Bravúros pontszerzés a Puskás ellen 2016 szeptember 20Beszámoló 1275

A szerdai szolnoki vendégszereplésünk után vasárnap „hazai” pályán ismét nehéz feladat várt csapatunkra, hiszen az NB I-be igyekvő Puskás Akadémia csapatát fogadtuk. Összességében azonban elmondható, hogy egy jó iramú, változatos mérkőzésen, óriási csatában nagy bravúrral egy pontot szereztünk.

Zsolnai Richárd megsérült a bemelegítés során, így a kezdés előtt tíz perccel Nagy Tibor vezetőedző kénytelen volt cserélni. Zsolnait Tóth Barnabás váltotta a kezdőben.

A kedvezőtlen előjel ellenére már a 18. percben Gulyás remek kiugratása után Tóth G. került ziccerbe, ekkor azonban még egy kicsit hosszan tolta meg a labdát a kifutó kapus mellett így túlságosan kisodródott, ezért odalett a helyzet.

Egy perccel később azonban már nem hibázott Gergő. Ezúttal Kákonyi ívelte Tóth G. elé a labdát, aki egy igazítás után higgadtan lőtte el Hegedűs kapus mellett. A gólszerző a mérkőzés után így emlékezett vissza a találatára: „A gólomnál Kákó (Kákonyi Dániel – a szerk.) szenzációs labdát adott, nekem már csak be kellett rúgnom a kapussal szemben, szerencsére sikerült és ezzel vezettünk egy-nullára.”

Sajnos azonban a félidő vége előtt Lencse révén a Puskás egalizálta az eredményt. Pekár indította remek ütembe Lencsét, aki 13 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot. (Sajnos érett már ez a gól, hiszen a félidő második felében beszorultunk, a labdát is nagyon keveset tudtuk birtokolni ebben a periódusban.)

A szünetben csapatunk cserélt. Niedermüller helyett Mátyás folytatta, ezáltal aktívabb és veszélyesebb lett a bal oldalunk is.

Hiába játszottunk jobban a második félidő elején, mint az első játékrész végén, a gólt a 63. percben a Puskás szerezte. A percekkel korábban beállt Óvári lépett ki a jobb szélen, és óriási erővel Halasi mellett kilőtte a hosszú sarkot.

Szerencsére sokáig nem tartott a vendégcsapat előnye, hiszen két perccel később Tóth B. –talán a forduló góljával- kiegyenlített. Tóth Barnabás vett át ballal egy labdát a 16-oson belül, majd 12 méterről, jobb lábbal gyönyörűen emelt a rövid felső sarokba!

Alig tíz perccel később pedig már újra nálunk volt az előny. Hegedűs ívelését Balajti gyönyörűen pörgette le az érkező Rusvay elé, aki a védő szorításában kapura tört, majd 14 méterről a kilépő kapus mellett a kapuba bombázott.

Sajnos azonban előnyünket nem sikerült a mérkőzés végéig megtartanunk, gólunk után öt perccel ismét egyenlő állást mutatott az eredményjelző. Ismét Óvári lépett ki a védők közül a jobb oldalon. Kapura lövését Halasi csak ütni tudta, éppen az érkező Lencse elé, aki közelről a hálóba kotorta a kipattanót.

Ugyan bekapott gólunk után is voltak még lehetőségeink, az eredmény sajnos már nem változott. Ahogy az online közvetítésünkben is írtuk: „összességében elmondható, hogy a mai mérkőzésen óriásit küzdöttek a fiúk, és saját játékukat játszva nagy eredményt értek el az élvonalba igyekvő Puskás Akadémia ellen - sőt, a harmadik váci gól után akár a győzelem is meglehetett volna, de azért ne legyünk telhetetlenek. Az összkép alapján reális eredmény a döntetlen.”

Csapatunk legközelebb szeptember 25-én Kisvárdán játszik bajnoki mérkőzést, előtte azonban még szeptember 21-én Pesterzsébeten Magyar Kupa mérkőzésen szerepelünk.

Hajrá Vác!

Vác FC – Puskás Akadémia FC3–3 (1–1)
Dunaújváros, 100 néző. Vezette: Lovas László (Kepe Arnold, Kiss Balázs)


Vác FC: Halasi – Hegedűs Cs., Dlusztus, Tóth F., Földi – Gulyás (Rusvay, 66.), Tóth B. – Kákonyi, Tóth G., Niedermüller (Mátyás, a szünetben) – Majoros (Balajti, 66.). Vezetőedző: Nagy Tibor


PAFC: Hegedűs L. – Heffler T., Tar, Spandler, Forró – Sándor Gy. – Pekár, Márkvárt, Szabó B. (Óvári, 60.), Nagy Zs. (Lencse, 34.) – Tischler (Gajdos, 81.). Vezetőedző: Szijjártó István


Gólszerző: Tóth G. 19’, Tóth B. 65’, Rusvay 74’ ill.: Lencse 40’, 79’, Óvári 63’


Mestermérleg: (forrás: nso.hu)

Nagy Tibor: Sokszor elmondtam már, hogy rendkívül büszke vagyok a srácokra. Nagyon fegyelmezettek, odateszik magukat, és az eredmények is azt mutatják, hogy csapatunknak, játékosainknak van jövője. Csak gratulálni tudok nekik a mai teljesítményükhöz.

Szijjártó István: Úgy néz ki, hogy bármikor tudunk gólt szerezni, de kapni is egy mérkőzésen. A védelmünk sajnos ma sem állt a helyzet magaslatán. Csodálkozom rajta, mert ilyen játékhelyzetek, felívelt labdák mint ma, minden mérkőzésen előfordulnak.

Varga Péter

Fotó: Gyetvai Andrea (Fotóalbum)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK