Megizzadtunk a három pontért 2016 szeptember 14Beszámoló 1220

A hétköznapi fordulóban Szolnokra látogatott csapatunk.

Tavasszal a stadionavató mérkőzésen 1-0 arányban győztünk a Tiszaligeti Stadionban, valami hasonlóban reménykedtek most is a váci szurkolók.

Nem indult nagy iramban a mérkőzés. Látszott mindkét csapaton, hogy a biztonságra törekszik. Sajnos mi is lassan, körülményesen szövögettük támadásainkat, ugyanakkor a hazai csapat támadásaiban sem volt igazából átütőerő. A kilencedik percben veszélyeztettünk először. Tóth Barni vállalkozott bal lábas lövésre jó 20 méterről, kísérletét azonban könnyedén hárította a hazai kapus. A 19. percben ismét próbára tettük a hazaiak hálóőrét, ezúttal Tóth G. próbálkozott, azonban a kapu közepébe tartó kísérletet szintén védte a kapus.

Aztán a 35. percben jött a hidegzuhany. Egy szolnoki kontra végén Tóth L. a bal szélről befelé megtolta a labdát, majd 17 méterről nagy gólt lőtt a rövid felsőbe. Első kapura lövési kísérletüket gólra váltották a hazaiak. Ezzel az első játékrész végén szolnoki vezetést mutatott az eredményjelző.

A szünetben összekapta magát a társaság, mely megmutatkozott a második félidei álomrajtban is. A 47. percben a szolnoki tizenhatoson belül Kákonyi ellen faultoltak a hazai védők, a játékvezető tizenegyest ítélt. A megítélt büntetőt a sértett higgadtan gurította a balra vetődő kapus mellett a jobb alsó sarokba.

Nem kellett sokáig várnunk az újabb gólra. Tulajdonképpen a gól utáni középkezdésnél Zsolnai szerzett labdát a fél pályánál, mellyel indította a bal szélen Mátyást. Mátyás ugyan kicsit hosszan passzolta vissza Zsolnainak, aki azonban azonnal visszatámadott. Tettét siker koronázta, hiszen a védő lyukat rúgott, így Zsolnai az alapvonal a kapusra vezethette a labdát. Mindenki, még a hazai hálóőr is beadásra számított. Ezt kihasználva Zsolnai szinte az alapvonalról a kivetődő kapus mellett a hosszúba lőtte a labdát. Gyönyörű gól volt!

A gyors fordítás után próbáltunk stabilan védekezni, és a stabil védekezésből kontrákat vezetni, Meg is voltak a lehetőségeink, de sajnos az utolsó passzokba mindig hiba csúszott. Egy ilyen kontra során Görgényi hosszú labdát kapott, és csúnyán belecsúszott ellenfelébe, amiért a játékvezető azonnal piros lappal kiállította a 86. percben. Így –a hosszabbítással együtt – az utolsó hét perc „melegre” sikerült, de a srácok hősiesen „kibekkelték” ezt az időszakot, és ennek újabb három pont lett a jutalma.

Hajrá Vác!

Szolnoki MÁV FC – Vác FC 1–2 (1–0)
Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 800 néző. Vezette: Veizer Roland (Buzás Balázs, Kormányos II Gábor)


Szolnok: Molnár–Farkas T. – Hajba (Pantovics, 78.), Kovács O., Papp Sz., Magyar B. – Kenderes, Pintér N. (Csirmaz, 60.) – Tóth L. (B. Tóth, 69.), Rokszin, Dedics – Olasz D. Vezetőedző: Balogh Pál


Vác: Halasi – Rása, Dlusztus, Tóth F., Földi – Tóth G. – Kákonyi, Tóth B., Zsolnai R. (Görgényi, 72.), Niedermüller (Mátyás, a szünetben) – Majoros (Rusvay, 61.). Vezetőedző: Nagy Tibor


Gólszerző: Tóth L. 35)’ ill.: Kákonyi (11-esből) 47’, Zsolnai R.  49’
Kiállítva: Görgényi 86’


MESTERMÉRLEG(forrás: nso.hu)
Balogh Pál: – Nem játszottunk jól az első félidőben sem, de legalább vezettünk. Saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe a második félidő elején, többet kell tennünk a győzelemért.
Nagy Tibor: – Meddő mezőfölényben játszott a Szolnok az első félidőben, kontrákban gondolkoztunk, de kevés sikerrel. Szünet után gyorsan fordítottunk, fontos győzelmet arattunk, mert nem sok csapat nyer majd Szolnokon.

Varga Péter

Fotó: Gyetvai Andrea (Fotóalbum)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK