Vereséggel kezdtük az NB III-at 2020 augusztus 03Általános 1666

Az NB III Közép-csoportjának 1. fordulójában a Vác FC pályaválasztóként 2–1-re kikapott az RKSK-tól.

NB III KÖZÉP-CSOPORT, 1. FORDULÓ

Vác FC–Rákosmente KSK 1–2 (0–1)
Budapest, BVSC-stadion, 150 néző. Vezette: Szabó Levente (Márkus Péter, Balla Levente).
Vác: Halasi – Sárosi, Koval, Kasza B., Ódé – Bonivárt (Sorecz, 80. perc), Zámbó – Magos M. (Torda P., szünetben), Sóron, Szalánszki – Szenes B. (Rusvay, 57. perc). Vezetőedző: Burzi Attila
RKSK: Nyirati – Lovász, Nagy J., Markos, Nyul – Balaskó (Horváth R., 25. perc), Vattai – Ott (Nagy B., 80. perc), Darabont, Pusztai D. (Molnár A., 87. perc) – Torda B. Vezetőedző: Nagy Árpád
Gólszerző: Torda B. (0–1, 26. perc), Vattai (0–2, 63. perc), Szalánszki (1–2, 65. perc).
Sárga lap: Bonivárt (7. perc), Kasza B. (33. perc), Ódé (90. perc), Torda P. (90. perc), ill. Markos (52. perc), Torda B. (67. perc), Nyirati (88. perc).

Augusztus első vasárnapján megkezdődtek az NB III-as bajnokság 2020/2021-es idényének küzdelmei. A Vác FC az előző csonka NB II-es bajnokság zárásakor kieső helyen állt, így most az NB III Közép-csoport összecsapásai várnak ránk.
A hazai találkozóknak egyelőre a BVSC budapesti pályája ad otthont, itt fogadtuk az első fordulóban a Rákosmente KSK csapatát. A kora esti időpontban is nagy meleg fogadta a feleket és a kilátogató nézőket.

A kezdeti ismerkedés után az RKSK kontrái jelentettek több veszélyt. A 25. percben kényszerű cserére kényszerültek a vendégek. Balaskó összefejelt Szenessel és a vérző fejű csapatkapitány nem tudta folytatni a játékot. Az incidens felpaprikázta a rákosmenteieket és a 26. percben a vezetést is megszerezték. Baloldali szöglet után Torda Bence csúsztatta meg fejjel a rövid saroknál a labdát, mely ezt követően a kapu bal oldalába hullott (0-1). A gól után nagyobb sebességre kapcsolt a Vác, átvette az irányítást, mezőnyfölénybe került, de ez eredményre nem vezetett. A kapu elé érve, mindig hiányzott pár centi, vagy ott volt egy védő lába, hogy igazi veszélybe kerüljön Nyirati kapuja. A félidei Magos Mátyás–Torda Patrik csere is a gólszerzés érdekében történt. Tovább fokozta a nyomást a Vác, már gólhelyzetek is kialakultak, az 57. percben egy kapufát is lőttünk, de gól nem született. Sajnos nem úgy az ellenfélnél. A 63. percben Vattai vette észre a félpályán átlépve, hogy Halasi messze kint áll a kapujából és negyven méterről megcélozta a váci kaput. A labda hosszú útja után átszállt a kétségbeesetten visszafutó kapusunk felett, majd a kapu közepébe hullott (0-2).

Szerencsére nem sokat váratott magára a szépítés. A 65. percben Ódé baloldali beadása suhant át a lábak között, Szalánszkihoz került, aki hat méterről a háló bal oldalába lőtt (1-2). A hátralévő időben kapujához szegezte a Vác ellenfelét, de semmi sem jött össze, sorra maradtak ki a helyzetek. A vendégek kontrái Torda Bence vezérletével továbbra is veszélyesek voltak. A mérkőzés végén még Sóron Tibor lőtt egy kapufát jobbról, kiszorított helyzetből, majd Rusvay nagyszerű lövése után Szalánszki maradt le pár centivel a kipattanó labdáról, így több gól nem született. Csapatunk vereséggel mutatkozott be az új idényben – a hétvégén Iváncsán nyílik lehetőség a javításra. 

(F. Gy.)

(Fotó: Daru Andrea)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK