Pedig pontot érdemeltünk volna 2016 augusztus 07Beszámoló 933

Első „hazai” mérkőzésünkön Dunaújvárosban fogadtuk a Nyíregyháza Spartacus FC együttesét. Az esélylatolgatás során szinte mindenki úgy tartotta, hogy a szinte NB I-es kerettel rendelkező vendégcsapat a mérkőzés toronymagas esélyese.

Sajnos a végeredmény valóban azt igazolja, hogy bebizonyosodott a papírforma, aki azonban ott volt, és látta a mérkőzést, az tudja, hogy a szerencsésebb, de nem –ezen a mérkőzésen biztos, hogy nem- a jobb csapat nyert.

A kezdeti tapogatózás után, hamar magunkhoz ragadtuk a mérkőzés irányítását. Már az első félidőben is sorra dolgoztuk ki a helyzeteket, ziccereket. Volt olyan szituáció, amikor egy szöglet után kettő ziccert is sikerült kihagynunk. Sajnos ziccereink kimaradtak, Sipeki remek lövése is a kapufán csattant, míg az ellenfél oldaláról az első félidőben csak Szokol oldalhálóba vágódó –egyébként veszélytelen- lövését lehetett feljegyezni.

Aztán sajnos a második félidő elején ismét beigazolódott a foci örök törvénye. Míg mi sorra hagytuk ki a helyzeteinket, a vendégcsapat egy szögletünket megkontrázva, tulajdonképpen az első helyzetéből gólt szerzett. A vendégek ezután még jobban visszaálltak, várva a kontra lehetőségét. Hiába rohamoztunk, hiába mentünk előre sajnos egyenlíteni nem sikerült, pedig Hegedűs tizenhatoson belül történt buktatásáért még tizenegyest is kaptunk, melyet azonban Rusvay Gergely a kapusba lőtt.

Összességében hiába borítottuk fel a pályát, hiába dolgoztunk ki számtalan ziccert -sőt még tizenegyest is hibáztunk- addig, amíg nem értékesítjük a kínálkozó lehetőségeinket, addig továbbra is nehéz lesz.

De nincs idő a kesergésre, hiszen szerdán Dorogon jön a következő bajnoki mérkőzés, ahol el lehet kezdeni a pontok gyűjtögetését. Addig is dolgozni kell tovább, hiszen a kemény munka meghozza gyümölcsét.

Hajrá Vác!

Vác FC – Nyíregyháza Spartacus FC 0–1 (0–0)
Dunaújváros, 150 néző. Vezette: Ducsai József
Vác FC: Halasi – Hegedűs Cs., Dlusztus, Tóth F., Földi – Tóth G., Gulyás M.,Kákonyi (Majoros, 71.), Sipeki (Rusvay, 61.), Mátyás – Zsolnai R. (Nagy R., 91.). Vezetőedző: Nagy Tibor
Nyíregyháza: Hermány – Szokol, Rubus, Dvorschák, Pálinkás – Tamási Zs. (Úr, 79.), Holdampf – Dragóner D. (Vámos, 75.), Rudolf, Rezes – Pölöskei P. (Harsányi, a szünetben) Vezetőedző: Mátyus János
Gólszerző:
 Rezes (0–1) a 48. percben


MESTERMÉRLEG (forrás: nso)
Nagy Tibor: – Úgy érzem, a mérkőzésen felborult a pálya – rengeteg lehetőségünk volt a gólszerzésre, büntetőt is hibáztunk, míg az ellenfél egyetlen helyzetét értékesítette. Sok sikert kívánok az olimpikonjainknak.
Mátyus János: – Küzdelmes mérkőzést játszottunk, a múlt héthez képest játékban előreléptünk, de céljaink eléréséhez továbbra is keményen kell dolgoznunk.

Varga Péter

Fotó: Gyetvai Andrea (Fotóalbum)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK