Megérdemelt sikert arattunk a Monor ellen 2020 november 02Általános 898

A labdarúgó NB III Közép-csoportjának 16. fordulójában a Vác FC 2–1-re legyőzte a Monort.

Vác FC–Monor SE 2–1 (2–1)
BVSC pálya, 150 néző. Játékvezető: Derdák Marcell (dr. Ambrus Dániel János, Varga I. Zoltán).
Vác FC: Halasi – Lukács K., Kasza B., Koval, Hegedűs Cs. – Niedermüller (Bonivárt, 61. perc), Zámbó –Szenes B. (Tóth B., 76. perc), Rusvay (Sorecz Sz., 61. perc), Magos M. (Szalánszki, szünetben) – Sóron (Vén B., 87. perc). Edző: Burzi Attila
Monor: Bozsó – Barthel, Karacs, Huszty, Pintér D. – Erős, Hunya (Szabó Zs., 76. perc) – Annus (Vékei, 68. perc), Farkas Á. (Ficsor, szünetben), Tóth Á. (Kovács Á., 68. perc) – Haragos V. (Lettner, szünetben). Vezetőedző: Tamási Zoltán
Gólszerző: Szenes B. (1-0, 17. perc), Zámbó (2-0, 39. perc), ill. Tóth Á. (2-1, 43. perc)
Sárga lap: Szenes B. (23. perc), Bonivárt (86. perc), Vén B. (91. perc), illetve Karacs (85. perc), Erős K. (87. perc), Pintér D. (94. perc).

Az NB III tizenhatodik fordulójában a Monor SE vendégeskedett a BVSC pályán. A Majos SE elleni fölényes idegenbeli siker után az újabb három pont megszerzéséért vonult pályára a váci csapat. Az eltiltások lejárta után már majdnem mindenkire számíthatott Burzi Attila edző.
A félidőt a vendégek kezdték lendületesebben, de enyhe mezőnyfölényük csak a labdabirtoklásban mutatkozott meg, kapura veszélyt nem jelentettek. Tíz perc után kiegyenlítődött a játék és a 17. percben megszereztük a vezetést is. Szép adogatás végén Szenes Bencéhez került a labda, aki tizenkét méterről ballal a jobb alsó sarokba helyezett (1-0). A 20. percben Magos Mátyás iramodott meg középen, majd a tőle jobbra futó Sóron Tibor elé passzolt, aki pár lépés után lőtt, de lövése a kapu fölött távozott. A 29. percben Hegedűs Csaba kényszerítőzött a kapu előterében, a visszakapott labdával megcélozta a bal felső sarkot, Bozsó Antal azonban a helyén volt és megfogta a labdát. A 32. percben Farkas Ádám végzett el szabadrúgást huszonöt méterről, a bal kapufához tartó lövést Halasi Péter könnyedén fogta. A 34. percben nagy lehetőség maradt ki, Magos indult meg középen a kapu felé, egyedül vezette a labdát, majd tizenkét méterről a kifutó kapust találta telibe. A 39. percben növeltük előnyünket. Szenes Bence nagyszerűen ívelt jobbról a baloldalon felfutó Zámbó Dániel elé, aki maga elé vette a labdát és a tizenhatosról jobbal a bal alsó sarokba tekert (2-0). A 44. percben, a félidő vége előtt szépítettek a monoriak. Farkas Ádám jobboldali beadása Tóth Ádámot találta üresen, aki tizenkét méterről, egy igazítás után lőtt a kapuba (2-1).
A szünetben mindkét szakvezető cserélt, nálunk Magos helyett Szalánszki Gergő érkezett, a vendégeknél két helyen is történt változás. Farkas Ádámot Ficsor Richárd, míg Haragos Viktort Lettner Lóránt váltotta. A frissítés jót tett a vendégeknek, sokkal harcosabban, lendületesebben játszottak, igyekeztek minél előbb egyenlíteni. A mezőnyfölényük azonban nem társult eredményességgel, a kapura igazi veszélyt nem jelentettek. A váciak a védekezésre helyezték a hangsúlyt és kontrákból próbálták veszélyeztetni a monori kaput. A 72. percben Erős Ronald tizennégy méterről leadott erős lövését fogta Halasi remek mozdulattal, ezzel el is lőtte puskaporát a látogatók csapata. A végére kissé felpaprikázódott a hangulat, több sárga lap is kiosztásra került, köztük a kispadon hevesen reklamáló Erős Károly is kapott egyet. Az eredmény azonban nem változott és végül megérdemelt győzelmet aratott a Vác FC.

A jövő hétvégén az FC Dabashoz látogat csapatunk, az összecsapás vasárnap 13.30-kor kezdődik.

Burzi Attila:Az első félidőben azt játszottuk, amit megbeszéltünk, határozottak voltunk a kapu előtt és szereztünk két gólt. A második félidőre egy sokkal harcosabb Monor érkezett, de egy kemény, szervezetten védekező Váccal találta szemben magát. A győzelmet pedig nem kell megmagyarázni.

(Fotó: Daru Andrea)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK