Újabb hazai vereség 2021 október 21Általános 651

Az NB III Közép-csoportjának 13. fordulójában a Vác FC otthon 3–1-re kikapott a Ceglédtől.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 13. FORDULÓ

Vác FC–Ceglédi VSE 1–3 (0–2)
Vác, 50
néző. Vezette: Dombi O. (Halmai K., Holpár G.)
VÁC: Halasi – Fazakas, Kasza, Lukács K., Stefán – Zámbó, Purzsa (Nagy Z., a szünetben), Sorecz (Földi M., 75.) – Tóth D. (Torda, 75.), Tóth M., Mertse. Szakmai igazgató: Csank János
CEGLÉD: Mikler – Bagó, Szabó R. (Ángyán, 85.), Polyák, Kocsis B. (Juhász A., 65.) – Szász, Markó, Kuti K., Godzsajev-Telmán (Fekete O., 75.) – Pleszkán, Hamar Á. Szakmai igazgató: Ványi Zsolt
Gólszerző: Mertse (86.), ill. Pleszkán (12., 57.), Hamar Á. (37.)

Igazán "szurkolóbarát" kezdési időpontot határozott meg ismét az MLSZ, hiszen szerdán 13 órakor kellett kezdenünk a Ceglédi elleni találkozót.
Jól indulhatott volna a mérkőzés számunkra, hiszen a 4. percben egy lövés után az egyik ceglédi védő kezéhez pattant a labda a 16-oson belül, de a játékvezető továbbot intett, hiába reklamáltunk. Az első negyedórát aztán újfent nem sikerült kihúzni kapott gól nélkül, a 12. percben Hamar Ádám távoli lövését Halasi oldalra ütötte, a kipattanóra azonban Pleszkán Tibor érkezett és az üresen maradt jobb alsóba pofozta (0–1). Hat perccel később Tóth Milán 20 méteres lövése megpattant egy védőn, de Mikler megfogta a felső sarokba csapódó labdát. A 34. percben egy gyors kontra során Kuti Krisztián beadására a hosszún Polyák érkezett és a jobb kapufára fejelt. Három perccel később már a kapufa sem segített rajtunk, egy jobboldali beadást Hamar Ádám fejelt öt méterről a bal alsóba (0–2). Kétgólos hátrányban mehettünk tehát pihenőre.
Szünet után gyorsan szépíthettünk volna, Tóth Dominik beadására a hosszú saroknál Fazakas érkezett, és éles szögből nem sokkal fejelt mellé. A ceglédiek azonban a másik kapunál ismét nem hibáztak, egy gyors kontra során egy baloldali beadást az érkező Pleszkán bombázott a hálóba (0–3). A jó értelemben vett agresszivitás háromgólos hátrányban kezdett jellemzővé válni csapatunkra: a 62. percben Tóth Milán szerzett labdát, indította Mertsét, aki azonban hosszan tolta meg a labdát, így odalett a helyzet. Kisvártatva Kasza távoli, 25 méteres lövését ütötte ki Mikler, majd Sorecz baloldali szabadrúgását Stefán fejelte mellé, aztán Zámbó passzát Nagy Zoltán lőtte közelről kapura, de Mikler ismét bravúrral védett. A 86. percben végre összejött a szépítés, Torda szerzett labdát a középpályán, kiugratta Mertsét, aki kapura vezette a labdát, s végül remekül kilőtte 14 méterről a jobb felsőt (1–3). A különbség további csökkentésére már nem maradt időnk, így a mohácsi győzelem után nem tudtunk újabb pontokat szerezni.
Folytatás vasárnap 13:00-tól a Dunaújváros vendégeként.

Csank János: – A rutintalanság tipikus esete volt az, amit ma bemutattunk – könnyen eladott labdák, helyezkedési hibák és figyelmetlenségek. Hátrányban pedig fejetlenül mentünk előre. Tény, hogy jó csapattól kaptunk ki, nem is a vereség ténye idegesít, hanem az, ahogyan kikaptunk…
Ványi Zsolt: – Magabiztos győzelmet arattunk, az első perctől kezdve az történt a pályán, amit szerettünk volna. Szép gólokat szereztünk, de sajnálom, hogy egy butaság miatt nem tudtuk kapott gól nélkül lehozni a meccset.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK