett Belák Gyula ügyvezető, de akkor még nem kötöttünk szerződést, azonban kisvártatva újra megkeresett és megegyeztünk – idézte fel rutinos játékosunk. – Mivel nemrégiben Nagymarosra költöztünk, a város közelsége és a jövő építésének lehetősége miatt mindenképpen Vácra szerettem volna igazolni, pedig lett volna több más lehetőségem is. Egyébként Honvéd-nevelés vagyok, Marco Rossi edzősége idején lett volna lehetőségem bekerülni az NB I-es csapatba, de úgy éreztem, hogy nem lettem volna stabil tag, ezért Sopronba igazoltam – a klub megvásárolta a játékjogom –, ahol szép éveket töltöttem el. Egy féléves kisvárdai kitérő után ismét Sopronban játszottam, de az NB II-es kiesés után az NB III-as III. Kerületi TVE-hez igazoltam. Az óbudaiaknál három évet töltöttem el, az utolsó szezonban pedig bajnoki címet szereztünk.”

Fazakas Géza a nehéz őszi szezon ellenére optimista és bízik benne, hogy tavasszal jobban fogunk szerepelni.

„Nehéz, megpróbáltatásokkal teli őszön vagyunk túl. Új csapat kezdett el épülni nyáron sok fiatal játékossal, mi, rutinos labdarúgók pedig kevesebben vagyunk. Nem vagyok elégedett, hiszen jó pár pont bennünk maradt, jóval előrébb kellene állnunk, de az utolsó hét meccsen sokat tettünk a szerencsénkért – azokat a bajnokikat, amiket az elején elbuktunk, azokat a későbbiekben már ponttal, pontokkal zártuk. Saját teljesítményemmel sem vagyok maradéktalanul elégedett, de a Mohács elleni szabadrúgás-gólomat nagyon fontosnak tartom, hiszen a találat előtt gondban voltunk, de ezzel a góllal le tudtuk zárni a találkozót. Hiszem, hogy egy jó felkészülés után tavasszal már nem lehet probléma, és felzárkózunk a középmezőnyhöz.”

Fazakas az aktív futball mellett egyébként már edzősködik az utánpótlásban, a Vác VLSE U7-es együttesét trenírozza.

Nyáron megkeresett Herédi Attila szakmai-, illetve Steidl Sándor sportigazgató, és megkérdezték, hogy lenne-e kedvem edzősködni. Mivel a C-licencem megvan, és tetszett is a lehetőség, elvállaltam. Heti két-három edzést tartok a srácoknak és próbálom átadni a tapasztalataimat! Azonban még az aktív futball is fontos, játékosként is szeretnék minél tovább maradni a Vác FC-ben, első körben legalább két évig, hiszen nyáron kétéves szerződést írtam alá. Biztos vagyok benne, hogy lesznek még szép évek Vácon, az pedig örömteli, hogy nem volt egyetlen olyan Vác-meccs sem, ahol ne lett volna kint a Vác-zászló!”

Játékosunk családi körben tölti el a karácsonyi ünnepeket.

„Minden klasszikus étel ott lesz az ünnepi asztalon, a töltött káposztától a halászlén keresztül a frissensültekig. Minden kedves váci érzelmű szurkolónak kellemes Karácsonyt kívánok!”

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK