Elbúcsúztunk a MOL Magyar Kupától 2020 szeptember 20Beszámoló 971

A MOL Magyar Kupa 6. fordulójában a Vác FC a BVSC stadionjában 4–1-re kikapott az NB II-es Békéscsabától, így elbúcsúzott a sorozattól.

MOL MAGYAR KUPA, 6. FORDULÓ

Vác F
C–Békéscsaba 1912 Előre 1–4 (1–3)
BVSC pálya, 250 néző. VezetteHorváth Tibor (Molnár István, ifj. Imrő János)
Vác: Fehér Á. – Sárosi, Kasza B., Koval, Tóth B. – Niedermüller – Torda (Szunács, 62.perc), Rusvay, Nagy Z. (Vén B., szünetben), Cemal (Török N., 71. perc) – Szenes B. Edző: Burzi Attila
Békéscsaba: Krnács – Bidzilya, Fazekas L., Babinyecz, Mészáros M. (Kitl M., 73. perc) – Király P., Váradi (Kovács Á., 61. perc) – Oláh L. (Szabó P., szünetben), Máris, Horváth P. – Gránicz. Szakmai igazgató: Pásztor József
Gólszerző: Torda (10, 4. perc), Máris (11, 15. perc), Gránicz (12, 11-esből, 30. perc), Gránicz (13, 38. perc), Szabó P. (1–4, 78. perc)
Sárga lap: Sárosi (27. perc), Kasza B. (30. perc), Niedermüller (74. perc)

A MOL Magyar Kupa mérkőzéseit rendezték a hétvégén. A legjobb 64 csapat közé kerülésért az NB II-es Békéscsaba ellen lépett pályára csapatunk a BVSC pályáján. A szombat délutáni összecsapáson kellemes idő fogadta a feleket és a nézőket. A csabaiakat mintegy hatvan lelkes szurkoló kísérte el a Viharsarokból. A vendégeknél az új edző, Preisinger Sándor még nem foglalt helyet a kispadon, a békéscsabai legenda, Pásztor József szakmai igazgató vezényelte csapatát. Burzi Attila az eddig kevesebbet szereplő, valamint az utánpótlás csapatokban játszó tehetségeknek adott bizonyítási lehetőséget.

Nagy lendülettel kezdtek a csapatok, a vendégek kezdeti támadásai után mégis csapatunk szerzett vezetést a 4. percben. Torda Patrik hozta fel a labdát, majd tizenkilenc méterről lövésre szánta el magát, a meglepett kapus csak beleütni tudott a labdába, amely a hálóban kötött ki (10). A 8. percben Gránicz Patrik hatméteres lövésébe az utolsó pillanatban kapott bele Fehér Ákos, majd ugyanebben a percben Máris Dominik négyméteres fejesét védte kapusunk. A 9. percben Rusvay Gergely balról leadott nyolcméteres lövését fogta Krnács Richárd. A 12. percben Király Patrik tizenhét méteres lövését védte Fehér Ákos. A 15. percben egyenlítettek a vendégek. Kapuskidobás után a félpályáról indulva Máris robogott végig a térfélen, majd az ötösnél egy csel után a jobb alsó sarokba lőtt (11). Kiegyenlített játék után a 30. percben vezetést szerzett a viharsarki együttes. Kasza Balázs elcsúszott, a labda átpattant felette, Máris pedig megindult a kapu felé, Kasza utolérte a büntetőpontnál, de csak szabálytalanul sikerült megállítania a csatárt. A játékvezető tizenegyest ítélt, a büntetőt Gránicz végezte el és félmagasan a kapu közepébe lőtt (12). A 35. percben Rusvay jobb szélről érkező beadása Karabacak Muhammed Cemalt találta meg a kapu torkában szabadon, fiatal támadónk azonban óriási helyzetben a kapu mellé csúsztatott. A 38. percben jött az újabb csabai találat. Gránicz a jobbösszekötőben, huszonegy méterről észlelte, hogy Fehér kissé kint áll a kapujából és nagyszerű mozdulattal a háló közepébe lőtt (13).

A 48. percben Máris lépett ki nagyszerűen a tizenhatos bal felén, nyolc méterről leadott lövését remek mozdulattal védte Fehér Ákos. Az 58. percben remek mozdulatnak tapsoltak a nézők, Szenes Bence a kapunak háttal állva, ollózva húzta kapura a labdát, a játékszer a jobb felső saroknál érintve a kapufát pattant a játéktéren kívülre. A 60. percben Rusvay jobboldali beadása találta Koval Viktort üresen a kapu előtt, védőnk hétméteres fejese azonban Krnács kezében halt el. A 67. percben Gránicz jobbról adott középre, Máris érkezett és a jobb kapufa mellé csúsztatott. A 78. percben újabb vendéggól született. Ezúttal is Gránicz volt az egyik főszereplő, az alapvonalon balról cselezte be magát, majd középre centerezett, ahol Szabó Péternek már nem volt más dolga, mint egy méterre a kaputól beletennie a lábát a labda útjába, amely a háló közepébe pattant (14).

A Békéscsaba megérdemelten jutott tovább, ám a váci fiatalok bizonyították, hogy lehet rájuk számítani.

Burzi Attila:Jól kezdtük a mérkőzést, ám több egyéni hibának köszönhetően fordított a Békécsaba. Örülök, hogy több váci tehetséget is ki tudtam próbálni, akik jól megállták a helyüket. Gratulálok a békéscsabaiaknak a továbbjutáshoz.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK