Bosszantó vereség 2016 augusztus 22Beszámoló 1137

Az újabb hosszú hét kezdeteként vasárnap Albertirsára látogatott csapatunk, ahol a Ceglédi VSE vendégei voltunk.

Utolsó két találkozónkon győztesként hagytuk el a pályát, így ismét a pontszerzés reményében léptünk a gyepre.

Az első félidőben mindkét fél részéről lassú, körülményes játékot láthattak a kilátogató nézők. Sajnos ez számunkra jelentett nagyobb gondot, hiszen a tíz emberrel a saját térfelén védekező hazai csapat védelmének feltörésére így nem nagyon kínálkozott esély. Az a kevés, ami volt, az meg sajnos kimaradt. A félidő elején egy szögletet követően öt méterről teljesen egyedül Kákonyi fejelhetett kapura, majd nem sokkal később Tóth G. vihette a kapusra a labdát, de sajnos a „rosszabbik” lábával nem találta el jól a lövést, így ez a lehetőség is kimaradt. A hazai csapat masszívan védekezett, kontrákkal, ívelésekkel, pontrúgásokkal próbálkoztak, de veszélyes helyzetet nem sikerült kidolgozniuk.

A második félidő nagyobb iramot és egy hazai gólt hozott. Az 57. percben Wild kavarta meg a bal oldalunkat, betört a tizenhatoson belülre, ahol egy csel után visszagurított a hosszú oldalon üresen érkező Farkas A. elé, aki kapásból a léc alá lőtte a labdát. A bekapott gól és pár percnyi zavarodottság után magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, és nyomás alá helyzetük a hazai csapatot. Azonban hiába sikerült helyzeteket kidolgoznunk, azok sajnos rendre kimaradtak, így a lefújáskor a hazai csapat örülhetett a három pontnak.

Összességében elmondható, hogy a szezon eddigi talán leggyengébb játékával is volt esélyünk a pontszerzésre, azonban a szerencse ezúttal a defenzív futballt játszó hazai csapat kezét fogta.

Kesergésre ezúttal sincsen idő, hiszen szerdán már újabb mérkőzés. Dunaújvárosban a listavezető Balmazújváros csapatát fogadjuk, majd vasárnap Csákváron a Budaörs csapatával mérkőzünk meg.

Gyerünk fiúk, fel a fejjel!

Hajrá Vác!

Ceglédi VSE – Vác FC 1-0(0–0)


Albertirsa, 250 néző.Vezette: Nagy Róbert (Vígh-Tarsonyi Gergő, Makkosné Petz Brigitta)


Cegléd: Horváth G. – Wild, Albert I., Farkas V., Makrai L., Farkas A. – Babolek (Valkovszki, 84.), Asztalos, Albert Á. (Nánási, 92.) – Szabó V. (Miklós, 66.), Peres. Vezetőedző: Varga Attila


Vác: Szentpéteri – Hegedűs Cs., Dlusztus, Tóth F., Földi – Sipeki (Rusvay, 61.), Tóth G., Gulyás M. (Nagy R., 83.) – Kákonyi (Majoros, 72.), Zsolnai, Niedermüller. Vezetőedző: Nagy Tibor


Gólszerző: Farkas A. 57’

Mestermérleg
Varga Attila: (forrás: nso) – Taktikailag rendben voltunk, de az első félidőben nem volt szerencsénk. A folytatásban egyszer sikerült megvalósítanunk az elképzelésünket, és ezzel meg is nyertük a mérkőzést.

Nagy Tibor: „Ez egy igen érdekes mérkőzés volt. Egy antifutballt játszó csapat meg tudott minket verni, öt védővel, vissza a tizenhatosukra beállva. „Ötvenszer” adják haza a kapusnak a labdát. Ennek ellenére az első félidőben volt két nagyon nagy lehetőségünk, egy kapussal szembeni egy az egy, és egy szabad fejes öt méterről, amit kihagytunk. A második félidőben cserélni kellett volna, de sajnos nem tudtam, mert nem tudtam már behozni fiatalt, ezért kénytelenek voltunk a második félidőt kilenc emberrel végig játszani. Kaptunk egy buta gólt, ami elkerülhető lett volna. Attól kezdve végig támadtuk a meccset. Ötösön pattogott a labda, ziccerbe mellé rúgtuk, fölé fejeltük. Ez egy ilyen nap volt. Ami biztos, hogy még hozzá kell fiatalokhoz nyúlni, mert úgy látszik, hogy ők hosszú távon nem bírnak több meccset lejátszani egymás után, s nagyon hullámzó teljesítményük van. Ezért kellene a Mátyás Zsoltnak minél előbb felépülni, és úgy néz ki, hogy fel kell még hoznom az ifiből játékost."

Varga Péter

Fotó: Gyetvai Andrea (Fotóalbum)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK