Pont nélkül maradtunk Dabason 2020 november 09Általános 747

Az NB III Közép-csoportjának 17. fordulójában a Vác FC 2–0-ra kikapott az FC Dabas otthonában.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 17. FORDULÓ

FC Dabas–Vác FC 2–0 (1–0)
Dabas, 250 néző. Vezette: Sándor Cs. (Benkő R., Szarvas L.)
DABAS: Kersák – Lévai, Forgács, Márton (Sziklási 86.), Erdős – Kiss Á. (Földes 59.), Dudás, Marsa (Buzás 86.), Fritz – Vladul (Bíró Á., 75.), Ágoston (Sándli 59.). Vezetőedző: Szabó István
VÁC: Halasi – Lukács K., Kasza, Koval, Hegedűs Cs. (Tóth B. 75.) – Szenes (Nagy Z. 83.), Bonivárt (Niedermüller 75.), Magos, Szalánszki (Sorecz, 67.) – Magos, Sóron (Vén B. 67). Vezetőedző: Burzi Attila
Gólszerző: Vladul a 14., Ágoston a 41. percben
Kiállítva: Magos a 62. percben

Nem kezdtük jól a mérkőzést, a 14. percben Fritz ment el a bal szélen, az alapvonalnál befelé tört, majd beadta a labdát, amit Halasi kitenyerelt, de Szenes rosszul szabadított fel, így a labda Vladul elé került, aki 10 méterről, habozás nélkül a váci kapuba lőtt (1–0). A kapott gól után átvettük a játék irányítását, a 19. percben Szenes tolta befelé szélről a labdát, majd 10 méterről a jobb sarok mellé lőtt. Négy perccel később Zámbó esett el a 16-oson belül védője mellett, de a játékvezető sípja néma maradt, elmaradt egy jogosnak tűnő váci tizenegyes. A 36. percben Halasi hosszú kirúgására Szalánszki startolt rá, megpróbálta átemelni a kifutó kapuson a labdát, aki azonban beleért a labdába, miközben szélsőnket letarolta – a labda végül szögletre pattant. A túloldalon azonban a hazaiaknak szerencséjük volt, mivel Ágoston húsz méteres lövése megpattant Lukácson és a nyújtózkodó Halasi felett a hálóba hullott (2–0). A szünet előtt még egy locsorgó labdát Magos lőtt nem sokkal a jobb alsó sarok mellé.
A szünet után agresszívebben kezdtünk el futballozni, de ehhez a harcmodorhoz a dabasiak is igyekeztek rögtön felzárkózni. A 60. percben Szalánszki felső sarokba tartó bombáját óriási bravúrral „szedte ki” Kersák kapus. Gyakorlatilag rögtön az ellentámadás során Magos rántotta le a kapunkra törő támadót, Vladult a 16-os előtt, amelyért a játékvezető azonnal kiállította. Nehéz helyzetünk tehát fokozódott és sajnos már nem is tudtunk újítani, sőt, Halasinak kellett előbb Vladul jól helyezett lövését fognia, majd a hajrában saját hibáját javítva Bíró lövését is hárítania ahhoz, hogy ne szenvedjünk súlyosabb vereséget.

Szabó István: – Bár nem ez volt a legjobb mérkőzésünk, gratulálok a fiúknak. A Vác megnehezítette a dolgunkat, a meccs talán nagyobb részében jobban is játszott, ennek ellenére megérdemelten nyertünk.
Burzi Attila: – Nehéz meccsre számítottunk a jól szervezett Dabas otthonában. Ez be is igazolódott és ehhez még társult néhány egyéni hibánk is, plusz érződött, hogy a Dabas hazai pályán játszik. Mindezek ellenére megvoltak a gólhelyzeteink. Sajnáljuk, hogy a kilátogató szurkolóinkat nem tudtuk kellőképpen kiszolgálniuk.

(Fotó: Daru Andrea)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK