Jó formában lévő csapatok csatájában döntetlen 2016 december 04Esemény 2068

Két jó formában lévő, több hete veretlen csapat találkozott a mai napon Dunaújvárosban. A találkozó előtt csapatunk öt, míg a vendég óvári alakulat már nyolc meccse volt veretlen. A döntetlen eredménnyel aztán mindkét csapat tovább nyújtotta veretlenségi szériáját.

Az első félidőben is mi voltunk a kezdeményezőbb fél, mi uraltuk a mérkőzést. Már a 18. percben egy remek kiugratás után Kákonyi került ziccerbe, de sajnos lövése fölé szállt. A 25. percben ismét Kákonyi próbálkozott, de 19 méterről elvégzett szabadrúgását Tarczy hárította.

A 39. percben Niedermüller adott „forintos” labdát Mátyásnak, aki azonban nyolc méterről –centikkel ugyan- de mellé lőtt.

Szerencsére azonban a 44. percben már nem hibázott. Egy szép Balajti-Tóth Barna összjáték után utóbbi Mátyás Zsolthoz gurított, ő pedig a kimozduló kapus mellett a hálóba lőtt! Ezzel véget is ért az első félidő. Ugyan csak a félidő végén, de megérdemelt szereztünk vezetést és vonultunk előnnyel a szünetre.

Aztán a második félidőben a játék képe nem sokat változott. Mi kezdeményeztünk, birtokoltuk a labdát, és alakítottunk ki helyzeteket.

A 71. percben tűzijátékot rendeztünk a vendég kapu előtt, de sajnos gólt nem sikerült szereznünk. Tóth Barna első lövését védte Tarczy, a kipattanót Tóth a kapufára lőtte, az újabb kipattanó labdát pedig Balajti lőtte mellé! 

A 79. perben aztán ismét lehetőségünk adódott arra, hogy megduplázzuk az előnyünket. Kákonyi lőtt jobbról éles szögből kapura, Tarczyról kipattant a labda, majd a kapus Tóth Gergely ismétlését is hárította.

Aztán ahogy a futballban lenni szokott, a sok kihagyott helyzet a mérkőzés végén megbosszulta magát. A 86. percben Jasarevic jutott túl Görgényin kis szerencsével, majd a kapujából kijövő Szentpéteri mellett 10 méterről a bal sarokba lőtt.

Az utolsó 5 percben hiába tettünk meg mindent, hogy még egyszer betaláljunk, már nem sikerült újabb gólt elérnünk, így maradt az egy-egyes döntetlen.

Sajnálatos módon kiengedtük a kezünkből a győzelmet, pedig a játék képe és a helyzetek alapján is győzelmet érdemeltünk volna. 

Az idei év utolsó bajnoki mérkőzésén jövő héten vasárnap a BFC Siófok csapatát fogadjuk Dunaújvárosban.

Hajrá Vác!

Online tudósítás

Vác FC – Credobus Mosonmagyaróvári TE 1904 1-1 (1-0)

Dunaújváros, 100 néző, Játékvezető: Kovács J. Zoltán (Márkus Péter, Berényi Ákos) 

Vác FC: Szentpéteri - Hegedűs Cs., Tóth F., Görgényi, Gulyás M. - Tóth G., Tóth B. - Kákonyi, Niedermüller, Mátyás Zs. - Balajti.

Cserejátékosok: Halasi (k), Majoros Á., Nagy R.,Rusvay, Földi, Rása, Szenes.

Vezetőedző: Nagy Tibor

 

MTE: Tarczy - Bohner, Deák, Koszó, Galambos - Zsirai -  Bartos, Czár, Schmatovich, Németh M. - Laki .

Cserejátékosok: Boros (k), Kószás, Baranyai, Mundi, Mayer, Jasarevic, Darázs.

Vezetőedző: Király József

Gólszerző: Mátyás (44.), ill. Jasarevic (86.)

Csere: Kákonyi helyett Rása (85.), Niedermüller helyett Földi (92.), ill. Németh M. helyett Mayer (59.), Zsirai helyett Jasarevic (74.), Laki helyett Kószás (92.)

Sárga lap: Görgényi (58.), Hegedűs (65.), Niedermüller (80.), Tóth F. (91.), ill. Deák (35.)

Mestermérleg (forrás: nso.hu)

Nagy Tibor:  Lefutballoztunk a vendégeket, volt négy-öt nagyon nagy ziccerünk, mégsem szereztük meg a második gólunkat. S ahogyan lenni szokott, az utolsó percekben egy lepattanó labda után az ellenfél betalált. Remélem, a tavasszal változtatunk ezen.


Király József:  Ezúttal nem olyan teljesítményt nyújtott a csapat, mint az előző fordulókban. Sok volt játékunkban a pontatlanság, és tompán is futballoztunk. Értékes az egy pont, bár több lehetőségünk is adódott a gólszerzésre.

Varga Péter

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK