„Remek érzés volt triplázni" - interjú Mertse Ábellel 2021 szeptember 10Általános 531

Nyáron Putnokról érkezett Vácra a mogyoródi illetőségű támadó, Mertse Ábel. 21 esztendős játékosunk összesen már 6 gólnál tart a Vác FC színeiben, a bajnokságban 5 találattal holtversenyben vezeti a  góllövőlistát, de nem szeretne itt megállni!

– Nyáron hogy jött a lehetőség, hogy Vácra igazolj? Mennyire ismerted a klubot és a körülményeket?
Belák Gyula  ügyvezető keresett meg hogy center pozícióba keresnek támadót, Csank Mester látott játszani és jó véleménnyel volt rólam. A klubot és a körülményeket nem igazán ismertem, de hála az égnek a managerem, Kárpáti Zoltán teljesen képben volt, így gyorsan haladtak a tárgyalások és már a felkészülés kezdetére sikerült megállapodnunk. Nem titok, hogy volt több ajánlatom is a nyáron, de Csank mester személye és az, hogy a Vác nagyon szeretett volna a soraiban tudni, meggyőzött, hogy itt kell folytatnom a pályafutásomat!
– Remekül kezdted a bajnokságot; a bajnokságban 5 góllal vezeted is a góllistát holtversenyben, és a kupában is szereztél már egy gólt. Minek köszönhető ez a remek kezdés és meddig szeretnél eljutni a továbbiakban?
– Remek társak vesznek körül, rengeteg ígéretes lehetőséget alakítanak ki számomra, így csak egyetlen feladatom van, mégpedig az, hogy a gólszerzésre koncentráljak. A célom, hogy az őszi szezont 10 találat fölött zárjam, de ennél is fontosabb, hogy a csapat jól szerepeljen!
– A Dabas-Gyón ellen életed első mesterhármasát szerezted, vagy volt már erre példa korábban? Milyen érzés volt triplázni?
Nagyon fontos mérkőzés volt a Dabas-Gyón elleni a csapatnak, a gyenge rajt miatt mindenképpen nyernünk kellett – ez volt a legfontosabb, az csak a hab volt a tortán, hogy mesterhármast tudtam szerezni. Korábban nem rúgtam még felnőtt szinten egy meccsen 3 gólt, de ez remek érzés volt!
–  Mit gondolsz a csapat eddigi teljesítményéről? Mi várható a továbbiakban, mit vársz a vasárnapi MTK II elleni meccstől, majd a ZTE elleni Magyar Kupa-meccstől?
– Egy kicsit beragadtunk az első fordulókban, de úgy gondolom, hogy több van a keretben, mint amit az eddigi eredmények mutatnak. Sok mérkőzés van még hátra ősszel, szeretném, ha minél előbb kiegyenesednénk. Az MTK II nagyon erős csapat, de nekünk hazai pályán mindig csak a győzelem az elfogadható eredmény! Az, hogy a kupában egy NB I-es csapatot fogadhatunk, nagy öröm számunkra, reméljük, minél többen kilátogatnak majd a mérkőzésre, és a szurkolókkal a hátunk mögött meg tudjuk nehezíteni a zalaiak dolgát!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK