Győzelem remek helyzetkihasználással 2016 augusztus 25Beszámoló 1174

A tegnapi nap során az éllovas Balmaz Kamilla Gyógyfürdő csapatát fogadtuk Dunaújvárosban.

Már a mérkőzés előtt –a videózás során szerzett tapasztalatokkal is a birtokunkban- tudtuk, hogy nem lesz egyszerű dolgunk, ha nyerni akarunk. Remek fizikumú, taktikailag jól felkészített csapattal találkoztunk.

Ugyanakkor remekül indult számunkra a mérkőzés, hiszen már a 6. percben megszereztük a vezetést. Jó 20 méterre a vendégek kapujától, a jobb oldalról végezhettük el szabadrúgást. Gulyás állt a labda mögé, miközben a csapatok felálltak a tizenhatos vonalára, beadásra készülve. Azonban Majoros váratlanul –mindenkit meglepve- beindult a jobb összekötő helyén, Gulyás remekül vette ezt észre, és bepasszolta a labdát, melyet Majoros maga elé engedett és a kimozduló Horváth mellett gyönyörűen kilőtte a hosszú sarkot.

Sajnos azonban túl sokáig nem örülhettünk. A kapott gól után az újvárosi csapat magához ragadta a kezdeményezést, többet birtokolta a labdát. Ennek eredményeképpen a 29. percben egy jobb oldali akció végén Vachtler adta be a labdát, melyet a röviden érkező Fekete passzolt a kapuba. Így ismét döntetlent mutatott az eredményjelző.

Ugyanakkor az egy-egyes állás nem fogta meg csapatunkat, sőt csak ezután kezdtünk el merni játszani. A megszerzett labdákat próbáltuk minél gyorsabban feljátszani a támadó harmadba, kontráinkat igyekeztünk kreatívan, kombinatívan végig játszani, melynek a 42. percben meg is lett a jutalma. Egy labdaszerzés után Gulyás iramodott meg a bal szélen, kicselezte a rátámadó középpályást, majd a tizenhatoson belül eltolta a keresztező középsővédő mellett is, majd lágyan középre emelt, ahol az érkező Zsolnai a kapuba fejelte a labdát. Ezzel ismét nálunk volt az előny. Bár kevés idő volt hátra az első félidőből, a vendégek támadásban maradtak, próbáltak ismét egyenlíteni. Az egyik ilyen kísérlet során a kezdőkörben Zsolnai becsúszva labdát szerzett, mellyel indította a középen teljesen üresen kilépő Kákonyit, aki rávezette a behátráló védőre a labdát, majd 18 méterről a védő mellett a kapu hosszú oldalába tekerte a zsugát. Így két gólos előnnyel vonulhattunk a szünetre.

A második félidőben a vendégcsapat mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, egy percig sem adták fel. Vezetőedzőnk Nagy Tibor azonban remekül megszervezte a csapat védekezését, melyből mindenki kivette a részét. Az újvárosiak jóval többet birtokolták a labdát, folyamatos nyomás alatt tartották csapatunkat, és amikor már a védelem is kapitulált ott volt Szentpéteri Viktor a kapuba, aki az utolsó 15 percben három óriási bravúrt is bemutatott. Aztán a 85. percben jött a slusszpoén. Egy jobb oldali kontratámadásunk végén Niedermüller ment le az alapvonalig, visszagurított az üresen érkező Tóth G. elé, aki kapásból, laposan kilőtte a hosszú sarkot. Ugyan a 89. percben a vendégek még szereztek egy szépítő találatot, összességében a remek helyzetkihasználásunknak köszönhetően megérdemelten nyertük meg a mérkőzést.

Folyatatás vasárnap Csákváron a Budaörs ellen.

Hajrá Vác!

Vác FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 4–2 (3–1)

Dunaújváros, 100 néző. Vezette: Németh Ádám (Becséri Gergely, Máyer Gábor)


Vác: Szentpéteri – Hegedűs Cs., Dlusztus, Tóth F., Földi – Tóth G., Gulyás M. – Kákonyi, Zsolnai (Rása, 75.), Niedermüller (Gábriel, 90.) – Majoros (Rusvay, 65.) Vezetőedző: Nagy Tibor


Balmazújváros: Horváth L. – Vachtler, Papp F., Tamás L. (Bakos B., 82.), Balogh K. – Vajda S. (Kovács Á., 55.), Sigér, Bódis, Zsiga – Belényesi (Kamarás, 72.) , Fekete Á. Vezetőedző: Feczkó Tamás


Gólszerző: Majoros 6’, Zsolnai 42’, Kákonyi 44’, Tóth G. 85’ ill. Fekete Á. 29’, 89’


Mestermérleg:


Nagy Tibor: „Nagyon boldog voltam a mérkőzés végén, mert taktikailag nagyon fegyelmezetten játszottunk, ezt szeretném kihangsúlyozni, mert sajnos a Sportban ez tévesen jelent meg (Nemzeti Sport – a szerk.). Nagyon fegyelmezetten játszottunk, okosan, rengeteget futottunk, rengeteg párharcot nyertünk meg, és ami a legpozitívabb volt, hogy labda birtokban megpróbáltunk játszani és úgy gondolom, hogy ez elég jól sikerült. Nagyon szép gólokat rúgtunk. Ami a legfontosabb, hogy egy nagyon jó csapatot sikerült legyőznünk. Ez a Balmazújváros taktikailag rendkívül fegyelmezett, rengeteget futnak, és mi ezekben fel tudtuk venni velük a versenyt. Mindenkire nagyon büszke vagyok, mert nagyon nagyot melózott mindenki. Élmény volt nézni a srácokat, annak ellenére, hogy egy edző mindig idegeskedik a padon, ahogy én is, de úgy gondolom, hogy a gólok önmagukért beszélnek, annak ellenére, hogy labdabirtoklásban tényleg nagyon jó volt a Balmaz. De mi, amikor labdát szereztünk nagyon fegyelmezetten és nagyon jól használtuk ki a lehetőségeinket. Óriási munkát végeztünk, kellett egy nagyon jó kapus teljesítmény. Büszke vagyok a srácokra, bár én mindig büszke vagyok a srácokra, akkor is, amikor kikapunk, de most különösen. Végezetül szeretnék gratulálni a mindössze 17 éves Gábriel Adriánnak, aki élete első NB II mérkőzésén a második félidő végén bátor játékkal mutatkozott be a felnőttek között.”


Feczkó Tamás:  (forrás:nso) Hiába játszottunk óriási mezőnyfölényben és alakítottunk ki rengeteg gólhelyzetet, a váciak helyzetkihasználása eldöntötte a mérkőzést.

Varga Péter

Fotó: Gyetvai Andrea (Fotóalbum)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK