Ilyen volt a Vác FC ősze – Csank János értékelte a szezont 2021 december 22Általános 756

Csank János szakmai igazgató a nehéz kezdet okairól, az ősz második felében látott javulásról, a téli felkészülésről beszélt honlapunknak, sőt, arról is szót ejtett, hogy mi lett volna, ha már az NB III-ban is lenne VAR.

Hektikus őszön van túl a Vác FC. Miután nyáron nagy változások történtek keretünkben – meghatározó játékosok távoztak, míg zömében fiatal labdarúgók érkeztek –, nem volt egyszerű Csank János és a teljes szakmai stáb számára az új csapat kialakítása. A kezdeti botladozások után együttesünk nehezen emelkedett felül a nehézségeken, de a hajrára egyre inkább összeállt és összeszedte magát; biztató, hogy az utolsó négy bajnokin veretlenek maradtunk, ezeken 6 pontot szereztünk és a végsőkig tartó küzdelem több esetben is az utolsó percekben jelentett értékes pontot. Természetesen az összteljesítmény a nehezített körülmények mellett is elmaradt a várttól – 18 ponttal a 16., még éppen bennmaradó helyen zártuk az évet – , de van potenciál bennünk a folytatásra nézve. Fontos, hogy éppen a kieső helyen álló riválisok ellen szereztük meg győzelmeinket (Dabas-Gyón, Rákosmente, Mohács, Gerjen), ezek a pontok pedig gyakorlatilag „duplán” számítanak.
A támadójátékot nem érhette igazán panasz, a nyáron Putnokról érkező csatár, Mertse Ábel 12 gólt szerzett a bajnokságban, Tóth Milán 5 gólja mellett pedig sok gólpasszt adott. A védekezésen persze van mit javítani, a 39 kapott gól igencsak soknak tekinthető.
Csank János szakmai igazgató a nehéz kezdet okairól, az ősz második felében látott javulásról, a téli felkészülésről beszélt honlapunknak, sőt, arról is szót ejtett, hogy mi lett volna, ha már az NB III-ban is lenne VAR.

Nyáron fiatal csapat formálódott, de a felkészülési mérkőzések rögtön biztatóan alakultak, ez pedig megtévesztett engem – tekintett vissza Csank János. – Sajnos a bajnokságban rosszul rajtoltunk, folyamatosan elkerülhető gólokat kaptunk, egyszóval a rutinhiány kijött, hiszen éles meccsszituációban többen nem úgy játszottak, ahogyan kellett volna. Ráadásul az sem tett jót, hogy az addig jó formában lévő Lukács Kelement 4 meccsre eltiltották, illetve Csaba Dániel agyrázkódást szenvedett. A helyenként rossz eredmények ellenére nem „játszottak le” minket a pályáról, a sok egyéni hiba miatt csúsztak be súlyos vereségek is. Nem szoktam a játékvezetőkre „kenni” a vereséget, de tény, ha az NB III-ban is lett volna VAR, akkor abból biztosan jól jöttünk volna ki és jó néhány ponttal több állna a nevünk mellett. Az utolsó 7 meccsen aztán csak egyszer kaptunk ki, ez a javulást mutatta, még úgy is, hogy a sok fiatal játékos mellett több ifista is bemutatkozott, például Szunyog György, vagy Varga László. Azért is lenne fontos tavasszal mihamarabb elmozdulni a hátsó régióból, hogy a fiatalok minél több lehetőséget kaphassanak. Örömteli, hogy a nyáron Putnokról igazolt Mertse Ábel gyorsan belelendült és ősszel 12 gólig jutott, illetve az is, hogy csatártársával, Tóth Milánnal „összeértek”. Tóth Dominik kölcsönszerződése december végén lejár, de szeretnénk itt tartani, és bízom benne, hogy ha sikerül, akkor tavasszal ő is komoly erőssége lehet a csapatnak. Az is tény, hogy túl sok gólt kaptunk, ezen mindenképpen változtatnunk kell, mert egy jó csapat nem szed be kettőnél több találatot egy meccsen. Remélem, a téli felkészülés során elkerülik a keretet a sérülések és a porcműtéten átesett Csaba Dániel is bekapcsolódhat a munkába. Hathetes felkészülést fogunk csinálni, de a felkészülési mérkőzéseket ismét mind idegenben leszünk kénytelenek lejátszani, mivel sajnos Vácott továbbra sincsen normál méretű, használható műfüves pálya. Az edzéseket pedig emiatt főképpen Dunakeszin tartjuk majd. Jó lenne két új játékost igazolni, olyanokat, akik erősítést jelentenek. Továbbra sem értem a kötelező vasárnapi meccsnapot, idegesítő, hogy így nem lehet sem ellenfeleket, sem játékosokat megnézni.”

A téli felkészülést tehát január 4-én, kedden kezdi majd el együttesünk és az edzések mellett 9 felkészülési mérkőzéssel készülünk a tavaszi szezonra, amely február 13-án veszi kezdetét.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK