Vereséggel kezdtük a tavaszi szezont 2022 február 14Általános 1504

Az NB III Keleti csoportjának 21. fordulójában a Vác FC hazai pályán 3–0-s vereséget szenvedett a Makótól.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 21. FORDULÓ

Vác FC–Makó FC 0–3 (0–1)
Vác, 150
néző. Vezette: Szalai László (Keszthelyi T., Blum D.)
Vác: Molnár L. – Nagy Z., Kasza, Csaba D., Földi M. (Sorecz, a szünetben) –  Zámbó, Szunyog (Héjjas, 67.), Tölgyes (Balázs S., 67.) – Mertse, Tóth M. (Purzsa, 67.), Tóth D. (Vén B., 84.) Szakmai igazgató: Csank János
Makó: Bordás – Sirokmán, Belanka (Heidrich, 88.), Sziklási, Tamaskó (Varga R., 82.) – Juhász J., Dóra, Major (Széll, a szünetben), Pócs (Rózsahegyi, 82.) – Babolek (Rabecz, 72.), Zámbori. Vezetőedző: Siha Zsolt
Gólszerző: Zámbori (14.), Juhász j. (53.), Babolek (62.)

A tavaszi rajton a bajnokság 3. helyén álló Makó FC együttesét fogadtuk a váci stadionban, amelyben annyi változás már történt, hogy a kispadok átkerültek a klubházzal szemközti lelátótól jobbra lévő területre. A találkozó előtt egyperces gyászszünetre került sor a közelmúltban életének 91. évében elhunyt Gáspár Sándor emlékére, aki szurkolótáborunk vezetőjének a nagypapája és nem mellesleg 1963 óta volt csapatunk hűséges szurkolója.

A kezdés előtt kiderült, hogy Lukács Kelemen a bemelegítésnél megsérült, így nem vállalta a játékot, helyette Földi Máté került be a kezdőbe. Szunyog György pedig 16 évesen először játszhatott a Vác FC felnőtt csapatában. Sajnos nem kezdődött jól a meccs, a vendégek sokkal harcosabban vezették magukat a küzdelembe, és az első negyedóra vége előtt egy gyors kontrájuk futott a jobboldalon, végül Tamaskó Ádám beadását Zámbori Dániel vette le és lőtte a kapu felső sarkába (0–1). Négy perccel később mi is eljutottunk az ellenfél kapujáig, Kasza fejelt mellé egy baloldali beadást. Ezt követően is főképp makói lehetőségek adódtak az első félidőben, de a játékrész végén Kasza indításával Mertse lépett ki a jobbösszekötő helyén, azonban erőtlen lövése mellément.

A második félidőt nagyobb elánnal és harcossággal kezdtük, az 50. percben Szunyog passzolt remekül a balján érkező Tóth Milánhoz, támadónk okosan a bal sarkot célozta, de 11 méteres lapos lövése centikkel mellé ment. A túloldalon a makóiak sajnos nem hibáztak, Tamaskó indítását követően Kasza elaludt, így Juhász Jónás elé került a labda, aki 11 méterről nagy erővel lőtt Molnár kapujába (0–2). A 62. percben aztán végképp eldöntötte a meccset a hagymavárosi csapat: Babolek Zoltán tudott kilépni és 12 méterről laposan a rövid sarokba lőtt (0–3). A hátralévő szűk fél órában sokat tettünk a szépítésért, a 69. percben például Mertse baloldali szabadrúgását követően a makói védő saját kapujának felső lécére fejelte a labdát, majd a 75. percben Sorecz jobboldali szabadrúgását a hosszún érkező Mertse fejelte fölé.

Összességében megérdemelt sikert arattak a makóiak. Javítási lehetőség vasárnap, 14 órától ismét hazai pályán a Monor ellen.

Csank János: – Tartottam ettől a mérkőzéstől, nem is ok nélkül. Elkerülhető gólokat kaptunk, a második találat pedig döntő – egyben totál érthetetlen – volt. Ez megállított minket, pedig a második játékrészt jól kezdtük. A gólkülönbséget túlzottnak tartom, de a fejlődés szempontjából fontos, hogy jól jöjjünk ki ebből a vereségből. Az örömteli dolog, hogy a 16 éves Szunyog György jól mutatkozott be a csapatban.
Siha Zsolt: – Nagyon jól kezdtük a találkozót, azonban az első negyedóra után leálltunk, ami nem tetszett. A szünet után aztán újabb gólokat szereztünk és tükörsima győzelmet arattunk. Jó színben tüntettük fel a makói labdarúgást egy ilyen nagy múltú egyesület otthonában.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK