John Marshall Pro Urbe díjat kapott 2017 augusztus 21Esemény 2815

Augusztus 20-a alkalmából a váci püspöki palota mellett felállított Szent István szobornál rendezték meg az idei városi ünnepségeket.

A város vezetői, a képviselőtestület tagjai, az egyházi és civil szervezetek képviselői, a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar, a Váci Huszár- és Nemzetőr Bandérium lovasai és katonái valamint váci polgárok jelenlétében került sor a közösségi kitüntetések átadására, ahol idén a díszpolgárti cím mellett ketten kaptak egyéni Pro Urbe díjat: Buchwald Imre, aki sokat tett a város fejlesztéséért, illetve John P. Marshall, Vác FC tulajdonos, aki - mint elhangzott - "saját pénzét és egyéni energiáját nem kímélve példamutatóan sokat tesz Vác egyik reprezenténs sportegyesületéért és így a város hírnevének öregbítéséért".

A kitüntetés átvétele és megköszönését követően Marshall úr a következőket mondta: 

Megtiszteltetés ma átvenni a “Pro Urbe” díjat.

Öt év telt el már azóta, hogy 2012-ben megávásároltam a Vác FC-t. Annak idején mindenki úgy hitte, hogy bolond vagyok, mert öt éves tervet állítottam fel. De ma már látható hova jutottunk a tervek által.

Szeretném megerősíteni, hogy a klub vezetésének további öt éves terve van a Vác FC-vel. Szeretném kiemelni, hogy a díj fele a klub ügyvezető igazgatóját, Orbán Levente úrat illetné meg. Mert közösen, minden nap, mindenek előtt a klub érdekét tartjuk szem előtt, ezzel is megelőzve a sajátunkat - mert ez a sikerünk kulcsa!

A következő öt évben, ha a klub valóban el akarja érni céljait, szükségünk van mindannyiotok támogatására: Vác város kitartó és elszánt munkájára, a helyi közösség valamint a gazdasági vállalkozások és vállalkozók részéről történő meghatározó támogatásra. Elvégre, ha összességében nézzük, a klub nem az enyém, egyedül. A Vác FC a közösségé!

Egy transzparens üzleti modellel rendelkezünk. Ennek ellenére szűkölködünk a kötelező infrastuktúrális megvalósításokkal és a klubot előrébb lendítő kereskedelmi kapcsolatokkal. Mindkettő elengedhetetlenül fontos, ha valóban az NBI.-es bajnokságába szeretnénk feljútni és ott megmaradni. Hisz, állítom, a Vác FC-nek ott lenne a helye!

Az állandó sikerünk úgy a pályán, mint pályán kívül is, büszkeséget, elismerést és méltóságot fog hozni Vác városa számára, amit még jobb munkakedvet és boldogságot ajándékoz az itt és a környéken élőknek. Csak akarnotok kell! Közösen, velünk!

Ismétlem: óriási öröm és megtiszteltetés számomra, hogy ma átvehtem Vác Városának Pro Urbe Díját, és bízom benne, hogy öt éven belül közösen veletek tudunk még büszkébbek is lenni.

Köszönöm a Városnak, köszönöm a szurkolóknak és köszönöm a barátainknak! Hajrá Vác! Isten éltessen Magyarország!

Ezúton még egyszer gratulálunk Marshall úrnak és sok sikert kívánunk a célok megvalósítása érdekében, tudva azt, hogy a Vác FC az elmúlt fél évtízedben neki köszönhetően maradt életben és működik transzparensen. Csak így tovább, hajrá Vác!

(fotó: Furucz Zoltán)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK