Sűrű időszak után, még sűrűbb hónap előtt 2021 április 01Általános 334

Csapatunkra április hónapban nem kevesebb, mint hat bajnoki mérkőzés vár, tehát erőltetett menet következik.

Véget ért az NB III tavaszi küzdelmeinek első hónapja.

A mieink felemásan kezdték a szezont, a Honvéd II elleni 2–1-es vereség után Kecskeméten bravúrdöntetlent (1–1) értünk el, majd a harmadik idegenbeli találkozón Szekszárdon 1–0-ra kikaptunk. Ezt az első tavaszi győzelem követte otthon a Hódmezővásárhely ellen (3–1), azonban legutóbb, múlt hét vasárnap – szintén hazai pályán – 2–1-re kikaptunk az ESMTK-től. Így 5 meccsen egy győzelemmel és egy döntetlennel 4 pontot szereztünk. A táblázaton ez nem jelent változást a téli pozíciónkhoz képest – a bajnoki szünetben is a 15. helyen álltunk és most is, de most 29 pontunk van és előnyünk 4 pont a kieső helyen álló Szekszárd előtt. (A három csoport legrosszabb 15. helyezettje egyébként kiesik, de ez a veszély szerencsére nem fenyeget minket, a Keleti csoportban a 15. pozícióban állomásozó Tállyának ugyanis csak 27 pontja van.)

Áprilisban aztán felpörögnek majd az események, hiszen a Vác FC-re nem kevesebb, mint 6 bajnoki mérkőzés vár, ebből négy hétvégi (vasárnapi) és két hétközi forduló (szerdai játéknap). Ezekből a találkozókból három lesz majd hazai pályán (a Körösladány, a Kozármisleny és a Paks II ellen), míg házon kívül szintén háromszor játszunk majd (a Dabas-Gyón, a Taksony és az FTC II ellen). Az biztos, hogy nem lesz könnyű dolgunk, hiszen az erőviszonyok alapján egy élcsapattal (a jelenleg 4. helyen álló FTC II), négy középcsapattal (Dabas-Gyón, a tavaszra meggyengülő Taksony, a Kozármisleny és a Paks II) és egy kiesés ellen küzdő együttessel (Körösladány) kell megmérkőznünk.  

Reméljük, hogy ebből az erőltetett menetből minél több ponttal jövünk majd ki és mihamarabb biztosítjuk bennmaradásunkat az NB III-ban!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK