Vasárnap 14 órakor a Makót fogadjuk; íme Csank János és Csaba Dániel várakozásai 2022 február 12Általános 957

Vasárnap 14 órakor elkezdődik a Vác FC számára a „tavaszi hadjárat”, csapatunk a téli felkészülés utáni első tavaszi mérkőzésen a bajnokság 3. helyén áll Makói FC-t fogadja az NB III Közép-csoportjának 21. fordulójában.

A 18 ponttal a 16. helyen álló Vác FC három hazai bajnoki mérkőzéssel kezdi meg a tavaszi szezont, a Makó után egy hét múlva a Monort, majd azt követően még egy héttel később a Paks II-t fogadjuk majd a váci stadionban. Fontos lenne a jó rajt, tehát az, hogy ezeken a mérkőzéseken minél több pontot gyűjtsünk és eltávolodjunk a kiesőzóna közeléből. Tudja ezt Csank János szakmai igazgató is.

Amit meg akartunk csinálni a felkészülés alatt, azt zömében elvégeztük – vágott bele Csank János. – Igaz, nem volt optimális minden, hiszen sokszor Diósjenőn kellett edzenünk, de a lejátszott kilenc edzőmeccs zömében jó eredményeket hozott. Remélem, hogy „rutinosodtunk” a felkészülés során és jobb teljesítményt, illetve eredményességet várok tavasszal. Halasi Péter távozása nem volt bekalkulálva, de Nacsa Péter érkezett helyette, így most versenyhelyzet van kapusposzton. Tudjuk, hogy a Makónak jól képzett játékosai vannak, így kőkemény mérkőzés vár ránk vasárnap. Stefán Dávid piros lapja miatt még eltiltását tölti, míg Fazakas Géza terheléses vizsgálata várhatóan a jövő héten történik meg, ő addig nem futballozhat.”

Első tavaszi ellenfelünk, a Makói FC újoncként kiválóan szerepel a bajnokságban, az őszi 20 bajnokin 39 pontot szerzett, ezzel pedig a 3. helyen áll. A téli átigazolási időszakukról annyit tudható, hogy egyik legjobbjuk Nikitscher Tamás az NB II-es PMFC-hez igazolt, ezzel egy középpályást veszítettek, viszont Nikics Nemanja érkezett a keretükhöz.

Csapatunknak a vasárnapi meccsen lesz egy visszatérője, mégpedig a hosszú sérülés után felépült Csaba Dániel. 21 esztendős védőnk természetesen nem élte meg könnyen az utóbbi időszakot, de most már előretekint, és abban bízik, hogy minél több pontot szerzünk tavasszal.

Sajnos szerencsétlen volt az őszi szezonom – tekintett vissza honlapunknak Csaba Dániel. – Nem úgy szerepeltünk, ahogy szerettem volna és jöttek a sérülések is; először a Paks II ellen augusztusban agyrázkódásom volt – akkor két hetet kellett kihagynom –, majd októberben a Hódmezővásárhely elleni bajnoki után edzésen egy ütközést követően levált a térdemből egy porc, emiatt véget is ért az ősz számomra. November 5-án megműtöttek, majd két hétre rá Varró Tina gyógytornásszal csináltam a rehabilitációt egészen december végéig. A téli felkészülést januárban elkezdtem a csapattal és fokozatosan szálltam be a gyakorlatokba. Az edzőmeccsek felén vettem részt, az elején még kevesebb játékidőt kaptam, aztán egyre többet játszottam. A felkészülési találkozók jól sikerültek, ezért reménykedem benne, hogy jóval több pontot tudunk gyűjteni tavasszal, hiszen az a cél, hogy bebiztosítsuk a bennmaradást és minél előrébb végezzünk. Emellett bízom benne, hogy a sérülések is elkerülnek.”

Ősszel 3–0-ra kikaptunk a makóiak otthonában, így van miért visszavágni. A vasárnap 14 órakor kezdődő találkozót Szalai László vezeti, míg segítői Keszthelyi Tamás és Blum Dániel lesznek.

Mindenkit szeretettel várunk a mérkőzésre!!! A jegyárak változatlanok, és a hölgyek, a 14 éven aluliak, illetve a 65 éven felüli nyugdíjasok ingyen tekinthetik meg az összecsapást. Védettségi igazolvány azonban továbbra is szükségeltetik a belépéshez.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK