Nem sikerült pontot szereznünk Dabason 2022 május 05Beszámoló 529

Az NB III Közép-csoportjának 34. fordulójában csapatunk 2–0-ra az FC Dabas otthonában.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 34. FORDULÓ

FC Dabas–Vác FC 2–0 (1–0)
Dabas, Wellis Sportpark, 150
néző. Vezette: Gál Péter (Marozsi Gábor Bence, Dobos Dávid)
Dabas: Hermány – Puskás, Forgács, Dudás, Molnár, Csomós, Lévai, Kiss, Erős, Domokos, Fritz. Vezetőedző: Fehér Ádám
Vác: Nacsa – Purzsa (Vén B., a szünetben), Kasza, Lukács K., Stefán (Konkoly, 60.) – Nagy Z., Szunyog (Héjjas, 66.), Tölgyes (Zámbó, 60.) – Mertse (Balga, 81.), Tóth M., Tóth D. Szakmai igazgató: Csank János
Gólszerző: Puskás Z (13.), Lévai N (49.)

Hétközi fordulóra került sor szerdán, amikoris az FC Dabas otthonába látogattunk, amely mumusunknak számít, hiszen a legritkább esetben tudjuk legyőzni őket (egyszer, 2015-ben sikerült).

A mérkőzés elején a hazaiak irányítottak, a 8. percben szép összjáték után Puskás lőtt éles szögből kapura, de Nacsa bravúrral védett. Öt perccel később Nacsa rúgta ki a labdát pontatlanul, Szunyog megpróbálta átvenni, de Domokos elvette tőle azt, miközben meg is lökte játékosunkat – a játékvezető továbbengedte az akciót, majd a dabasi támadó a labdaszerzés után Puskáshoz passzolt, aki Nacsa mellett a hálóba lőtt (1–0). A kapott gól után fokozatosan átvettük az irányítást, a 21. percben egy legurított szabadrúgást Mertse lőtt el távolról, de a lapos lövést fogta a kapus, majd egy perccel később Tóth Dominik húzott befelé balról, majd 20 méterről centikkel lőtt a bal sarok mellé. További lövésekkel próbálkoztunk, először Tóth Milán lapos lövését fogta Hermány, majd Szunyog 17 méteres próbálkozását is hárította.

A második játékrészt nem kezdtük jól, a 49. percben Lévai ugrott ki, kapura tört, első lövését védte Nacsa, de a kipattanó a támadó elé pattant és az üresen maradt kapuba lőtt (2–0). Újabb öt perc elteltével egy lövést Nacsa tenyerelt a jobb kapufára, de a labda továbbpattant, így Tóth Dominiknak a gólvonal előtt kellett mentenie. A hátralévő időben igyekeztünk támadni, de sajnos a hatékonysággal problémáink voltak – a 69. percben Tóth Dominik baloldali, 17 méteres szabadrúgása szállt el a jobb felső mellett, majd a 80. percben a csereként beállt Konkoly Leon 26 méteres, lapos lövése ment el a jobb sarok mellett. A hazaiak ekkor már rutinosan tartották az eredményt, így 2–0-s vereséget szenvedtünk a Dabas otthonában.

Folytatás vasárnap 17 órától a Honvéd II ellen, a váci stadionban.

Fehér Ádám: – Nagyon fontos volt a három pont megszerzése, ezzel remélem, visszaáll a srácok önbecsülése. Nagy küzdelem volt ez a meccs, elsősorban saját magunkkal. Az első félidőben jól játszottunk, a szünet után pedig a nagy akarás átment görcsösségbe.
Csank János: – Harcosabban futballozott az ellenfél, emellett pedig védekezésben újabb hibákat követtünk el, gyakorlatilag gólokat rúgattunk velük. Szinte végig menni kellett az eredményért, amelyet meg is tettünk, de támadásban az utolsó passzaink nem sikerültek.

(Fotó: fcdabas.hu)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK