A jogtalan tizenegyes megpecsételte a sorsunkat 2021 október 11Általános 910

Az NB III Közép-csoportjának 11. fordulójában a Vác FC 1–0-ra kikapott a Kozármislenytől hazai pályán. A csapat főszurkolójáról, Németi Miklósról megemlékezett klubunk.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 11. FORDULÓ

Vác FC–HR-Rent Kozármisleny 0–1 (0–1)
Vác, 100
néző. Vezette: Takács Ákos (Kövér T., Szilágyi Zs.)
Vác: Halasi – Fazakas, Kasza, Stefán, Földi M. (Balázs 81.) – Tölgyes, Zámbó – Vén B. (Nagy Z. 56.), Sorecz, Tóth D. (Balga 64.) – Tóth M. Szakmai igazgató: Csank János
Kozármisleny: Lékai – Kónya, Gajág, Turi, Loch – Kozics – Szabó D. (Beke 76.), Vajda, Bischoff (Kiszely 59.) – Kirchner (Fenyvesi 92.), Hampuk (Csernik 76.). Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerző: Kirchner (11-esből) a 25. percben
Sárga lap: Tóth M. 75. illetve Bischoff 28., Loch 87. percben

A mérkőzés előtt egyperces gyászszünettel, élete fő részének felolvasásával és néma főhajtással emlékeztek meg a jelenlévők a közelmúltban elhunyt Németi Miklósra, aki 30 éven keresztül volt a Vác főszurkolója.
A mérkőzésen az első helyzetre a 15. percig kellett várni, ekkor Vajda „löbbölt” alá a labdának, amivel Hampuk kilépett, helyzetbe került, de közeli lövése elakadt a kapujából remekül kijövő Halasiban. Kilenc perccel később Kirchner ment el a jobb szélen, középre adott Hampuknak, aki elől Zámbó felszabadított, míg a mislenyi támadó a középpályásunk lábát találta el. Takács Ákos játékvezető általános meglepetésre váci szabadrúgás helyett 11-est ítélt, amelyet Kirchner nagy erővel a jobb alsó sarokba lőtt – pedig Halasi érezte az irányt (0–1). A 29. percben Vén Botond cselezett befelé jobbról, majd Soreczhez passzolt, akinek 16 méteres lövését Lékai hárította.
A szünet után máris újabb érthetetlen ítéletet láthattunk, hiszen a 48. percben az egyik vendégvédő nekirontott Tóth Milánnak a 16-os vonalánál, de a bíró sípja néma maradt. Két perccel később veszélyeztettek a vendégek, Kirchner szépen játszott össze Hampukkal, akinek lövését fogta Halasi. Az 52. percben aztán Tóth Milán 22 méterről elvégzett remek szabadrúgását ütötte ki Lékai Soma. Újabb öt perc elteltével Bischoff 16 méteres lövését védte Halasi, majd a 72. percben Gajág beadását Hampuk kapura irányította, de a gólvonalon állva blokkolni tudott védelmünk. Sajnos igazi gólhelyzetet ezt követően már nem tudtunk kialakítani, bár küzdöttünk, a támadóharmadban csak az erőlködést láthattuk.
Így végül vereség lett a vége, amely a kapitális bírói hibának „köszönhetően”, illetve a gyenge támadójátékunk miatt született meg. Csapatunk így a 18., kieső helyre csúszott vissza a tabellán. Folytatás e héten vasárnap, 13 órától a Mohácsi TE vendégeként.

Csank János: – Vitatható tizenegyesből kaptunk gólt, míg a túloldalon egy másik szituációban néma maradt a játékvezető sípja. A sok sérült és beteg ellenére játékban nem volt jobb ellenfelünk, erőnlétileg is jól bírtuk, de a rutintalanságunk ismét kijött, hiszen sokszor kapkodtunk.
Aczél Zoltán: – A gyenge színvonalú mérkőzést kontrolláltuk, így az egygólos sikerünk megérdemelt. A védekezést megoldottuk, a támadójátékunk viszont hagyott kívánnivalót maga után. Ennél jobb minőségű futballra vagyunk képesek.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK