Social
dec
02

Tóth Barnabás...

Tóth Barnabás gyönyörű fejes gólja a ZTE FC ellen! (forrás: instat)

Social
dec
01

December 1-je a Magyar...

December 1-je a Magyar Rádiózás Napja – ekkor avatták fel ugyanis 1925-ben az első rádióstúdiót. E jeles nap alkalmából köszöntjük kiemelt stratégiai partnerünket a Sláger FM-t! Bár a hivatalos indulás 1925. december 1-én történt, az adáskísérletek akkor már több éves múltra tekinthettek vissza. Az LGT együttes által a rádiózás 50. születésnapjára készített zeneszámban („Szól a rádió”) megénekelt Marcal János segédtiszt 1923-ban, a kísérleti adásokban vett részt. Zenekíséret nélkül énekelt magyar nótákat, melyet az akkori rádióamatőrökből álló közönség nagy tetszéssel hallgatott. Az első hírszóró adó – a 250 wattos csepeli adó stúdiója – 1924-ben egy rozzant bútorszállító kocsi volt. 1925 nyarától azonban már a Budapest, Rákóczi út 22. szám alatt, a Telefonhírmondó épületében folytatta működését a műsorszóró rádiózás. A stúdiót a Csepelen elhelyezett postai leadóállomással külön vezeték kötötte össze. 1925. december 1-jén este 8 órakor indult meg avatóünnepséggel, majd hangversennyel a rendszeres rádiós műsorsugárzás. Csukás István: Azt kérdezte a rádióriporter, hogy el tudná-e mondani egy bánatát. Egyet igen! – feleltem könnyedén. – Talán az, hogy… Nem, inkább az… Vagy esetleg… Vörösödve izzadtam; a rádióriporter szintén, hogy mekkora marhaságot kérdezett, vagy hogy mekkora marhát fogott ki! Csak a magnó járt türelmesen, zümmögve rögzítette a halhatatlan semmit.

Social
dec
01

Csodálatos passz,...

Csodálatos passz, csodálatos gól! (forrás: instat)

Social
nov
30

Mozogj, hogy ne fázz!

Mozogj, hogy ne fázz!

Social
nov
28

Köszönjük...

Köszönjük mindannyiotoknak, hogy hisztek bennünk és erőt adtok mindennapi munkánkban. Büszkék vagyunk Rátok!

Social
nov
28

MEMO! 117 évvel ezelőtt,...

MEMO! 117 évvel ezelőtt, 1899. november 28-án került bejegyzésre a - már júniusban megalakult - Váci Sport Egyesület (VSE). Az akkori fiatalság többféle sportot tudott űzni, mivel öt alosztály alakult meg - szöveghűen idézve: "kerékpározás, vívás, torna (a: laon tennis, b: labdázás), gyalog turisztika és evezés". A Pesten már sorra rendezett labdarúgó mérkőzések hatására felvették az alapszabályba a "footballt" is, de egyelőre még nem működött a szakosztály.

Social
nov
28

Újabb idegenbeli...

Újabb idegenbeli győzelem. http://bit.ly/2gkS3me

Általános
nov
28

Már 117 éve a sport "színpadán"!

117 évvel ezelőtt a mai napon, 1899. november 28-án került bejegyzésre a - már júniusban megalakult - Váci Sport Egyesület (VSE), klubunk jogelődje.

Social
nov
27

Light at the end of the...

Light at the end of the tunnel

  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK