Csank János korábbi játékosa irányítja a Dabas-Gyónt – beharangozó 2021 április 03Általános 495

Az NB III Közép-csoportjának 27. fordulójában a Vác FC az Aczél Zoltán által irányított Dabas-Gyón FC otthonában lép pályára vasárnap 16:30-tól.

A Dabas-Gyónt 2008-ban alapították, az együttes a megyei bajnokságokból indulva feljutott az NB III-ba és – egy kiesés és egy visszajutás után – már második éve stabil tagja a harmadosztálynak. A csapat jelenleg 40 ponttal a 8. helyen áll és jó formában van, hiszen tavaszi öt bajnokijából négyet megnyert, legutóbb a Honvéd II otthonában győzött 2–1-re.

A mieink egyelőre még nincsenek ilyen jó formában, tavaszi öt bajnokinkon négy pontot szereztünk, így 29 ponttal a 15. pozícióban helyezkedünk el, tehát itt az idő a javításra.

A Dabas-Gyónt az az Aczél Zoltán irányítja vezetőedzőként, aki korábban – a 90-es évek első felében – Vácott is futballozott, sőt, Csank János irányítása alatt tette ezt! Ebből a szempontból tehát pikáns összecsapás előtt állunk.

Nem igazán foglalkozom ezzel, ez a meccs sem különbözik a többi bajnokitól, hiszen három pontért megy a csata – reflektált honlapunk felvetésére Csank János szakmai igazgató, aki azonban a csapatot sújtó gondokról bővebben beszélt. – Sajnos a sérülések terén továbbra sem állunk jól, üldöz a balszerencse minket. Tóth Bálint, Ódé Norbert és Rusvay Gergely továbbra is sérüléssel bajlódnak, igaz, utóbbi kettő már leül a kispadra. Sajnos azonban nincs hadra fogható ballábas játékos a keretünkben, mivel Sorecz Szabolcs betegséggel küzd. Koval Viktor térdsérüléssel bajlódik, továbbá Szenes Bencére sem számíthatunk, azonban jó hír, hogy Hegedűs Csaba felépült sérüléséből és eltiltása lejártával Halasi Péter visszafoglalja helyét a kapuban. A Dabas-Gyón sok gólt szerzett eddig és nyugodtan futballozhat, de szeretnénk ponttal távozni.”

A vasárnap 16:30-kor kezdődő találkozót Szabó Levente vezeti, segítői dr. Ambrus Dániel János és Elek Balázs lesznek. A mérkőzés zárt kapuk mögött kerül megrendezésre.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK