Pontosztozkodás 2016 szeptember 12Beszámoló 1248

Csapatunk a 8. fordulóban a Soroksár SC együttesét fogadta Dunaújvárosban. A kéthetes szünetben mindkét gárda igyekezett rendezni a sorait. Nálunk felépült sérüléséből Mátyás, Görgényi és Tóth B. is, így mindhárman a keret tagjai voltak.

Mindkét csapat nagy elánnal vetette magát a játékba, jó iramban kezdődött a mérkőzés, bár a 23. percig igazán egyik kapu sem forgott veszélyben. A 23. perctől aztán két perc alatt eldönthettük volna a mérkőzést. Előbb Zsolnai 17 méterről leadott lövése csattant a kapufán, majd két perc múlva a 25 percben Gulyás 10 méterről leadott lövését tolta ki a léc alól Holczer. Így mindkét helyzet kimaradt. A kimaradt helyzetek után nem sokkal ivószünetet rendelt el a játékvezető. Sajnos a rövid pauza inkább minket zökkentett ki a ritmusból. A soroksári csapat átvette a kezdeményezést, többet birtokolta a labdát. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen a 43. percben a vendégek megszerezték a vezetést. Pál ment el a jobb szélen, visszagurított az érkező Haris elé, aki 11 méterről óriási erővel kilőtte a bal felső sarkot. Vendég vezetéssel vonultak a csapatok szünetre.

Félidőben Nagy Tibor vezetőedző cserélt. Behozta a sérüléséből felépülő Mátyás Zsoltot, veszélyesebbé téve ezzel a bal oldalunkat. A második félidő is jó iramban folytatódott, hasonló képet mutatva, mint az első félidő. A forduló pont itt is az ivószünet volt, illetve Rusvay Gergő becserélése. Az ivószünet után most csapatunk ragadta magához az irányítást. Ennek eredményeként a 79. percben Rusvay fejesgóljával kiegyenlítettünk. Ez után következett egy öt perces „ütésváltás”. Az egyenlítő gólunknak túl sokáig nem örülhettünk, hiszen a 81. percben egy lecsorgó labdát Peszmeg jó 27 méterről a kapunkba zúdított, majd a 84. percben Rusvay remekül ugratta ki Kákonyit a jobb szélen, aki jobb külsővel, laposan szépen kilőtte a hosszú sarkot. Ezzel máris 2-2-t mutatott az eredményjelző. Bár mindkét csapat törekedett még arra, hogy megszerezze a győztes gólt, több találat nem esett a mérkőzésen, így maradt a döntetlen, maradt a pontosztozkodás.

Pihenésre azonban nincs sok idő, hiszen szerdán Szolnokra utazunk!

Szép volt Fiúk! Hajrá Vác!

Vác FC – Soroksár SC  2–2 (0–1)
Dunaújváros, 100 néző, Játékvezető: Gyarmati II Tibor (Bertalan Dávid, Hima Andrea)


Vác: Szentpéteri – Rása, Dlusztus, Tóth F., Földi – Tóth G., Gulyás – Kákonyi, Zsolnai (Rusvay, 64.), Niedermüller (Mátyás, a szünetben) – Majoros (Nagy R., 78.) Vezetőedző: Nagy Tibor


Soroksár: Holczer – Csilus T., Lorentz, Gengeliczki, Silye – Haris, Huszák (Szilágyi P., 86.) – Koós (Gárdos, 57.), Sándor I., Pál A. – Lovrencsics B. (Peszmeg, 73.) Vezetőedző: Lucsánszky Tamás


Gólszerző: Rusvay 79’, Kákonyi 84’ illetve Haris 42’, Peszmeg 81’


MESTERMÉRLEG(forrás: nso.hu)


Nagy Tibor: – Az első félidőben nagyon gyengén futballoztunk, szünet után viszont megmutattuk, képesek vagyunk nyomást gyakorolni az ellenfélre, s támadásaink eredményre vezettek.


Lucsánszky Tamás: – Bosszús vagyok, mert a buta játékunk miatt két pontot elveszítettünk vasárnap.

 

Varga Péter

Fotó: Gyetva Andrea (Fotóalbum)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK