A Nagy Tibor által irányított Balassagyarmatot fogadjuk az év utolsó meccsén vasárnap 2021 december 04Általános 436

Az NB III, Közép-csoportjának 20., tavaszról előrehozott fordulójában vasárnap 13 órakor csapatunk a Nagy Tibor által irányított Balassagyarmati VSE együttesét fogadja a váci stadionban.

A mieink a múlt héten aratott, Gerjen elleni 3–0-s sikernek köszönhetően 17 ponttal a 16. helyen állnak. A Balassagyarmat elleni meccs eredményétől függetlenül szinte biztos, hogy ebből a pozícióból megyünk téli pihenőre, de a pontszámok szempontjából egyáltalán nem mindegy a találkozó kimenetele. A korábbi váci játékos és edző, Nagy Tibor által irányított nógrádiak jó formában vannak, előző három bajnokijukat megnyerték, így 36 ponttal feljöttek a 4. helyre a táblázaton. Nagy Tiboron kívül érdekessége a meccsnek, hogy nyáron két játékosunk, Bonivárt Erik és Gergely Péter a mieinktől igazolt a gyarmatiakhoz, illetve Nagy Tibor fia, a korábbi váci támadó, Nagy Tamás is a keretük tagja.

Bár nem tulajdonítok neki különösen nagy jelentőséget, mégis jó érzés, hogy korábbi játékosaim ülnek különböző kispadokon – vágott bele Csank János. – Most az NB I-es bajnokcsapat védője, Nagy Tibor ellen „meccselek” ismét. Furcsa, hogy tavaszról előrehozták ezt a meccset, ez nekünk nem jött jól több szempontból sem – egyébként ez az előrehozás Európában nem divat. A védelemből három labdarúgó is hiányzik, Fazakas Géza a rosszulléte miatt került kórházba, míg Stefán Dávid kiállítása miatt, Kasza Balázs pedig öt sárgája miatt eltiltott. A védelem összeállítása emiatt nem lesz egyszerű.  A héten ráadásul kisebb sérülések voltak, ezért felhoztunk játékosokat az utánpótlásból – név szerint Szunyog Györgyöt, Varga Lászlót és Konkoly Leont. Halasi Péter eltiltása lejártával visszakerül a kapuba, de mivel Molnár László jó teljesítményt nyújtott múlt héten és bizonyította, hogy az NB III-ban lehet rá számítani, így versenyhelyzet lehet tavaszra. Nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent megteszünk a pontszerzésért. A rutin a Balassagyarmat mellett szól, az utóbbi hetekben jó teljesítményt nyújtottak, de nem félve megyünk ki a pályára.”

Nyáron, az 1. játéknapon emlékezetes mérkőzést játszott egymással a két csapat; a hatalmas viharban, tócsatengerekben játszott meccs az 58. percben félbeszakadt. A találkozót újra kellett játszani, amelyre szeptember 15-én került sor, ez pedig végül ifj. Nyilas Elek góljával 1–0-s balassagyarmati sikert hozott. Van miért visszavágnunk most tehát!

A vasárnapi mérkőzést Horváth Patrik vezeti majd, míg segítői Dobos Dávid és Szkrajcsics Péter lesznek.

A találkozóra a hatályos járványügyi szabályok értelmében továbbra is személyi igazolvánnyal és védettségi igazolvánnyal léphetnek be tisztelt szurkolóink! A jegyárak pedig változatlanok.

Legyünk minél többen ezen a fontos találkozón is! Hajrá, Vác!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK