Balaton-parti győzelem 2017 szeptember 25Beszámoló 1109

A hétvégi bajnoki fordulóban Siófokra látogatott csapatunk, ahol az utóbbi két évben nem sok babér termett számunkra, hiszen mindkétszer vesztesen hagytuk el a Balaton-partját.

Nehéz összecsapásra számíthattunk, hiszen mindkét csapat részére nagyon fontos volt a három pont megszerzése: mi nem akartunk leszakadni a középmezőnytől, míg a siófokiak szerettek volna elkerülni a kiesőzónából.

Jól kezdtük a mérkőzést. Abszolút fölényben futballoztunk, a hazai csapatot teljesen beszorítottuk a saját térfelére, csak percekre tudták birtokolni a labdát. Mi sorra vezettük akcióinkat, helyzeteket dolgoztunk ki, melynek eredményeként mezőnyfölényünk a 24. percben góllá érett. Gulyás jobb oldali szabadrúgása a tizenhatoson belül egy hazai védőről a kaputól öt méterre álló Króner elé pattant, aki Tajti mellett bepasszolta a kapuba. Ezzel Martin a kupa után kezdőként a bajnokságban is góllal debütált. Teljesen megérdemelt egygólos előnnyel vonulhattunk szünetre.

A szünetben Disztl László kettős cserét hajtott végre, pályára küldte két csatárát, Tóth Barnát és Elek Bencét, növelve ezzel csapata magasságát és erősítve a támadószekciót. A második játékrészre ezzel egy teljesen más felfogású Siófok érkezett a pályára. Sokat ívelgettek a két csatár felé, sokat ütköztek, keresték a párharcokat, melyből általában győztesen kerültek ki. Mentek előre az egyenlítésért, azonban szerencsére csak kapufáig jutottak, míg szépen lassan azért mi is magunkra találtunk, és kontratámadásokból veszélyeztettünk. A 81. percben aztán egy ilyen kontra végén lezártuk a mérkőzést. Egy labdaszerzés után Króner indította a jobb szélen Kákonyit, aki majdnem az alapvonalról visszagurított az érkező Balajti elé, aki egy csel után Tajti lábai között a kapuba lőtt, beállítva ezzel a végeredményt.

A mérkőzés egészét nézve teljesen megérdemelten nyertünk.

Folytatás jövő héten Óbudán az Aqvital FC Csákvár csapata ellen.

Hajrá Vác!

BFC Siófok – Vác FC 0-2 (0-1)

Siófok, 150 néző. Játékvezető: Bogár Gergő (Szalai Balázs, Baghy Csaba)

BFC Siófok: Tajti N. – Szilágyi Z., Lorentz, Fehér Zs., Hidvégi (Tóth B., a szünetben), Farkas N. – Gál M., Lázár Zs. (Elek B., szünetben) – Nagy D., Petneházi – Senic (Kovács D., 62.). Vezetőedző: Disztl László

Vác FC: Halasi – Hegedűs Cs., Szabó N., Króner, Gulyás M. – Tóth G. – Kákonyi, Nagy R. (Búrány, 75.), Zsolnai R., Major (Durso, 55.) – Balajti (Havasi, 90.). Vezetőedző: Horváth Károly

Gólszerző: Króner 24., Balajti 81.

Mestermérleg: (forrás: nso.hu)

Disztl László: – Az első játékrészben borzasztóan játszottunk. A második félidőben változtattunk a felálláson, ezután sikerült helyzeteket, lehetőségeket kialakítanunk, de csak egy kapufáig jutottunk.

Horváth Károly: – Három pontért jöttünk, és ezt sikerült elvinnünk. Az első félidőben a gólon kívül több lehetőségünk is akadt, ezek kimaradtak, de a második játékrészben sikerült újabb gólt szereztünk. Megérdemelt győzelmet arattunk.

-VP-

Fotó: facebook.com/bfcsiofok

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK