Balajti elintézte – Győzelemmel kezdtük a Magyar Kupát 2016 szeptember 21Beszámoló 1147

Ha szerda, akkor mérkőzés. Ha nem bajnoki, akkor Magyar Kupa.

Pesterzsébetre látogattunk a Magyar Kupa hatodik fordulójában, ahol a helyi NB III-as ESMTK csapatával mérkőztünk meg. Nagy Tibor vezetőedző ezúttal azoknak adott lehetőséget, akik a bajnokságban eddig kevesebbet játszottak, vagy sérülésből térnek vissza. Így nem a bajnokságban már megszokott csapat futott ki a zöld gyepre.

Kissé álmosan kezdtünk, melynek meg is lett az eredménye, hiszen a hazai csapat a 6. percben szögletből egy fejesgóllal megszerezte a vezetést. Sajnos nagyon sokáig nem éreztük a ritmust, nagyon sok technikai hiba csúszott a játékunkba. Ugyan a félidő második részében már átvettük az irányítást, egyenlítenünk az első játékrészben nem sikerült, így hazai előnnyel tértek pihenőre a csapatok.

Aztán a második félidőben alig tíz perc leforgása alatt megfordítottuk a mérkőzést. Két védelmi megingást Balajti könyörtelenül kihasznált. Előbb az 52. percben kapásból laposan lőtt a kapus mellett a hálóba, majd két perc múlva egy elé pattanó labdát 12 méterről szintén kapásból óriási erővel bombázott a kapuba, úgy, hogy a labda a felső lécről pattant a gólvonal mögé.

Bár a hazai csapat ezután is próbálkozott, úgy tűnt, hogy sikerült őket megtörnünk. Összességében uraltuk a félidőt, a hazai csapat a kontrákban bízott, azonban ezekben nem volt átütő erő. Aztán a 72. perctől egy kicsit megváltozott a játék képe, hiszen Gulyás Máté egy buta – és csúnya – szabálytalansággal kiállíttatta magát. Ezután mi is visszaálltunk, többet birtokolta az erzsébeti csapat a labdát, és mi próbálkoztunk kontrákkal. Egy ilyen formás kontra végén a 91. percben aztán csapatunk bebiztosította a továbbjutást. Egy jobb oldali akció végén Nagy Richárd érkezett középen üresen, és Rusvay visszagurított labdáját magabiztosan lőtte a hálóba.

Harmadik gólunk után a játékvezető lefújta a találkozott, így szépen, helyenként jó játékkal mutatkoztunk be a Magyar Kupában, ahol legközelebb október 26-án lépünk pályára.

Addig is fontos feladatok várnak ránk a bajnokságban, már most hétvégén is – a kupából a mai napon kieső – Kisvárda otthonában.

Hajrá Vác!

ESMTK - Vác FC 1-3 (1-0)

Pesterzsébet, 50 néző, Játékvezető: Berényi Tamás (Mohos Milán, Keszthelyi Tamás)

Vác FC: Szentpéteri - Rása, Görgényi, Tóth F., Hegedűs - Gulyás - Mátyás (Kákonyi - a szünetben), Rusvay, Balajti (Tóth B. 79'), Nagy R. - Szenes (Tóth G - a szünetben)

Gólszerző: Hegedűs E. 6' ill.: Balajti 52', 54', Nagy R. 91'

Kiállítva: Gulyás M.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK