A szakadó eső ellenére megizzadtunk 2016 augusztus 11Beszámoló 1278

Az idei szezon első hétköznapi fordulójában Dorogra látogatott csapatunk.

Szakadó eső, csúszós pálya és mély talaj várt a csapatokra. Tudtuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk az újonc otthonában, hiszen egyrészt jól kezdték a szezont, másrészt tudtuk vendéglátóinkról hogy egy masszívan védekező, remekül kontrázó csapat, illetve biztosak voltunk benne, hogy még viszi őket a lelkesedés is.

Szerencsére azonban jól kezdtük a mérkőzést, hiszen már a hatodik percben Gulyás szögletét Tóth F. fejelte a hálóba. Szerencsére a korai gól megnyugtatta a fiúkat. Nyugodtan, okosan járattuk a labdát, kerestük a réseket. Bár a dorogi retesz jól zárt, nem sikerült kialakítani annyi helyzetet, mint az előző mérkőzésen, mégis lett volna lehetőségünk gólszerzésre. A harmincadik perc környékén Kákonyi remekül ugratta ki a mélységből érkező Hegedűst a jobb szélen, aki –csakúgy, mint előző hétvégén- bátran betört a tizenhatoson belülre, remek ütemben eltolta az érkező védő mellett, aki már csak felrúgni tudta, azonban a játékvezető sípja –nagy meglepetésre- néma maradt. Az első félidő utolsó negyed órájában a hazai csapat megpróbálta fokozni a tempót, talán valamivel többet is birtokolták a labdát, de igazi gólhelyzetet kidolgozniuk nem sikerült. Így egygólos előnnyel vonulhattunk a szünetre.

Félidőben cserélt Nagy Tibor vezetőedző. Szenes Bencét Majoros Árpád váltotta. Ez nyerő húzásnak bizonyult, hiszen a második félidő harmadik percében egy jobb oldali akció végén Hegedűs remekül ugratta ki az összekötő helyén kilépő Majorost, aki középre átvétel után élesen középre passzolt, ahol az érkező Niedermüller a védőjét megelőzve az üres kapuba passzolta a labdát, kétgólosra növelve ezzel az előnyünket. Talán úgy gondolta mindenki, hogy ezzel egy kicsit megnyugodhatunk, azonban ez a nyugalom csak öt percig tartott. Az 53. percben ugyanis Zsolnai egy buta szabálytalanságért –sípszó után elrúgta a labdát- megkapta második sárga lapját, így ő mehetett zuhanyozni, míg a csapat emberhátrányba került. Ezzel taktikailag is át kellett szervezni a csapatot, melynek eredményeképpen Nagy Tibor lehozta a szünetbe becserélt Majoros Árpádot és helyette a védekezésben hatékonyabb Sipeki Istvánt küldte pályára. Bár támadásvezetésre már nem maradt energiánk, csapatunk hősiesen védekezett, minden dorogi kísérletet visszavert. Hol a védőink tisztázta, hol kapusunk Halasi Péter hárította a hazai kísérleteket. Aztán a 83. percben szépített a dorogi csapat, miután egy könnyű síppal befújt tizenegyest Perovic a kapu közepébe bombázott. A hátralévő időben azonban az egyenlítés már nem sikerült, így csapatunk megszerezte első győzelmét az idei szezonban.

Sok pihenő nem jut a fiúknak, hiszen vasárnap már itt a következő mérkőzés Dunaújvárosban, ahol a Szeged 2011-Grosics Akadémia gárdáját fogadjuk.

Hajrá Vác!

Dorogi FC Vác FC 1–2 (0–1)
Dorog, Buzánszky Jenő Stadion, 800 néző. Vezette: Farkas Tibor (Vígh-Tarsonyi Gergő, Török Katalin)


Dorogi FC: Szemerédi – Grabant P., Berkó, Bora, Fekecs – Mészáros Á. (Sitku, 58.), Hartyán (Grabant B., 76.) – Kővári, Medgyes Z., Bor (Vígh Á., 64.) – Perovics. Vezetőedző: Németh Szabolcs


Vác FC: Halasi – Hegedűs Cs., Dlusztus, Tóth F., Földi – Tóth G., Gulyás M. (Rusvay, 92.) – Kákonyi, Zsolnai R., Niedermüller – Szenes (Majoros, a szünetben, Sipeki, 72.). Vezetőedző: Nagy Tibor


Gólszerző: Perovics (11–esből) 83’ ill.: Tóth F. 6’, Niedermüller 48’
Kiállítva: Zsolnai R. (második sárga lap után) az 53. percben


MESTERMÉRLEG


Németh Szabolcs
: (forrás nso) – Az első félidőben nem voltunk elég agresszívak, a második elején pedig elaludtunk, és kétgólos hátrányban már nem maradt sok esélyünk.

Nagy Tibor: „Nagyon fegyelmezetten játszottunk az első perctől kezdve. Szerezetünk az elején egy szögletből egy nagyon szép gólt. Utána is úgy éreztem, hogy felügyeljük a mérkőzést. Kijöttünk a második félidőre, cseréltem is egyet, mivel a szünetbe elmondtam az öltőzőben, hogy két játékos játéka abszolút nem tetszett. Mielőtt cseréltem volna a másodikat, Zsolnai szépen kiállítatta magát, azért mert elrúgta a labdát. Óriási felelőtlenség és ezzel olyan pluszokat tett egy szakadó esőben, mély talajú pályán játszó játékosokra, hogy attól félek, hogy vasárnap ne hogy megigyuk ennek a levét. Gratulálok a srácoknak, óriásit melóztak. Most azt mondom, hogy nem játszottunk olyan jól, mint Nyíregyháza ellen, sőt, viszont nyertünk!”

Varga Péter

Fotó: Gyetvai Andrea (Fotóalbum)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK