Egyszerűen és magabiztosan 2018 november 26Beszámoló 1013

Idén ősszel –immár második alkalommal- ismét Tiszakécskére látogatott csapatunk a Merkantil Bank Liga 18. fordulójában. Ellenfelünk ezúttal nem a Cegléd, hanem a helyi Duna Aszfalt TVSE csapata volt.

Tudtuk, hogy nem számíthatunk könnyű mérkőzésre, hiszen vendéglátóink a már 12 mérkőzés óta tartó veretlenségi szériájukat szerették volna meghosszabbítani ellenünk, ugyanakkor mi is három pontért utaztunk a Tisza partjára.

Ennek szellemében már a mérkőzés elején magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést, koncentráltan, jól játszott a csapat, melynek eredményeképpen a 8. percben megszereztük a vezetést. A jobb oldalvonal mellett, majdnem a tizenhatossal egy magasságában a hazai védők buktatták Murait. Kákonyi remekül tekerte középre a szabadrúgást a röviden érkező Zsolnai fejére, aki a kapura csúsztatta a labdát. Molnár csak kiütni tudta a játékszert, melyet az érkező Szabó először a testével próbált a kapuba juttatni, azonban Molnár ebbe is bele tudott piszkálni, a kipattanót azonban Szabó közelről már a hálóba kotorta. Ez volt Norman első gólja piros-kék mezben, az első gólja az Nb II-ben.

A vezető gól után kiegyenlítettebbé vált a játék, ugyanakkor továbbra is koncentráltan, jól és bátran futballoztunk. Bizonyítja ezt, hogy a 28. percben megdupláztuk előnyünket. Varga a bal oldalon sokadik alkalommal kergette az őrületbe a védőjét, ezúttal is csak szabálytalanul tudták őt megállítani. Ismét Kákonyi végezte el a szabadrúgást, melyet gyönyörűen tekert a hosszún teljesen egyedül érkező Szabó fejére, aki közelről a hálóba bólintott, megduplázva ezzel a csapat és önmaga NB 2-es góljainak a számát. Ha egy üzlet egyszer beindul…

Bár az első játékrészben még Murai és Varga is ziccerbe került, mindkét lehetőség kimaradt, így kétgólos előnnyel vonulhatott szünetre csapatunk, úgy, hogy ellenfelünknek igazából helyzetet sem sikerült kidolgoznia a kapunk előtt.

A szünetben a hazaiak mestere kettős cserét hajtott végre, próbálva ezzel felrázni csapatát. A kécskei csapat jött is előre becsületesen, ugyanakkor igazi gólhelyzetet nem sikerült kidolgozniuk, játékukban nem volt meg a kellő átütőerő ahhoz, hogy gólt érjenek el, míg kontratámadásaink folyamatos veszélyt hordoztak magukban.

Így bár több gólt mi sem szereztünk, egyszerű, jó és magabiztos játékkal megérdemelten gyűjtöttük be az újabb három pontot.

Folytatás vasárnap hazai pályán az őszi szezon zárófordulójában hazai pályán a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapat ellen.

Hajrá Vác!

Duna Aszfalt TVSE – Vác FC 0–2 (0–2)

Tiszakécske, 500 néző. Játékvezető: Böcskei Balázs (Horváth Zoltán, Hofbauer Roland)

Tiszakécske: Molnár M. – Huszti A., Kardos, Ludánszki, Sváb – Kirchner (Kalmár, a szünetben), Tölgyesi, Gréczi G. (Mihály, 65.), Horváth A. (Szabó L., a szünetben), Kocsis – Batizi-Pócsi. Vezetőedző: Szabó István

Vác: Halasi – Hegedűs Cs., Szabó N., Görgényi, Földi – Szekszárdi - Kákonyi, Zsolnai, Tóth G., Varga Sz. (Mátyás, 75.) – Murai (Durso, 90.). Vezetőedző: Zoran Spisljak

Gólszerző: Szabó N. 8., 27.

Mestermérleg:

Szabó István: Ma fölénk nőtt a Vác, főleg technikailag. Mindig lemaradtunk egy ütemmel, nem úgy sikerültek a passzaink, ahogy szerettük volna, s ez igaz az eltervezett játékunkra is. Az ellenfél jól játszott, megérdemelten nyertek. Levonjuk a megfelelő következtetéseket és készülünk a következő mérkőzésre. A vereség nem esett jól hazai pályán, de le a kalappal a szurkolóink előtt, mert biztattak minket végig.

Zoran Spisljak: Gratulálok a csapatnak, mert a három pontért jöttünk, úgy is készültünk. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés vár ránk, mert megnéztünk sok meccsét a Tiszakécskének. Láttuk azt, hogy több minőségi játékosuk is van. Az elemzés és az eltervezett taktika jól sikerült, mert végig uraltuk a játékot, stabilak voltunk a védekezésben és a támadásaink is veszélyesebbek voltak. Egyszerűen és magabiztosan játszottunk.

Fotó: Szentirmay Tamás

-VP-

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK