Vácon is nevelkedett Tölgyes Ádám, aki nagyon örül az első, győztes góljának 2022 március 17Általános 597

20 esztendős középpályásunk, Tölgyes Ádám tavaly nyáron a Ferencvárostól érkezett klubunkhoz. A játékos a Fradi második csapatában az előző szezonban már bemutatkozott az NB III-ban, de stabil kezdőjátékossá nálunk vált a most futó bajnokságban. Kevesen tudják, hogy „Tölgy" becenévre hallgató játékosunk váci kötődésű, gyerekként a Vác VLSE-ben (is) nevelkedett! Erről is beszél interjúnkban.

Tavaly nyáron érkeztél Vácra, de ha jól tudom, van váci kötődésed, hiszen a Vác VLSE-ben is nevelkedtél. Milyen volt az az időszak gyerekként, illetve milyen érzés volt visszatérni Vácra nyáron, már a felnőtt csapatba?

Igen, Vácon nevelkedtem. Körülbelül 8 éves koromban kezdtem el futballozni az egyesületben, és a 2012/13-as szezon végéig maradtam – az utolsó évben már az U13-as együttesben játszottam, mielőtt az MTK-ba igazoltam volna. Azóta nagyon sokat tanultam, nagyon jó időszakon vagyok túl, így tavaly kellő magabiztossággal jöttem a felnőtt csapathoz.

Gyakorlatilag egyből kezdőjátékossá váltál a Vác FC-ben, a bajnokságban eddig összesen 21-szer, míg a Magyar Kupában háromszor léptél pályára. Hogy érzed magad az együttesben és milyennek élted meg az őszi szezont, illetve a tavasz eddigi szakaszát?

– Jól érzem magam, hamar befogadtak a többiek, és ismerősök is voltak, amikor érkeztem, szóval minden rendben ment. Szerencsére jól sikerült a bemutatkozásom, a mester hamar bizalmat szavazott nekem. Jól kezdtem az őszi szezont, úgy érzem, egyénileg jól ment a játék, viszont a csapatnak nehezen indult az ősz, de az idény végére egész jó eredményeket értünk el. A tavaszi szezont sajnos két vereséggel indítottuk, de azóta két fontos győzelmen vagyunk túl!

A Dabas-Gyón ellen megszerezted az első váci gólodat, ami egyből három pontot eredményezett. Milyen érzés volt győztes gólt szerezni?

– Nagyon örülök, hogy megszereztem az első gólt és külön örülök annak, hogy ez egy győztes találat volt, amivel igazán segíteni tudtam a csapatnak a fontos három pont elérésében!

Mit vársz a szezon további részétől? Mi kell ahhoz, hogy mielőbb bebiztosítsuk a bennmaradást?

– Fontos, hogy a csapat összetartson és keményen dolgozzon a minél jobb eredmény elérése érdekében és akkor nem lesz probléma a bennmaradással.

(Fotó: mtkbudapest.hu)

 

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK