Tisztes helytállás a ZTE ellen a Magyar Kupában 2021 szeptember 19Általános 713

A MOL Magyar Kupa 3. fordulójában a Vác FC hazai pályán négygólos vereséget szenvedett a ZTE ellen, így nem jutott tovább.

Vác FC–ZTE FC 0–4 (0–1)
Vác, 300 néző. Játékvezető: Urbán Eszter (Csatári Tibor, Belicza Bence Péter).
Vác: Halasi (Molnár L. 82. perc) – Purzsa, Kasza B., Lukács K., Stefán – Tölgyes (Sorecz, 82. perc), Fazakas (Torda, 65. perc), Zámbó – Nagy Z., Tóth D. (Tóth M., a szünetben) – Mertse (Földi M. 62. perc). Szakmai igazgató: Csank János.
ZTE: Gyurján M. – Huszti A., Szerafimov, Lesjak, Bedi B. – Szankovics – Milovanovikj (Skribek, 55. perc) Halilovic (Tajti M., a szünetben), Spoljaric (Gergényi, 75. perc), Ubochioma (Zimonyi, a szünetben) – Borukov (Koszta M., a szünetben). Vezetőedző: Waltner Róbert.
Gólszerző: Borukov (42. perc), Zimonyi (78. perc, 83. perc), Koszta M. (85. perc).

A mester, Csank János a váci kispadon, a tanítvány, Waltner Róbert a zalaegerszegin foglalt helyet. A MOL Magyar Kupa 3. fordulójának kérdése az volt, hogy a mester, vagy a tanítvány taktikája lesz-e a nyerő?

Az erőviszonyok az NB I-es ZTE sikerét vetítették előre és ennek megfelelően támadólag léptek is fel. Az első helyzetet már a 4. percben kialakították a zalaiak, Bedi Bence balról lőtt, a váciak kapusa, Halasi védett, a kipattanót Daniel Milovanovikj lőtte a kapu fölé. A kezdeti nyomás után a Vác is támadásokat vezetett, a 16. percben Mertse Ábel lőtt kapura tizenhat méterről, majd a 24. percben Fazakas Géza bombázott huszonöt méterről a kapu fölé. A 31. percben felcsillant a gólszerzés reménye a Zalaegerszeg előtt, Nagy Zoltán kezére pattant a labda a tizenhatos jobb oldali vonalán, Urbán Eszter kissé megkésve Csatári Tibor jelzésére 11-est ítélt. A büntetőt Josip Spoljaric végezte el, jól helyezett, jobb sarokba tartó lövését Halasi Péter óriási bravúrral hárította. A 42. percben azonban már ő sem tudta megakadályozni az egerszegi gólt. Preslav Borukov középről tizenegy méterről fejelt a bal felső sarok felé, Halasi még ebbe is bele tudott érni, de a labda végül a bal sarokba hullott (0–1).

A második játékrészben cserékkel próbáltak a mesterek új fazont adni a játéknak, ez Waltner Róbertnak sikerült jobban, a végére elfáradó hazaiak ellen a cserecsatárok eldöntötték a mérkőzést. A 68. percben Tajti Mátyás szemben a kapuval próbálkozott lövéssel a tizenhatos vonalánál, ám kevéssel a jobb kapufa mellé célzott. A 78. percben Zimonyi Dávid lépett ki egy jól érkező indítással, elhúzta a labdát a kifutó Halasi mellett, majd még két csel után a hálóba gurított (0–2). A 83. percben ismét Zimonyi kapott jó labdát, majd a háló bal felébe gurított (0–3). A 85. perben a másik cserecsatár, Koszta Márk cselezett a tizenhatoson belül és a bal felső sarokba lőtt (0–4). Győzött a tanítvány és megérdemelten vezette a következő körbe a ZTE FC legénységét. A Vác számára a szezon további részében a bajnokság marad.

Csank János: Szerettünk volna bravúrt elérni, de tudtuk, hogy mi a realitás. A hatvanötödik perc környékén néhány játékos elfáradt fizikailag és mentálisan is, az utolsó szűk harminc perc így elég „zűrösre” sikeredett. Fiatal, jó mentalitású csapatunk van, amely – a sorozatterhelésnek is köszönhetően – több hibát elkövet, de remélem, a bajnokságban elindulunk felfelé.
Waltner Róbert: Nem tetszett, ahogy kezdtük a mérkőzést, sőt, az egész első félidő játéka nem volt megfelelő. A szünetben volt egy kis eligazítás – úgy látszik, az embernek fel kell emelnie a hangját ahhoz, hogy a csapat játéka megváltozzon. Ennek köszönhetően a második játékrész már máshogy nézett ki, ekkor már elégedett voltam a játékkal. A Vác harciasan futballozott, beleadott apait-anyait, nekünk pedig meg kell értenünk, hogy egyetlen csapatot sem szabad lebecsülni.

(Fotó: ztefc.hu)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK