„A fejlődés látszik a csapaton" – szombaton az ESMTK-t fogadjuk 2021 március 27Általános 264

A magyar válogatott vasárnapi mérkőzése miatt szombaton kerül sor az NB III 26. fordulójára. A Vác FC 15 órától az ESMTK együttesét fogadja a váci stadionban.

Nem vár ránk könnyű mérkőzés, és nem csak azért, mert jelenleg 10 pont a különbség a két együttes között (az ESMTK 39 ponttal a 7., míg a Vác 29 ponttal a 14. helyen áll), hanem azért is, mert Csank János szakmai igazgatónak sok hiányzó pótlását kell megoldania.

A mieinknél Ódé Norbert, Bonivárt Erik, Tóth Bálint és Hegedűs Csaba továbbra is sérült, hozzájuk aztán csatlakozott a térdét fájlaló Rusvay Gergely. Első számú kapusunk, Halasi Péter a Hódmezővásárhely ellen megkapta ötödik sárgáját, így eltiltás miatt ki kell hagynia a találkozót. Helyette kapusedzőnk, Hámori István 18 éves fia, Hámori Tamás véd majd.

Bízom a „kis” Hámoriban, de jobb lett volna, ha idegenben debütálna, hiszen a hazai mérkőzés mindig a legfontosabb – vágott bele a középébe Csank János szakmai igazgató. – Ettől függetlenül bízom benne, hogy a védők megoldják, hogy kevés dolga legyen a mindenkori váci kapusnak, most tehát neki. A fejlődés látszott a szerdai mérkőzésen a csapaton – ritka, hogy egy 4–3–3-as felállásban mindhárom támadó gólt szerez, de ez most összejött, és emellett látszik a fejlődés a hátvédeken is. Az ESMTK jó képességű csapat, sosem kellemes ellenfél, igaz, az utóbbi két meccsét elveszítette, így mentálisan nincs a topon. A Vácnak mindenhol, mindenki ellen pontra, pontokra kell törekednie, és arra, hogy irányítsa a játékot – sőt, amennyire lehet, élvezze is!”

Ősszel – botrányos játékvezetői ténykedés által is befolyásolva – 3–3-at játszottunk az ESMTK otthonában. Góljainkat akkor Szalánszki Gergő (2) és Bonivárt Erik szerezték.

A szombati, Vác FC–ESMTK mérkőzést Molnár Réka vezeti majd, míg segítői Nagy Viktor és Kurinka Béla lesznek. A találkozó továbbra is zárt kapuk mögött kerül megrendezésére.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK