Súlyos vereség hazai pályán az MTK II ellen 2021 szeptember 13Általános 1005

Az NB III Közép-csoportjának 7. fordulójában a Vác FC 5–0-ra kikapott az MTK II-tól úgy, hogy a vendégek már az első félidő után négy góllal vezettek.

NB III, KÖZÉP-CSOPORT, 7. FORDULÓ

VÁC FC–MTK II 0–5 (0–4)
Vác, 150 néző. Vezette: Juhász B. (Urbán R., Holpár G.)
Vác: Halasi – Stefán (Tóth D., a szünetben), Kasza, Lukács K., Csaba D. (Sorecz 57.) – Nagy Z., Tölgyes (Balga, 81.), Fazakas (Földi M., 57.), Zámbó – Tóth L., Mertse (Torda, 77.). Szakmai igazgató: Csank János
MTK II: Somodi – Kaka, Várkonyi, Markovics, Fülöp N. (Helembai, 55.) – Horváth A. (Fördős, 70.), Kosznovszky – Drljo, Kovács M. (Georgievszki, 55.), Miknyóczki (Szőke, 81.) – Balogh B. (Juhász, 70.). Edző: Kanta József
Gólszerző: Drljo (8., 23.), Kovács M. (40.), Horváth A. (43.), Miknyóczki (77.).

Támadólag lépett fel az MTK II és ennek gyorsan meg is lett az eredménye: a 9. percben Fülöp remek labdával hozta játékba Drljót, aki a labdaátvétel után lövőhelyzetbe került, és a jobb oldalról, 17 méterről ballal, laposan kilőtte a bal alsó sarkot (0–1). Ezt követően is a vendégek irányítottak, a félidő közepén növelték előnyüket: Drljo 17 méterről, szabadrúgásból kilőtte a jobb alsó sarkot (0–2). Nem sokkal később végre magunkhoz tértünk, Tóth Milán lőtt remekül 26 méterről, a lefelé csapódó labda centikkel ment el a léc fölött! A 28. percben Miknyóczki kapott jó labdát a bal szélen, egy labdaátvétellel után lőtt, de Halasi védett. Öt perccel később egy jobbról beérkezett labdát Kovács Mátyás lőtt el egy labdaátvételt követően, de Halasi ismét a helyén volt. A 43. percben Kovács Mátyás csapott le egy lepattanó labdára, ezzel ziccerbe került, és 14 méterről ki is lőtte a jobb alsó sarkot (0–3). A félidő végére aztán sajnos a vendégek lezárták a meccset: Drljo két jó csellel indult meg, majd Kakához passzolt, akinek pontos beadását Horváth Artúr csúsztatta a hosszú sarokba (0–4). Katasztrofális első félidőt produkált csapatunk.
A szünet után kiegyenlítettebb lett a játék, az első nagyobb helyzet a mieink előtt adódott, a 64. percben Mertse kapott bele egy jobbról beérkező labdába, Somodi kapus viszont vetődve nagyot mentett a jobb alsó sarok elől. Sajnos a 77. percben a kék-fehérek növelni tudták előnyüket: a csereként beállt Juhász emelt középre, Miknyóczki pedig egy labdátvétel után a léc alá lőtt (0–5). A folytatásban már csak kisebb lehetőségek adódtak, újabb találat nem született, súlyos vereséget szenvedtünk hazai pályán.

Folytatás és javítási lehetőség szerdán, 16:00-tól a Balassagyarmat otthonában. Mint ismeretes, a találkozó az 1. fordulóban, 0–0-s állásnál az 58. percben félbeszakadt, így a meccset a szövetség döntése értelmében teljesen újra kell játszani.

Csank János: – Komoly egyéni hibákat vétettünk a gólok előtt, három találatot „rúgattunk” az MTK-val és sajnos kapusunk is benne volt két gólban. Relatíve gyorsan kaptuk az első két találatot, és mire rendeződtünk, megkaptuk a harmadikat is. Tény, hogy lendületesen játszott az MTK, gyorsan gondolkodtak, jól kontráztak, de a gólkülönbséget túlzottnak tartom. Ez az MTK II bárkinek feladta volna most a leckét. Sportemberként fel kell dolgozni a betlit, hiszen szerdán itt az újabb feladat! Sajnálom a közönséget!

(mtkbudapest.hu/vacfc.com)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK