A hatodikon végre győzelem 2019 február 25Beszámoló 941

Vasárnap a kiesés elől menekülő Credobus Mosonmagyaróvár gárdáját fogadtuk Vácon.

Hazaköltözésünk óta öt mérkőzést játszottunk a Városi Stadionban, és bár a mérkőzés előtt még veretlenek voltunk, ugyanakkor győznünk még nem sikerült, így mindenki nagyon vártam már az első sikert.

A mérkőzés kezdetétől fogva kezdeményezőleg, támadólag léptünk fel, igyekeztünk minél előbb dűlőre vinni a dolgokat. Nem volt azonban egyszerű dolgunk, hiszen a vendégcsapat szinte teljesen visszaállt, bízva a kontratámadásaikba. A 28. percig sikerült megóvniuk kapujukat a góltól. Ekkor csapatunk azonban megszerezte a vezető gólt. Jobboldali beadás után próbáltak felszabadítani az óvári védők, de ez nem jött össze, Sóron szedte össze a labdát, majd a mellette álló Csillaghoz passzolt, aki 14 méterről, laposan a bal alsóba bombázott.

Öt perccel később csapatunk megduplázhatta volna előnyét, majd rá egy perccel akár meg is triplázhatta volna. Előbb Csillag jobboldali beadását a védője mellől kibújó Sóron lőtte kapásból épphogy fölé, majd a kapujából kifutó Somogyi rossz kirúgása Zsolnait találta meg a 16-os bal sarka előtt,  támadónk tolt egyet a labdán, majd megcélozta az üresen maradt kaput, de a lapos lövés a jobb alsó sarok mellett ment el.

A 38. percben aztán az óváriak előtt adódott nagy helyzet. Zsolnai szabálytalankodott a 16-osunk vonala előtt Gálfival szemben, de Nagy István bal alsóba tartó szabadrúgását Halasi bravúrral kitenyerelte!

A félidő utolsó percében előttünk adódott még egy nagy helyzet. Egy gyors ellenakció során Tóth Gergely passzolt a jobbján futó Vargához, aki 16 méterről kapura csavart, a lövés centikkel ment el a bal sarok mellett.

A második félidőre már egy agilisabb vendégcsapat jött ki. A játékrész első szűk húsz percében két nagy lehetőséget is elpuskáztak, melyet aztán a 71. percben újabb góllal büntetett meg csapatunk.

Varga Szabolcs jobboldali beadására Sóron Tibor robbant be középen és gyönyörű csukafejest küldött a bal felső sarokba. Szenzációs gól volt!

A bekapott gól után továbbra is ment előre a vendégcsapat, próbáltak egyenlíteni, szépíteni, mely a 85. percben sikerült is. Forgács passzolt ki szélre, majd Szabó Viktor jobboldali beadását Bartos Julián az ötösről a bal sarokba lőtte.

Aztán amikor már úgy tűnt, hogy megvan a mérkőzés majdnem jött a feketeleves. Egy kifejelt labda után Kovalovszki tüzelt 24 méterről és a labda nem sokkal ment el Halasi kapujának bal sarka mellett.

Ugyanakkor az egész mérkőzést nézve a több helyzetet kidolgozó csapatunk összességében megérdemelten nyert.

Hajrá Vác!

Online tudósítás

Vác FC – Credobus Mosonmagyaróvár 2-1 (1-0)

Vác, 250 néző. Játékvezető: Dr. Kovács Gergely (Dr. Szabó Péter, Mohos Milán).

Vác FC: Halasi - Búrány, Szekszárdi, Szabó N., Hegedűs Cs. - D'urso - Varga Sz., Tóth G., Zsolnai R., Csillag - Sóron.

Cserejátékosok: Abu (k), Murai, Mátyás Zs., Wieland, Pintér B., Földi M., Gyürki
Vezetőedző: Horváth Károly
 
MTE 1904: Somogyi - Németh Á., Debreceni, Forgács A., Czár - Zsirai - Eszlátyi, Gálfi, Nagy I., Winkler A. - Jelena.

Cserejátékosok: Heinrich (k), Bartos, Bakos B., Maly, Sziklási, Szabó V., Kovalovszki.
Vezetőedző: Tóth András

Gólszerző: Csillag (28.), Sóron (71.), ill. Bartos (85.)

Csere: Csillag helyett Gyürki (88)., Sóron helyett Murai (90.), ill. Winkler helyett Kovalovszki (62.), Eszlátyi helyett Szabó V. (62.), Gálfi helyett Bartos (76.)

Sárga lap: D'urso (29.), Halasi (56.) Sóron (73.), ill. Gálfi (62.)

Mestermérleg (forrás: nso.hu):

Horváth Károly: – Értékes ez a győzelem, mert bizonyítottuk, hogy az előző fordulóban aratott sikerünk nem véletlen volt. Ezúttal is minden játékosom maximális hozzáállást tanúsított, mindenki koncentráltan futballozott, és a feladatára összpontosított.

Tóth András: – Csalódott vagyok, mert a második félidei játékunk alapján megérdemeltük volna a döntetlent. Ha a játékosok elhinnék, hogy bármelyik csapat ellen lehet keresnivalójuk, akkor nem a kiesés ellen kellene küzdeni.

-VP-

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK