Szenzációs fordítás a ráadásban! 2021 szeptember 23Általános 878

Az NB III Közép-csoportjának 8. fordulójában a Vác FC a 90. és a 91. percben szerzett gólokkal 2–1-re győzött a Rákosmente otthonában!

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 8. FORDULÓ

Rákosmente FC–Vác FC 1–0 (1–2)
Budapest, Edző utca, 200
néző. Vezette: Takács Ákos (Piskóczi Viktor, Szilágyi Zsolt)
RÁKOSMENTE: Ritzl – Ország (Olasz, 91.), Vattai, Darabont, Tarjáni – Barta (Járvás, 58.), Lovász, Lettner (Széchenyi Zs., 88.), Győrfi (Peszmeg, 91.) – Nyilas B., Mascsák. Vezetőedző: Keller Zoltán
VÁC: Halasi – Purzsa (Balga, 85.), Kasza, Stefán, Csaba – Fazakas, Tölgyes (Sorecz, a szünetben) – Tóth D., Nagy Z. (Zámbó, a szünetben), Tóth M. – Mertse. Szakmai igazgató: Csank János
Gólszerző: Lettner (33.), ill. Zámbó (91.), Tóth M. (92.)

Nagyon fontos mérkőzés előtt állt csapatunk, hiszen a táblázaton mögöttünk elhelyezkedő Rákosmente otthonába látogattunk a három pont reményében. Az első helyzet a mieink előtt adódott, a 2. percben Nagy Zoltán baloldali szögletét Csaba Dániel fejelte kapura, de az egyik hazai védő a gólvonalról mentett, Stefán pedig a kipattanót fölé durrantotta. Az első félidő ezután kiegyenlített játékot hozott, a hazaiak csak kisebb helyzetekig jutottak el, míg a mieink részéről Tóth Milán 24 méteres lövését védte Ritzl kapus. A 33. percben azonban Lovász ívelt be jobbról szabadrúgását, a remekül berobbanó, magasra ugró Lettner pedig Halasi kapujába fejelt.
A szünet után az 50. percben Tarjáni ment el Purzsa mellett a bal oldalon, éles szögből lőtt, de Halasi bravúrral védett. Hét perccel később komoly egyenlítési lehetőségünk volt, Tóth Milán 17 méteres szabadrúgása a sorfalon irányt változtatva épphogy fölé ment, majd öt perc elteltével Tóth Dominik cselezett jobbról befelé, majd középről, 22 méterről nem sokkal lőtt kapu mellé. Az idő múlásával egyre idegesebbé váltunk, csak nem akart jönni az egyenlítő gól – Sorecz és Mertse lövését is védte a hazai kapus –, miközben egy kontra után a Rákosmente lezárhatta volna a meccset, de Mascsák lövésénél Halasi nagy bravúrral védett. Amikor pedig már majdnem eltemettük a maradék reményeinket is, jött a csoda! A 91. percben Stefán jobboldali beadását a kapus kiütötte távolra, a kipattanót pedig Zámbó Dániel 23 méterről, kapásból az üresen maradt kapuba lőtte (1–1)! Ezután pedig rögtön labdát szereztünk középkezdés után, Sorecz Szabolcs adott be balról, a hosszún érkező Zámbó jobbról egyből középre passzolt, ahol végül Tóth Milán hat méterről a hálóba pörgetett (1–2)!
Végül siker koronázta erőfeszítéseinket, amely mutatja, hogy van tartása csapatunknak! Óriási értékkel bír ez a három pont, hiszen egy újabb vereséggel igencsak nehéz helyzetbe kerültünk volna. Így 7 ponttal a 16. helyen állomásozunk.
Folytatás vasárnap, a 9. fordulóban a Szekszárd ellen, 16 órától a váci stadionban.

Csank János: – Az első félidőben sok hibával játszottunk, ekkor látszott, hogy néhány játékosunk hullámvölgyben van. A szünetben cseréket hajtottam végre, és nem is adtuk fel – bár a hajrában már az iksz is ajándék lett volna, mentünk az utolsó töltényig, nem elégedtünk meg a döntetlennel sem, és végül bevittük a második gólt. Nagyon értékes három pontot szereztünk.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK