Búcsú döntetlennel – 13. helyről várjuk a tavaszi folytatást 2018 december 17Beszámoló 907

Az év utolsó mérkőzésén – a tavaszról előrehozott második fordulóban – a Dorogi FC gárdáját fogadta csapatunk vasárnap.

Bár pénteken és szombaton havazott Vácon, a mérkőzés kezdetére a stadion pályamunkásainak köszönhetően hótól megtisztított pálya fogadta a küzdő feleket.

Remekül indult a mérkőzés, hiszen csapatunk már a 12. percben megszerezte a vezetést. Zsolnai lőtt huszonhárom méterről, középről, ballal. A vetődő Horváth Gábor úgy tűnt megfogja a lövést, azonban a labda kicsorgott a kezei közül és szép lassan a kapu bal oldala felé gurult. A hálóőr még utána futott, de már csak a gólvonal mögül tudta kiütni. Négy perccel később ismét Zsolnai lőtt, kísérlete ezúttal centiméterekkel a jobb kapufa mellett hagyta el a játékteret.

A 28. percben aztán a semmiből egyenlített a vendégcsapat. Mészáros jobbról huszonöt méterről lőtt, Halasi a bal kapufa tövénél kiütötte a labdát, pont az érkező Vígh Ádám elé, aki öt méterről a kapus fölött a hálóba emelt.

Ugyan az első félidő hátralévő részében továbbra is aktívabban futballozott csapatunk, újabb gólt nem sikerült szereznünk, így döntetlen állással vonultak pihenőre a csapatok.

Csapatunk a második félidőt is erőteljesebben kezdte, Zsolnai kétszer is próbálkozott távolról, sajnos sikertelenül. A 65. perctől feljavult a vendégcsapat, többször felértek a kapunk elé, támadásaik azonban igazi veszélyt nem jelentettek Halasi kapujára. A 69. percben eldönthettük volna a mérkőzést. Hegedűs Csaba jobbról csavart szabadrúgást a kapu elé, az ötösön érkezett Dlusztus és alig csúsztatott fejjel a kapu fölé. A 89. percben még a csereként beálló Szekszárdi is óriási ziccert hibázott. Egy bal oldali beadás után már mindenkin túljutott a labda, Szeki azonban tulajdonképpen az üres kapu előtt luftot rúgott, így az utolsó lehetőség is kimaradt, mellyel a győzelem esélye is tovaszállt.

A rövid téli pihenő után folytatás februárban Soroksáron.

Hajrá Vác!

Online közvetítés

Vác FC – Dorogi FC 1-1 (1-1)

Vác, 180 néző. Játékvezető: Takács Tamás (Hofbauer Roland, Bertalan Dávid).

Vác FC: Halasi - Hegedűs Cs., Dlusztus, Szabó N. Földi M. - Tóth G., Görgényi - Kákonyi, Zsolnai R., Varga Sz. - Murai.

Cserejátékosok: Abu (k), D'urso, Pintér B., Borvető, Búrány, Szekszárdi, Mátyás Zs.
Vezetőedző: Zoran Spisljak
 
Dorog: Horváth G. - Erdélyi, Tomás, Nagy Zs., Fürjes - Mészáros Á., Kittl - Faragó, Hegedűs M., Szedlár - Vígh.

Cserejátékosok: Vajda G. (k), Nagyházi, Városi, Zachán, Grabant, Fodor, Paudits.
Vezetőedző: Miskei Attila.


Gólszerző: Zsolnai (12. perc), illetve Vígh (28. perc).

Csere: Murai helyett Mátyás Zs. (63. perc), Varga Sz. helyett Borvető (73. perc), Görgényi helyett Szekszárdi (83. perc), illetve Hegedűs M. helyett Nagyházi (59. perc), Vígh Á. helyett Paudits (73. perc), Faragó helyett Városi V. (86. perc).

Sárga lap: Erdélyi (60. perc) Kitl (89. perc).

Mestermérleg (forrás: nso.hu):

Zoran Szpisljak: – Megint egy döntetlen, pedig a rossz minőségű pályán mindent megtettünk a győzelemért. A végjátékban még fejlődnünk kell, s ha ez sikerül, a hasonló mérkőzésekből több ponttal jövünk ki.

Miskei Attila: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, de erre is számítottunk. A csapat mindent megtett az eredményes szereplésért, dicsérendő, hogy az utolsó öt bajnokin nem kaptunk ki.

Képgaléria

-VP-

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK