Szegény embert még az ág is húzza 2016 szeptember 26Beszámoló 1402

Nem győzni járunk mostanában Kisvárdára. Sajnos az elmúlt hétvégi bajnoki mérkőzésen sem sikerült pontot szerezni a szabolcsi csapat otthonában.

Igaz, már az előjelek sem voltak túl kedvezőek, hiszen Nagy Tibor vezetőedző sérülés, betegség, eltiltás miatt eleve nem számíthatott Sipeki, Nyilas, Zsolnai, Majoros, Gulyás, Görgényi, Fehér játékára, míg a mérkőzés napján Mátyás is belázasodott, így ő sem tartott a csapattal.

Így elég felforgatott csapattal vágtunk neki az összecsapásnak, olyan összeállításban futottunk ki a gyepre, melyben idén még nem játszottunk. Sajnos ez érződött is az első félidőben, hiszen kissé bátortalanul, kissé talán gyámoltalanul játszottunk az első félidőben, néha talán túlságosan is visszahúzódtunk a saját kapunk elé. Sajnos ennek meg is lett az „eredménye”, hiszen a 29. percben egy jobb oldali akció végén, egy lepattanó labdából, egy szép kapáslövéssel Gosztonyi meg szerezte a vezetést a hazai csapatnak. Sajnos, nem csak gólt kaptunk, hanem az akció közben –szegény embert az ág is húzza alapon- fiatal játékosunk Földi Máté is megsérült, őt le is kellett cserélni. Az első félidőben a gól után is a várdai csapat dominált, irányította a mérkőzést, azonban újabb gól nem született.

A szünetben Nagy Tibor rendezte a sorokat, a második játékrészre már egy sokkal bátrabban játszó csapat futott ki. Jóval többet birtokoltuk a labdát, mint az első félidőben, sokkal többet próbálkoztunk, sokkal több lehetőségünk volt. Azonban hiába került a játékrészben ziccerbe Balajti, Kákonyi és Rusvay is, egyiküknek sem sikerült túl járni Ivancsics eszén, így maradt az egy gólos hazai siker. Összességében két ellentétes félidő után, egy kicsivel több szerencsével az egyik pontot megérdemelte volna csapatunk.

Hajrá Vác!

Kisvárda Master Good – Vác FC1–0 (1–0)
Kisvárda, 1100 néző. Játékvezető: Ducsai József (Márkus Tamás, Varga II Gábor)


Kisvárda: Ivancsics A.– Talabér, Fodor F., Papucsek, Vári – Minczér (Fodor A., 67.), Lucas – Gosztonyi (Szabó P., 39.), Erős G., Cseri T. – Grumics (Karacs, 76.). Szakmai igazgató: Révész Attila


Vác: Halasi – Hegedűs Cs., Dlusztus, Tóth F., Földi (Nagy S., 34.) – Tóth B., Rása – Niedermüller, Tóth G., Kákonyi (Nagy R., 85.) – Balajti (Rusvay, 69.). Vezetőedző: Nagy Tibor


Gólszerző: Gosztonyi 29’


Mestermérleg: (forrás: nso.hu)


Révész Attila: Komoly fegyvertény volt nyerni a Vác ellen, miként az is, hogy negyedik bajnoki óta nem kaptunk gólt. A meccs végére az eredménykényszer miatt óvatosabbá vált a játékunk, de nagyon nem kellett izgulnunk a győzelem miatt.


Nagy Tibor: Az első félidőben beszorított bennünket a Kisvárda, megérdemelten vezetett, de a szünetben rendeztük a sorokat, s volt esélyünk az egyenlítésre. Nekünk sok a tizennégy nap alatt játszott hat mérkőzés, amelyek mindegyikére utaztunk. (Nagy Tiborral készült videóinterjú megtekinthető itt.)

Varga Péter

Fotó: Gyetvai Andrea (Fotóalbum)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK