Vasárnap a Gerjen vendégeként zárul a szezon – Nacsa Péter felszabadult, jó játékot remél 2022 május 28Általános 737

Eljött az NB III Közép-csoportjának utolsó, 38. fordulója, csapatunk vasárnap 17 órától a Gerjen vendégeként, Pakson lép pályára. 30 éves kapusunk, Nacsa Péter jó játékot remél az utolsó bajnokin.

A vasárnapi mérkőzésnek már nincs igazán tétje egyik csapat számára sem, hiszen a Vác az előző fordulóban kiharcolta a bennmaradást. Jelenleg 36 pontunk van, de már sem lejjebb, sem feljebb nem tudunk mozdulni, a vasárnapi eredménytől függetlenül a 16. pozícióban végzünk majd. A Gerjen számára sincs semmilyen tét, nyilván annyi, hogy szépen szeretnének búcsúzni az NB III-tól, hiszen már biztos kiesők, sőt, mivel csak 19 pontjuk van, már senkit nem tudnak megelőzni, biztosan az utolsó, 20. helyen végeznek.

A mieinknél biztosan nem léphet pályára öt sárga lapos eltiltása miatt Purzsa Máté, míg többen sérüléssel bajlódnak. Játékra kész azonban a télen érkezett kapusunk, Nacsa Péter, aki 10 NB III-as bajnokin lépett pályára a Vácban tavasszal és szerencsére könnyen beilleszkedett.

Az előző csapatomnál, Mosonmagyaróváron – innen is gratulálok nekik bajnoki címükhöz! – sajnos a porcommal megsérültem, így télen új csapat után néztem, hiszen szerettem volna a pályán lenni, védeni – tekintett vissza 30 éves kapusunk. – Zámbó Danival, Sorecz Szabival és Fazekas Gézával ismertük már korábbról egymást, ők sokat segítettek a csapatba való beilleszkedésben. Fiatal, tehetséges csapathoz jöttem és bár picit később csatlakoztam, januárban mindenki beleállt a munkába. A saját teljesítményem minden egyes meccs után átgondolom, sosem vagyok teljesen elégedett, mivel kapusként hibátlan meccs nagyon ritkán adódik. Mindig jó, ha nullára tudunk hozni egy meccset, illetve az, ha fontos védéssel sikerül segíteni a csapatot. Volt egy kiváló sorozatunk a csapattal, örülök, ha ehhez én is hozzá tudtam tenni. Úgy gondolom, kapustársammal és a kapusedzőnkkel jól működtünk együtt. Végeredményben a Vác NB III-as tagságának megőrzését sikerült elérni, ez mindenképpen pozitív, hiszen a felnőtt futball az eredményekről szól legfőképpen. Az utolsó, Gerjen elleni mérkőzésen jó játékot remélek, különösebb teher nélkül játszhatunk, de természetesen a három pont begyűjtésének céljával lépünk a pályára.”

Ősszel hazai pályán 3–0-ra győztünk a Gerjen ellen, góljainkat Mertse Ábel (2) és Nagy Zoltán szerezték. A holnapi mérkőzést Iványi Gábor vezeti majd, segítői Jakab Bálint és Kondákor Trisztán lesznek. Hajrá, Vác!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK