Újfent a hajrában szerzett góllal szereztünk értékes pontot 2021 november 22Általános 577

Halasi Péter érthetetlen kiállítása után hátrányba kerültünk Pesterzsébeten, de Torda Patrik a 89. percben egyenlített, így 1–1-re végeztünk az ESMTK ellen az NB III 18. fordulójában.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 18. FORDULÓ

ESMTK–VÁC FC 1–1 (0–0)
Pesterzsébet, Ady Endre utca, 100 néző. Vezette: Zimmermann M. (László I., Varga L.)
ESMTK: Jeszenszky – Nagy M., Száhl, Kovács B., Túri D. – Molnár J., Szilágyi P. (Horváth L., 77.), Lucz, Markovics – Horváth R. (Szabó L, 64.), Soós. Vezetőedző: Turi Zoltán
VÁC: Halasi – Fazakas (Molnár L., 78.), Kasza B., Lukács, Stefán – Nagy Z., Purzsa (Tölgyes, 74.), Zámbó (Torda, 86.), Földi M. (Tóth D., 74.) – Mertse, Tóth M. Szakmai igazgató: Csank János
Gólszerző: Molnár J. (79. – 11-esből), ill. Torda (89.)
Kiállítva: Soós (83.), Kovács B. (91.), ill. Halasi (77.)

Idei utolsó idegenbeli mérkőzésünkön az ESMTK otthonába látogattunk, az Ady Endre utcai sporttelepre. A kezdés előtt megállapíthattuk, hogy az utóbbi évekhez képest Pesterzsébeten is megcsappant a nézőszám, persze, ennek a járvány is oka lehet.

A találkozó végig kemény játékot hozott, sokáig alig forogtak veszélyben a kapuk.  A 17. percben Molnár János lapos lövését fogta Halasi, majd Soós éles szögből leadott lövését is hárította kapusunk. Az első félidő vége előtt Nagy Zoltán ívelt át jobbról, a hosszún Földi visszaívelte a labdát, a középen érkező Tóth Milán azonban fölé fejelt.

A szünet után is sokáig kellett várni az első lehetőségre, a 62. percben Mertse került helyzetbe, de lövését blokkolták. Az események ettől kezdve gyorsultak fel: a 66. percben Szilágyi a felezővonal közelében konkrétan fejbe rúgta Stefánt – akit az eset után ápolni kellett –, de az azonnali piros lap helyett csak sárgát kapott! Halasi Péter jogosan reklamált az eset miatt, amely miatt ő szintén sárgát kapott – ennek sajnos még lett jelentősége. Méghozzá a 77. percben, amikor Soós került helyzetbe egy passz után, a kifutó Halasi mellett ellőtte a labdát, amely a bal sarok mellett ment el, de eközben a támadó szó szerint belefutott Halasiba – a játékvezető kirúgás helyett tizenegyest adott az ESMTK-nak, Halasinak pedig felmutatta a második sárgát, így a pirosat is. A Fazakas helyett beálló Molnár László jó irányba vetődött a büntetőnél, de Molnár János lövése a jobb sarokban landolt (1–0). Négy perccel később Soós esett el a 16-os vonalánál, de a játékvezető továbbot intett, azonban a hazai támadó ezt nem nézte jó szemmel, szóvá tette a bírónak, aki emiatt a második sárgát is odaadta Soósnak, így kiegyenlítődött a létszám. A 85. percben egy váci szöglet után felszabadítottak a hazai védők, majd Horváth Levente iramodott meg egy indítással, miközben Molnár László kiszaladt a kapujából, de nem tudott felszabadítani, Horváth eltolta a labdát mellette, így a kapunk üresen maradt. A visszafutó Tóth Dominik azonban nagy lendülettel érkezve elrúgta az erzsébeti csatár elől a labdát, tehát hatalmasat mentett! És a 89. percben ismét cserecsatárunk volt az egyik főszereplő: a 16-oson belül, a bal oldalon remekül verte meg védőjét, majd beadott, a hosszún érkező Torda Patrik pedig nyolc méterről, kapásból a hálóba bombázott (1–1)! A végére is maradt még egy kiállítás, Kovács Botond „vágta fel” csúnyán Stefánt, így ő is piros lapot kapott a játékvezetőtől!

A játék képe alapján igazságosnak mondható a döntetlen, de ez egy újabb mérkőzés volt, amelyen a játékvezető főszerepet vállalt és ismét nem a mi „javunkra” tévedett…
Ezzel a remivel is előreléptünk két helyet a táblázaton, így már nem vagyunk kieső helyen. Folytatás vasárnap, 13 órától a váci stadionban a Gerjen ellen.

Turi Zoltán: – Sokáig reális eredménynek tűnt a döntetlen, de az értékesített tizenegyesünk után természetesen fájónak érzem, hogy három helyett csak egy pontot szereztünk.
Csank János: – Küzdelmes mérkőzésen igazságos döntetlen született. Nem követtünk el nagy hibákat, de sokáig nem voltunk veszélyesek elöl. Nem éreztem a mérkőzés alatt, hogy vereség lehet a vége, a büntető persze megváltoztatta a meccset – ezt azért alaposan vissza kell majd nézni. Halasi Péter első sárgáját feleslegesnek tartom. A hajrában két cserejátékos összjátékából sikerült egyenlítenünk.

(Fotó: Órás-Sonntagh György/ESMTK Baráti Kör)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK