Meggyőző játék, szép siker idegenben 2019 február 18Beszámoló 976

A bajnokság 24. fordulójában Putnokra látogatott csapatunk, ahol ellenfelünk a Kazincbarcika együttese volt.

Bár már az előző fordulóban a bajnokesélyes Gyirmót ellenében is biztató teljesítményt nyújtott csapatunk hazai pályán, akkor még nem sikerült begyűjtenünk a három pontot, viszont volt mire építenünk.

Már a mérkőzés előtt is tudtuk, hogy ezúttal is nagyon nehéz mérkőzés vár együttesünkre. Szerencsére a korán megszerzett vezetés után másképpen alakultak a dolgok. A 4. percben Csillag verte meg a védőjét a baloldalon, majd a középen érkező Sóron elé passzolt, aki futtából a kapuba lőtte a labdát. A 20. percben csapatunk megduplázta előnyét. Varga végezhetett el szögletet a jobb oldalról, melyre Görgényi érkezett remek ütembe és a hálóba fejelt. A szünetre így megnyugtató kétgólos előnnyel mehetett együttesünk.

A szünet után próbált nagyobb sebességre kapcsolni a hazai csapat, el kell ismerni, voltak meleg pillanatok, ugyanakkor nem sikerült a szépítés. A 63. percben aztán tovább növeltük az előnyünket. Megint Csillag kevergetett a baloldalon, majd az összekötő helyén érkező Zsolnai elé passzolt, aki egy csel után kilőtte a hosszút. Sejthető volt, hogy ezzel eldőlt a mérkőzés. Aztán 5 perccel később tulajdonképpen biztossá vált. Csillag végezhetett el szögletet a baloldalról. Beadását a röviden érkező Tóth csúsztatta a kapuba. A 87. percben Zsolnai rakta fel az i-re a pontot. A középpálya közepén D'urso szerzett labdát, majd remek ütemben ugratta ki a jobb oldalon induló Kákonyit, aki egy az egyben vezette a kapusra a labdát, lövés helyett azonban önzetlenül a középen egyedül érkező Zsolnai elé passzolt, aki az üres kapuba gurította a labdát, beállítva ezzel a mérkőzés végeredményét.

Összességében csapatunk ilyen különbséggel is megérdemelten nyert.

Hajrá Vác!

KBSC – Vác FC 0-5 (0-2)

Putnok, 300 néző. Játékvezető: Veizer Roland (Csatári Tibor, Tőkés Róbert)

KBSC: Somodi – Toma, Fótyik, Belényesi, Mikló – Oltean, Kis B. (Takács P., 61.) – Szabó L. (Palmes, a szünetben), Kanalos, Tóth L. – Lukács R. (Ádám F., 71.). Vezetőedző:Gálhidi György

Vác FC: Halasi – Búrány, Görgényi, Szabó N., Hegedűs Cs. – Tóth G. (Pintér B., 85.), D’urso – Varga Sz. (Kákonyi, 66.), Zsolnai R., Csillag (Mátyás, 75.) – Sóron. Vezetőedző: Horváth Károly

Gólszerző: Sóron 4., Görgényi 20., Zsolnai R. 63., Tóth G. 68., Zsolnai R. 87.

Kiállítva: Kanalos és Kákonyi (mindkettő sportszerűtlen viselkedésért) a 91.

Mestermérleg: (forrás: nso.hu)

Dzurják József, pályaedző: – Ez nem a mi napunk volt, az első váci támadás góllal végződött, ettől idegessé vált a csapat. Hatalmas egyéni hibákat követtünk el, teljesen dekoncentráltak voltunk. Nem használtuk ki magassági fölényünket sem, két gólt kaptunk fejesből. Elismerés illeti a Vácot, kifejezetten jól futballozott.

Horváth Károly: – Remek produkcióval rukkoltunk ki. Úgy érzem, minden tekintetben felülmúltuk a hazai csapatot, külön öröm, hogy nem kaptunk gólt. Fölényes diadalunk önmagáért beszél, rászolgáltunk a győzelemre.

Fotó: www.boon.hu – Bujdos Tibor

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK