Győzelem a Cegléd ellen 2017 március 13Beszámoló 1182

A Merkantil Bank Liga 24. fordulójában vasárnap a Ceglédi VSE csapatát fogadtuk Dunaújvárosban. Ellenfelünk a kiesés ellen küzd, így tudtuk, hogy nem számíthatunk könnyű mérkőzésre.

Jól indulhatott volna a mérkőzés, hiszen már az első percben Zsolnai letámadása után Balajti egy az egyben vihette a kapusra a labdát, akit kicselezett, azonban Ádám ballal az üres kapu mellé lőtt. Pedig egy korai vezető találat igencsak megkönnyíthette volna a továbbiakban a dolgunkat, egy a védekezésre berendezkedő vendégcsapat ellen.

Így maradt a brusztolás, a küzdés. Hiába borult fel az első játékrészben a pálya, hiába próbálkoztunk, nem sikerült gólt szereznünk, igaz teljesen tiszta gólhelyzetet nem is igazán sikerült kidolgoznunk. A vendég ceglédi csapat jól megszervezte a védekezését, főként pontrúgásokból próbáltak veszélyeztetni, kevés sikerrel.

A szünet után a mérkőzés képe nem sokat változott. A 62. percben azonban fáradozásainkat siker koronázta. Nagy Richárd jobboldali szögletét a vendégek középső védője Nánási juttatta a bal kapufánál a hálóba (1-0). (Igaz, ha nem ér bele, valószínűleg a mögötte üresen érkező Tóth Ferenc fejelte volna a kapuba.)

A vezetés megszerzése után úgy tűnt, túl sok izgalom már nem várható a mérkőzésen. Azonban a 81. percben a játékvezető egy véleményes eset után második sárga lappal kiállította Hegedűst, mely után a vendégek mindent egy lapra feltéve elkezdtek játszani. A hátralévő szűk negyedórában azonban egyenlíteniük már nem sikerült, így csapatunk újabb nagyon fontos három ponttal lett gazdagabb.

Folytatás a jövő héten két mérkőzéssel, előbb csütörtökön Balmazújvárosban, majd vasárnap Dunaújvárosban a Budaörs ellen.

Hajrá Vác!

Online tudósítás

Vác FC – Ceglédi VSE 1-0 (0-0)

Dunaújváros, 100 néző, Játékvezető: Böcskei Balázs (Hofbauer Roland, Bertalan Dávid)

Vác FC: Szentpéteri - Hegedűs Cs., Dlusztus, Tóth F., Gulyás M. - Tóth G., - Niedermüller, Zsolnai, Nagy R., Major. - Balajti.

Cserejátékosok: Halasi (k), Majoros Á., Kákonyi, Rusvay, Rása, Bőgér, Szenes.

Vezetőedző: Nagy Tibor

Cegléd: Mursits - Preklet, Nánási, Farkas A. Fürjes - Nagy S., - Valkovszki, Asztalos, Albert Á. Tóth L. - Karacs.

Cserejátékosok: Tulipán (k), Albert I., Lengyel, Peres, Frőhlich, Szabó V., Gaszner.

Vezetőedző: Nagy Mihály

Gólszerző: Nánási (öngól, 62. perc).

Csere: Balajti helyett Kákonyi (szünetben), Nagy R. helyett Majoros Á. (75. perc), Zsolnai helyett Rása (84. perc)  ill.: Asztalos helyet Frőhlich (szünetben), Valkovszki helyett Peres (58. perc), Karacs helyett Szabó V. (66. perc).

Sárga lap: Hegedűs Cs. (13. perc), Niedermüller (25. perc), Gulyás M. (77. perc) ill.: Farkas A. (45. perc).

Piros lap: Hegedűs Cs. (81. perc, második sárga lap) 

Mestermérleg:

Nagy Tibor videónyilatkozata

Nagy Mihály (forrás: nso.hu): Mindent megoldottunk, amire a Vác játékával kapcsolatban felkészültünk. Kaptunk egy öngólt, és úgy veszítettük el a mérkőzést, hogy kapusunknak nem volt védenivalója.

Fotó: www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK