Vasárnap tavaszi rajt – Csank Jánossal az első meccsről és a felkészülésről is beszélgettünk 2021 február 27Általános 859

Vasárnap két és fél hónap szünet után végre folytatódnak az NB III Közép-csoportjának küzdelmei. A Vác FC a 22. fordulóban a Budapest Honvéd második csapatához, a Honvéd-MFA II-höz látogat vasárnap 11:00-kor. A mérkőzés a járványügyi rendelkezések értelmében zárt kapuk mögött kerül megrendezésre.

Hosszú szünetet követően folytatódik az NB III-as bajnokság a Vác FC számára a Honvéd-MFA elleni találkozóval a kispestiek utánpótlás-központjában. A mieink 6 győzelemmel, 7 döntetlennel és 8 vereséggel, 25 megszerzett ponttal a 15. helyről várják a tavaszi szezonrajtot, míg a kispestiek 6. helyezettként készültek a folytatásra, az eddigi 21 fordulóban 34 pontot zsebeltek be, így a két együttes között jelenleg 9 pontos különbség van.

A Váchoz a télen visszatért Csank János szakmai igazgatóval a felkészülésről, az új játékosokról és a holnapi mérkőzésről is beszélgettünk.

Relatíve jó felkészülést hajtottunk végre – vágott bele honlapunk kérdésére a mesteredző. – Azt a munkát, amit elterveztünk, elvégeztük, de sajnos nagyméretű műfüves pályára keveset tudtunk menni – hetente kétszer Dunakeszin edzettünk. Az utolsó, Tiszakécske elleni felkészülési meccsen játszottunk először füvön, míg az előtte lévő edzésen tréningeztünk először élőfüves pályán. A felkészülés elején egyébként nem „nyúltam bele” a csapat, figyeltem a játékosokat, hogy ki mire képes. Amit vártam a fiúktól, azt teljesítették; problémának azt tartom, hogy a keretben nincsenek igazán „specialisták” (pontrúgók és magas, fejelő játékosok), akik a régi Vácban meghatározó szerepet töltöttek be. A keretbe két új játékos, Gergely Péter és Nagy Gábor érkezett, előbbi meghatározó ember lehet a középpályán, de utóbbi is számíthat lehetőségre a védelemben. Sajnos az átigazolási időszak hajrájában Niedermüller Ákos távozott, ez nem volt bekalkulálva.
Az első két bajnokin, a Honvéd-MFA és a Kecskemét ellen a helyezések alapján nem nekünk áll a zászló. Holnap a kispestiek ellen nagy kérdés lesz az is, hogy kit adnak vissza a nagycsapatból. Nálunk Bonivárt Erik és Tóth Bálint sérültek, utóbbinak fáradásos törése van, míg Koval Viktor öt sárga lapja miatt eltiltott, így ő sem játszhat.”

A Budapest Honvéd II–Vác FC mérkőzést Takács Ákos vezeti majd, míg segítői Piskóczi Viktor és Zsákai Milán lesznek. 

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK