Vereség Dunaújvárosban, az utolsó fordulóig izgulnunk kell a bennmaradásért 2021 május 24Általános 565

Az NB III Közép-csoportjának 37. fordulójában a Vác FC 2–1-re kikapott a Dunaújváros vendégeként, így az utolsó fordulóig izgulnunk kell a bennmaradásért.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 37. FORDULÓ

Dunaújváros PASE–Vác FC 2–1 (1–0)
Dunaújváros, 200
néző. Vezette: Kubicsek Máté (Kulcsár Dániel, Jakab Bálint)
DPASE: Pokorni – Barta, Vadász, Hompót, Báló – Barna, Dorogi (Szepessy R., 85.), Kondor – Kesztyűs, Novák Zs. (Markovics, 90.), Tóth Á. (Kökény, 73.). Vezetőedző: Varga Balázs
Vác: Halasi – Hegedűs Cs. (Lukács K. 60.), Kasza (Torda, 77.), Bonivárt, Ódé – Zámbó (Sorecz, a szünetben), Nagy G. – Szalánszki (Rusvay, 87.), Gergely P., Nagy Z. (Koval , 87.) – Sóron. Szakmai igazgató: Csank János
Gólszerzők: Kondor (29., 66. – a másodikat 11-esből), ill. Koval (88.)

A Vác FC a bajnokság 37. fordulójában a szintén a kiesés elől menekülő, vele azonos pontszámmal (44) álló Dunaújváros otthonában lépett pályára.

A vasárnapi esőzések hatására kissé felázott talaj várta a csapatokat. A hazaiak kezdtek jobban, a 13. percben Tóth Ákos kapott egy remek kiugratást a bal oldalon, ziccerben vihette kapura a labdát, de 10 méterről leadott lövését nagy bravúrral védte Halasi! A 25. percben Báló cselezgetett a 16-os vonalánál, majd belépett a büntetőterületen belülre, de szerencsénkre nyolc méterről csúnyán mellé lőtt. A 29. percben aztán megszerezte a vezetést az Újváros, Tóth Ákos ugratta ki Kondor Kristófot, aki erőszakosan lerázta Bonivártot, majd öt méterről a kapu jobb oldalába bombázott (1–0). A 41. percig kellett várni az első igazi váci lehetőségre, Szalánszki húzott el a jobb szélen, laposan beadott, az érkező Nagy Zoltán lövését azonban blokkolták. Az első félidő után sajnos szomorúan állapíthattuk meg, hogy megérdemelten vezet a hazai együttes.

A szünet után igyekeztünk újítani, de a 49. percben Bonivárt fejesét hárította Pokorni. Nyolc perccel később Gergely sarkazott vissza egy labdát az érkező Szalánszki irányába, de Vadász menteni tudott támadónk elöl. A 65. percben egy szabadrúgás után – a játékvezető megítélése szerint – Kasza Balázs akasztotta Tóth Ákost a tizenhatoson belül, így büntetőt kapott a Dunaújváros. A megítélt 11-est Kondor a bal sarokba vágta (1–0). Kétgólos hátrányban végre átvettük a játék irányítását, elkezdtünk tudásunknak megfelelően futballozni és elindítottunk egy nagy hajrát. A 70. percben Szalánszki lőtt futtából nem sokkal fölé, majd hét perccel később Sóron remekül került helyzetbe, de 12 méteres lövését hárította Pokorni, a kipattanóra azonban érkezett Bonivárt, akinek perdítése mellé ment. A 84. percben Sóront buktatták a 16-oson belül egy beadás után, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A 11-est a sértett végezte el, de a bal sarokba tartó lövést Pokorni kiütötte. A 88. percben Nagy Gábor remekül betekert szabadrúgását a frissen beállt Koval Viktor az első labdaérintéséből fejelte a bal felső sarokba (2–1)! A 90. percben végül felcsillant az egyenlítés reménye előttünk, de Torda fölé lőtte a legurított szabadrúgást.

A Dunaújváros sorozatban elért harmadik sikerének köszönhetően bennmaradt az NB III-ban, míg a mieinknek még izgulnia kell a kiesés elleni harcban. Mindenesetre az jó hír, hogy a rivális Hódmezővásárhely sem nyert (0–0-t ért el Dabason), így a saját kezünkben maradt a sorsunk. Ha vasárnap hazai pályán legyőzzük a Szegedi VSE-t, bent maradunk a harmadosztályban.

Varga Balázs: – Nehéz mérkőzést játszottunk, de szerencsére megtörtük a Vácot. A második félidőben körülbelül húsz percig működött, amit eltereztünk. A kapott gól után éreztem egy kis pánikot a fiúkon, de szerencsére meglett a bennmaradást érő siker.
Csank János: – Elkerülhető gólokat kaptunk, rosszul helyezkedtünk ezeknél. Sajnálom, hogy nem támadtunk úgy, ahogy kellett volna teljes erőbedobással, és csak kétgólos hátrányban szakadt át a gát a csapatnál. Tavasszal már a második 11-est hagytuk ki.

(Fotó: duol.hu)

(A mérkőzés összefoglalóját megtekinthetik itt: https://www.youtube.com/results?search_query=Duna%C3%BAjv%C3%A1ros+-+V%C3%A1c+2-1 )

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK