Bravúr a kupában – Folytatás tavasszal 2017 november 29Beszámoló 1070

A sikertelen hétvégi bajnoki forduló után újabb nehéz feladat várt csapatunkra a mai napon a Magyar Kupában, hiszen az NB I listavezetőjét a Videoton FC-t fogadtuk Óbudán a III. kerületi TVE Sporttelepén.

Bár a székesfehérvári keretből -a hétvégi FTC elleni rangadót is szem előtt tartva- ezúttal Juhász és Stopira is kimaradt, mégsem mondhatjuk, hogy gyenge csapattal kezdték volna a mérkőzést a vendégek, hiszen már a kezdősípszó pillanatától kezdve pályán volt Fiola, Szolnoki, Varga, Kovács, Hadzic, Scepovic és Henty is, a kispadon pedig többek között Lazovic, Nego, Pátkai és Géresi is bevetésre várt.

Aztán az eredmény fehérvári szempontból úgy alakult, hogy Lazovic, Nego és Géresi is beszállt a második félidőben, viszont segíteni ők sem tudtak, így csapatunk bravúros győzelmmel lépett tovább a Magyar Kupa következő –tavaszi- körébe.

A mérkőzés rövid összefoglalója:

- 6. perc: máris óriási lehetőség adódott előttünk a gólszerzésre! Nagy Richárd indításával Balajti lépett ki, de a kapujából kijövő Horváth jól zárta a szöget, azonban a kapusról mégis kipattant a labda, amelyet Nagy Richárd szedett össze és emelt távolról kapura, de a labda a kapu az üresen maradt kapu felett szállt el! A túloldalon közvetlenül aztán Henty lövését hárította Halasi.

- 27. perc: megvan a vezetés!!!! Zsolnai átadása után Balajti húzott el a jobb szélen, betört a 16-oson belülre, laposan beadott, a középen érkező Tóth Gergely pedig sarokkal továbbított a hosszúba! Parádés találat!!

- 77. perc: megdupláztuk előnyünket! Balajti indította középről a balösszekötő helyén meglóduló Zsolnait, aki védője mellett kapura tört, majd 11 méterről a hálóba lőtt - a visszafutó védő már csak beleérni tudott a labdába!!

- 81. perc: Görgényi zavarta meg a fehérvári kapust, aki kapujából kijőve rosszul passzolta ki a labdát, Nagy Richárd lecsapott rá, majd 15 méterről az üresen maradt hálóba bombázott! (3-0)

- 90. perc: Negot buktatták a 16-oson belül, Scsepovics a megítélt büntetőt a kapu közepébe rúgta.

Összeségében fantasztikus, csodálatos győzelmet arattunk a Videoton ellen és továbbjutottunk a Magyar Kupa 9. fordulójába! Végig rendkívül fegyelmezett, harcos és taktikus játékkal, remek helyzetkihasználással arattunk teljesen megérdemelt sikert az NB I listavezetője ellen! Bravó, szép volt, fiúk!!

Hajrá Vác!

Online tudósítás

Vác FC – Videoton FC 3-1 (1-0)

Budapest, Hévízi út, 450 néző. Játékvezető: Bogár Gergő (Szalai Dánie, Kepe Arnold)

Vác FC: Abu - Tóth F., Kákonyi, Nagy R., Zsolnai, Tóth G., Gulyás M., Görgényi, Búrány, Balajti, Króner

Cserejátékosok: Halasi (k), Nagy S., Hegedűs Cs., Durso, Borvető, Szabó N., Niedermüller

Vezetőedző: Horváth Károly
 
Videoton: Horváth T. - Fiola, Hadzic, Kovács I., Henty, Tamás, Szolnoki, Varga J., Scsepovics, Tóth B., Suljic

Cserejátékosok: Kovácsik (k), Fejes, Lazovics, Nego, Pátkai, Szabó B., Géresi 

Vezetőedző: Marko Nikolic

Gólszerző: Tóth G. (27.), Zsolnai (77.), Nagy R. (81.), ill. Scsepovics (90. - 11-esből)

Csere: Kákonyi helyett Hegedűs Cs. (74.), Nagy R. helyett Durso (84.), Balajti helyett Borvető (86.),ill. Kovács I. helyett Lazovics (a szünetben), Henty helyett Géresi (59.), Szolnoki helyett Nego (65.)

Sárga lap: Króner (32.), ill. Fiola (21.)

Mestermérleg: (forrás: nso.hu)

Horváth Károly: – Az esélytelenek nyugalmával léptünk pályára, de ezt maximálisan kihasználtuk, és jó játékkal, korszerű kontratámadásokkal, illetve pontos befejezésekkel megérdemelt győzelmet arattunk. Óriási siker a továbbjutás, a váci futballtörténelem újabb fejezete íródott.

Marko Nikolics: – Nagyon jó ellenféllel találtuk szemben magunkat, ezért nem is vettük félvállról a mérkőzést. Ennek ellenére óriási védelmi hibákat követtünk el, elsősorban ezek miatt kaptunk ki, de nekem is megvan a felelősségem, mert több taktikai bakit is vétettünk.

-VP-

Fotó: Török Attila (nemzetisport.hu)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK