Remek húsvéti győzelmet arattunk! 2021 április 05Általános 349

Az NB III Közép-csoportjának 27. fordulójában a Vác elsősorban kiváló első félidei játékának köszönhetően 2–1-re győzött a Dabas-Gyón otthonában. Halasi Péter a 88. percben büntetőt hárított!

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 27. FORDULÓ

DABAS-GYÓN FC–VÁC FC 1–2 (0–2)
Dabas-Gyón, zárt kapuk mögött. Vezette: Szabó Levente (dr. Ambrus Dániel János, Elek Balázs)
DABAS: Megyeri – Szabó P. (Juhász S., 82.), Hirmán, Száhl, Grabant P. – Lucz, Popovics, Karacs (Dunai, 60.), Ablonczy, Molnár J. – Peres. Vezetőedző: Aczél Zoltán
VÁC: Halasi – Hegedűs Cs. (Vén B. 75.), Kasza, Bonivárt, Nagy G. – Lukács, Gergely P., Zámbó – Magos (Cemal, 89.), Sóron (Nagy Z., a szünetben), Szalánszki (Torda, 89.). Szakmai igazgató: Csank János
Gólszerző: Ablonczy (52. – 11-esből), ill. Szalánszki (13.), Sóron (34.)

Remekül kezdtük a mérkőzést, támadólag léptünk fel és azonnal jöttek is a gólszerzési lehetőségek: a 2. percben Szalánszki baloldali beadását Sóron csúsztatta mellé, majd egy perccel később Szalánszki lövése megpattant egy védőn, így centikkel ment a jobb sarok mellé. A 10. percben Gergely szerzett labdát a középpályán, tolt többet is rajta, majd 22 méterről tüzelt, de Megyeri védett. A 13. percben aztán már a hazai kapus sem segíthetett, hiszen Magos jobboldali beadását a hosszú saroknál remekül berobbanó Szalánszki Gergő fejelte az ötösről a jobb sarokba (0–1)! Öt perccel később újabb gólt szerezhettünk volna, de Gergely jobbról érkező beadását Zámbó 15 méterről a kapufára lőtte! A hazaiak először a 24. percben kerültek helyzetbe, Molnár letett labdáját Peres tüzelhette kapura mintegy 12 méterről, de Halasi bravúrral kiütötte a lövést. A 28. percben Szalánszki újabb lövése ment mellé, azonban újabb öt minutum elteltével Sóron Tibor már nem hibázott – támadónk Zámbó passzából indult meg jobbról, befelé tolta a labdát, miközben két védőn is túljutott, majd mintegy 10 méterről a jobb alsóba lőtt (0–2)! A tavaszi szezon legjobb váci első félidejét láthattuk tehát és ha pontosabbak vagyunk, akkor akár le is zárhattuk volna az első játékrészben a mérkőzést.

És a másodikban kiderült, hogy jobban jártunk volna, ha így teszünk… Bár Gergely fejesével nyitottunk a fordulás után – középpályásunk fejesét bravúrral védte Megyeri –, az 51. percben egy dabasi beadásba Kasza ért bele a kézzel, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. Ablonczy félmagasan a bal sarokba lőtte a tizenegyest (1–2). A játék képe sajnos nagyon megváltozott, a dabas-gyóniak támadtak, mi pedig védekezésre voltunk kényszerítve. Halasi először Peres fejese után mentett nagyot, majd Molnár lövése csattant a kapufán. Lassan-lassan kijöttünk a szorításból a percek múlásával és kontrákat vezettünk, egy alkalommal Gergely fejelt fölé egy beadást, majd a szünetben beállt Nagy Zoltán lövését védte bravúrral Megyeri. Védelmünk jól állt a lábán és úgy tűnt, hogy kihúzzuk a hajrát veszélyes helyzet nélkül, azonban mégsem így lett. A 88. percben Peres vezette rá balról két játékosunkra a labdát, Zámbón és Szalánszkin is áthúzta magát, a játékvezető szerint azonban az egyik váci szabálytalanul állította meg őt a 16-oson belül, ezért újabb büntetőt ítélt a hazaiaknak! A tizenegyeshez ismét Ablonczy állt oda, de középre tartó labdáját a rutinosan el nem mozduló Halasi kivédte! A ráadásban még Bonivárt tehette volna biztossá győzelmünket, de melléfejelt, így is meglett azonban a nagyon fontos siker, amellyel előreléptünk a táblázat 14. helyére!

Aczél Zoltán: – Ellentétes félidőket láthattunk. Az első játékrészben nagyon gyengén futballoztunk, teljesen megérdemelt volt a Vác kétgólos vezetése, sőt, ekkor akár ki is „végezhettek” volna minket. A fordulás után feljavultunk és a második félidő játéka alapján az egy pontra rászolgáltunk volna, de a Vác győzelme nem érdemtelen, mert nem lehet egy teljes félidőt ajándékba adni.
Csank János: – Az első félidőben több gólt is szerezhettünk volna, amivel eldönthettük volna a találkozót. A hazaiak a szünet után igazolták jó hírüket, főleg a szépítésük után volt nehéz dolgunk, de kiharcoltuk, kiküzdöttük a győzelmet. Jogosnak tartom mindkét büntetőt, Halasi bravúrja tehát nagyon kellett a végén.

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK