Döntetlen a stadionbúcsúztatón 2016 október 31Beszámoló 2598

Cigándi stadionavató helyett stadionbúcsúztató mérkőzést játszottunk Diósgyőrben a Cigánd SE csapata ellen. A tegnapi bajnoki mérkőzésünk után ugyanis megkezdődött a diósgyőri stadion bontása, majd újjáépítése.

Nem kezdődött jól a mérkőzés, hiszen a 12. percben egy megszerezte a vezetés a cigándi csapat. Görgényi egy jobb oldali beadást akart kivágni a tizenhatosunkon belülről, azonban a felszabadítási kísérlettel a tőle két méterre álló Kákonyit találta telibe, akinek a hátáról az üresen álló Roszel elé pattant, aki köszönte szépen és a kapuba helyezte a labdát.

A bekapott gól után gyorsan rendeztük a sorokat. Magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, jóval többet birtokoltuk a labdát, sajnos azonban a támadójátékunkban nem volt átütő erő. Sajnos a pálya talaja sem könnyítette meg a csapatok helyzetét. Látszott a játéktéren, hogy a mi mérkőzésünk már a harmadik volt a két nap alatt. A szünetre tehát 1-0-s hazai vezetéssel vonultak a csapatok.

A második félidő elején rögtön óriási lehetőség adódott csapatunk előtt, azonban Majoros 4 méterre a kaputól a kapusba rúgta a labdát. A második játékrészben próbáltuk folyamatos nyomás alatt tartani az ellenfelet, a labdabirtoklási arány alapján szinte felborult a pálya, azonban hátul figyelni kellett, mert a cigándi kontrák veszélyt hordoztak magukba.

A folyamatos próbálkozás az 55. percben eredményre vezetett. A felfutó Hegedűs kapott remek indítást a jobb oldalon. A tizenhatos sarkánál egy szép lövőcsellel visszahúzta a labdát a bal lábára, majd a kapus felett a hosszú sarokba emelt. Gyönyörű találat volt.

Az egyenlítő gól után is mentünk előre, próbáltuk megszerezni a győztes találatot. Sajnos azonban miden kísérletünk eredménytelen volt, így maradt a döntetlen.

Folytatás vasárnap Dunaújvárosban a Csákvár ellen.

Hajrá Vác!

Cigánd SE – Vác  FC1-1 (1–0)

Diósgyőr, 100 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor (Máyer Gábor, Szilágyi Norbert)

Cigánd: Egyed – Molnár R., Raducu, Csicsvári, Szilágyi L. – Oltean, Kasza, Nagy R. (Kis Sz., a szünetben), Roszel (Angyal N., 68.) – Katona Gy., Popescu (Oláh L., 87.) Szakmai igazgató: Szénay Péter

Vác: Szentpéteri – Hegedűs Cs., Görgényi, Tóth F., Gulyás M. – Tóth G., Tóth B. – Kákonyi (Rusvay, 73.), Niedermüller (Bőgér, 88.), Mátyás – Majoros (Balajti, 54.). Vezetőedző: Nagy Tibor

Gólszerző: Roszel 12’ ill.: Hegedűs 55’

Mestermérleg: (forrás: nso.hu)

Szénay Péter: – Elmaradt a győzelmünk, de a mi helyzetünkben minden pontnak nagy értéke van. Játékosaink nem tudták megtartani a labdát, s a kelleténél többet foglalkoztak a pálya talajával. Az ívelgetések nem vezethettek eredményre, tovább kell dolgoznunk.

Nagy Tibor: – Nehéz volt játszani, mert a göröngyös, mély talajon hiába erőltettük a földön való játékot, s ebből a harcos cigándiak többet profitálhattak. Idegenben szereztünk egy pontot, és ezt meg kell becsülnünk.

Varga Péter

Fotó: Gyetvai Andrea (Fotóalbum)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK