Hegedűs bombagóljával újabb győzelem 2016 augusztus 15Beszámoló 1217

Vasárnap – a hétközi forduló után – a Szeged 2011 Grosics Akadémia együttesét fogadtuk Dunaújvárosban.

Több emberre sérülés –Görgényi, Tóth B., Mátyás, Gulyás M., Fehér Z.- míg eltiltás miatt Zsolnaira sem számíthatott Nagy Tibor vezetőedző. Tetézte a bajokat az is, hogy ahogy a vezetőedző is említette, szerdán 40 percet játszottunk emberhátrányban, szakadó esőben, rendkívül mély talajú pályán.

Tulajdonképpen ez visszatükröződött az egész mérkőzés folyamán. Lassan, enerváltan játszottunk az első félidőben. Elől kevés volt a mozgás, lassan születtek meg a döntések, így a vendégcsapat kényelmesen vissza tudott zárni a kapuja elé, szépen lezárta a területeket. Ebben a játékrészben –bár mi birtokoltuk többet a labdát- a két tizenhatos között zajlott a játék, mindkét oldalon csak egy-egy helyzetet lehetett feljegyezni. A mi oldalunkon egy jobb oldali akció végén Kákonyi remekül gurított vissza a támadást kísérő Tóth G. elé, aki kapásból lőtt, lövése azonban megpattant, de még így is csak centikkel zúgott el a kapufa mellett. Aztán a félidő végén a szegediek is veszélyeztettek: Király Patrik szabadrúgását Tóth Gábor csúsztatta Halasi Péter kezébe. A kissé gyengécske első félidőben több feljegyzésre érdemes esemény nem történt, így döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

A félidőben Nagy Tibor vezetőedző cserélt, ifjabb Nyilas Elek helyett Majoros Árpádot küldte pályára, erősítve ezzel a támadójátékot. Ennek ellenére a játék képe túl sokan nem változott a második félidőben, egészen az 55. percig, amikor is csapatunk egy óriási Hegedűs-bombával megszerezte a vezetést. Hogy mekkora gól volt, álljon itt egy idézet a szegedi online közvetítésből: „Erre nehéz szavakat találni! Hegedűs nagyjából 6-7 méterre az oldalvonaltól, 25-26-ról irgalmatlanul nagy dugót ragasztott a szegedi kapu hosszú felső ficakjába. A labda éppen csak, hogy befért a kapufa és a keresztléc közé, mértani pontosságú lövés volt.”

Ezután természetesen megváltozott a játék. A vendégcsapat átvette az irányítást, mi stabilan védekeztünk. A szegediek próbálták nyomás alatt tartani csapatunkat, de támadásvezetéseik többsége kimerült az előre ívelgetésekbe, melyeket vagy védőink fejeltek vissza, vagy Halasi húzott le. Aztán a 73. percben egy kicsit magasabbra emelkedett a hazai szurkolók pulzusszáma. Egy szöglet utáni kipattanót jó 28-ról Zabari küldött kapásból a kapura, Halasi azonban hatalmas bravúrral kitornázta a bal alsó sarokból. Bár a végén már nagyon beszorultunk, a vendégeknek egyenlíteni nem sikerült. Így újabb egy gólos sikerünkkel mi zsebelhettük be a három pontot.

Hajrá Vác!

Vác FC – Szeged 2011 Grosics Akadémia1-0 (0–0)
Dunaújváros, 100 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs (Kiss Balázs, Aradi József)


Vác FC: Halasi – Hegedűs Cs., Dlusztus, Tóth F., Földi – Tóth Gergely, Sipeki (Nagy R., 91.) – Kákonyi, Rusvay (Rása, 65.), Niedermüller – ifj. Nyilas E. (Majoros, a szünetben). Vezetőedző: Nagy Tibor


Szeged 2011: Szántai – Farkas M., Tóth Gábor, Mészáros M. – Achim, Király P., Coroian (Pászka, 81.), Horváth A., Zabari – Zádori (Andorka, 84.), Germán. Vezetőedző: Klausz László


Gólszerző: Hegedűs 55’


MESTERMÉRLEG
Nagy Tibor:„Amitől féltem, hogy a szerdai negyven perc emberhátrány szakadó esőben, mély talajú pályán – ez nagyon meglátszott a csapaton az első félidőben. Lassan, inkább úgy mondom, hogy fejben lassan játszottunk. A második félidőben Hegedűs gyönyörű gólja után, lelkileg egy kicsit rendbe raktuk magunkat. Óriási akarattal, amire azt mondom, hogy ez nem is szakma, ez ő nekik az emberi kvalitásuk az, ami ezt a meccset megnyerte.”

Klausz László: (forrás: nso) Ilyen a futball, ilyen az edzősors, ennél többet nem tudok hozzátenni. Az első félidő nagy részét uraltuk, a másodikat végigtámadtuk, mégis képesek vagyunk kikapni.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK