Volt, aki azt mondta, egy percet nem fogok játszani – interjú Balga Balázzsal 2021 november 18Általános 1106

A nyáron Berkenyéről érkező 20 éves középpályásunk beilleszkedése könnyen ment, kétszer már kezdő is volt a szezonban (11 alkalommal pedig cserejátékos), de szerinte sok mindenben kell javulnunk ahhoz, hogy eredményesebbek legyünk.

Nyáron a Nógrád megyei I. osztályú Berkenye SE együttesétől érkezett vissza Vácra a váci nevelésű – a Vác VLSE-ben nevelkedő – középpályás, Balga Balázs. 20 éves játékosunk az előző fordulóban, az FTC II ellen másodszor volt kezdő csapatunk színeiben – végül egy félidőt töltött a pályán –, de első gólját már augusztusban, a Tiszaújváros elleni Magyar Kupa-meccsen megszerezte csereként beállva.

– Milyen érzés volt az első perctől pályán lenni a Fradi második csapata ellen?
A kezdőcsapatban helyet kapni mindig jó érzés, hiszen ez egy pozitív visszajelzés, hogy számít rám a szakmai stáb – mondta honlapunknak Balga Balázs. – Azért dolgozom az edzéseken nap mint nap, hogy minél több játéklehetőséget kapjak és segítsem az együttest.
–  Hogy sikerült nyáron a beilleszkedés a csapatba?
Úgy gondolom, könnyen ment, hiszen sok a váci nevelés a gárdában, és én is itt nevelkedtem, ezért a csapat nagy részét ismertem. Néhányan csapattársak is voltunk, vagy esetleg ellenfelek, de van, akit az iskolából vagy a kollégiumból ismertem meg, úgyhogy ezzel nem volt gond.
– Hogy látod az eddigi meccseket, s mennyire van hiányérzeted esetleg?
A nyáron szinte teljesen új csapat alakult ki, sok fiatal játékos alkotja a keretet. Tudtuk, hogy nehéz lesz fiatal csapatunknak eredményesnek lennie. Bár az edzőmeccseken jól szerepeltünk erősebb ellenfelek ellen is, sajnos ezért nem osztottak pontokat. Elkezdődött a bajnokság, ahol nem tudtuk hozni a felkészülési mérkőzéseken nyújtott játékunkat, és jöttek a sikertelenségek. Egy klubnak, egy játékosnak sem tesz jót, ha nem úgy mennek a dolgok, ahogy azt szeretnénk. Sportolók vagyunk, tehát van, amikor sikeres vagy és tapsolnak, illetve elismernek, de van, amikor sikertelen vagy és kifütyülnek, szidnak. Sajnos ez ilyen; dolgoznunk kell „ezerrel” és meg fog jönni az eredménye. Hiányérzetem persze, hogy van, hiszen nem állunk fényesen. Legfőképpen azokban a meccsekben érzek hiányt, amikor mi szereztük meg a vezetést, de mégsem a miénk lett a 3 pont, mert vagy nem sikerült rárúgni még 1 gólt, vagy figyelmetlenségből mi kaptunk egyet – ezek a pontok nagyon hiányoznak.
– Hogy értékeled a saját eddigi teljesítményedet?
Nyáron az előző Nógrád megyei I. osztályú bajnokcsapatból, a Berkenyéből igazoltam Vácra. Megkerestek, ezért próbajátékra jöttem, majd a Mester elmondta, hogy jó bal lábam van és ügyes vagyok, ezért szeretné, ha ide igazolnék. Szokták mondani, ez az osztály már N-el kezdődik és nem M-el. Sokkal nagyobb az iram az edzéseken, a meccseken. Tudtam, hogy nekem itt meg kell harcolnom minden egyes játékpercért. Volt, aki azt mondta, egy percet nem fogok játszani. Nos, ahhoz képest már pályára léptem párszor és kezdő is voltam. Aki ismer, tudja, hogy szerény gyerek vagyok, nem háborgok, ha esetleg nem kapok annyi lehetőséget, amennyit szeretnék vagy érdemelnék. Ilyenkor még keményebben dolgozom. Csak így fejlődhetek, lehetek jobb, hasznosabb játékos a csapat számára. Igyekszem kihozni magamból a maximumot az edzéseken, meccseken és sokkal többet várok magamtól – többen is biztatnak, mert több van bennem.
- Hogy érzed, miben kellene javulnunk a jobb eredmények elérése céljából, s mit vársz a hétvégi, ESMTK elleni mérkőzéstől?
Sok mindenben kell javulnunk. Sok gólt kapunk pontrúgásból, ezen javítani kell, elöl pedig az adódó ziccereket ki kell használnunk; sokkal koncentráltabbnak kell lennünk ezeknél a helyzeteknél. Védekezésben keményebben, zsiványabban kell játszani. Mindenkinek szükséges rátennie egy lapáttal ahhoz, hogy eredményesebbek legyünk. Lehet, hogy nem mi vagyunk azok, akik végigverik ezt az osztályt, de nekünk, fiataloknak tisztában kell lennünk azzal, hogy amikor felvesszük a Vác FC mezét, akkor meg kell tenni mindent a pályán, harcolni, csúszni-mászni kell egymásért, a szurkolókért, a klubért. Ez vezethet csak előre. Az ESMTK elleni meccsen sem mi vagyunk az esélyesek, de egyértelműen a győzelemért utazunk, máshogy nem is lehet pályára lépni, bárki is legyen az ellenfél. Ahhoz, hogy elinduljunk felfelé, 3 pontokat kell gyűjtenünk, és remélem, hogy a hétvégén ezt hazahozzuk. Mindent beleadunk! Hajrá, Vác!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK