Vereség a hosszabbításban 2016 augusztus 01Beszámoló 894

Vasárnap este csapatunk számára is megkezdődött az új idény a Merkantil Bank Liga NB II-ben. Elsőként Siófokon léptünk pályára. Vendéglátóinktól a tavalyi szezon során oda-vissza kikaptunk, így lett volna miért törleszteni. (Főleg a tavaly tavaszi hazai mérkőzés tükrében, amelyen a játékvezető két szabályos gólunkat is érvénytelenítette.)

Több új játékossal a keretben vágtunk neki a szezonnak és a mérkőzésnek is. Bár a csapat magja megmaradt, a kezdőcsapatban több új fiú is helyet kapott, hiszen a kezdősípszó pillanatában pályán volt Halasi, Földi, Gulyás M, Mátyás és Nyilas is.

Idegesen, kapkodva kezdtek a csapatok, folyamatos játék nem igazán alakult ki. Az utolsó passzok rendre rosszul sikerültek mindkét oldalon, így főként a középpályán gyűrték egymást a felek. A hazai egy kicsit visszább állt, látszott, hogy gyors embereikben és a kontráikban bíznak.

Aztán a 27. percben Zsolnai lépett ki remekül a védők között, 14 méterről leadott lövését Tajti – aki tavaly ősszel még nálunk védett – azonban hárította. Nem sokkal később egy kontra végén a Balaton-partiak is veszélyeztettek, azonban a lövés itt is a kapu mellett hagyta el a játékteret. Így a csapatok döntetlennel vonulhattak a pihenőre.

A szünet után nem sokat változott a játék képe. A csapatok a középpályán gyűrték egymást, sok hibával játszott mindkét gárda, mondhatjuk úgy is, hogy egymás hibáiból éltek a csapatok. Az utolsó negyedórában azonban hiába akadt több lehetőségünk, vagy Tajti hárított, vagy centikkel kerülte el a kaput Zsolnai lövési kísérlete. Ezért azonban súlyos árat fizettünk, hiszen a hosszabbítás első percében, egy labdavesztés és egy rossz helyezkedés után Farkas átjátszotta a jobb oldalunkat, jól adott középre, ahol az érkező Gréczi kapásból a kapunkba rúgta a labdát. A bekapott gól után a játékvezető nem sokkal lefújta a mérkőzést, így vereséggel kezdtük a szezont.

Nincs idő azonban sokat keseregni, hiszen jövő héten folytatódik a bajnokság. Szombaton Dunaújvárosban a Nyíregyháza Spartacus csapata ellen lehet javítani.

Hajrá Vác!

BFC Siófok Vác FC1–0 (0–0)
Siófok, 350 néző. Vezette: Kovács Gergely (Aradi József, Kulman Tamás)


BFC Siófok: Tajti – Tamaskó, Szalai V., Berde, Farkas N. – Gál M., Futó – Nagy D., Petneházi (Nagy J., 76.), Kovács D. (Nagy R., a szünetben) – Elek B. (Gréczi, 62.). Vezetőedző: Goran Kopunovics


Vác FC: Halasi – Hegedűs Cs., Dlusztus, Tóth G., Földi – Sipeki, Gulyás M. (Görgényi, 86.) – Mátyás (Niedermüller, 56.), Nyilas E. (Rusvay, a szünetben), Kákonyi – Zsolnai R. Vezetőedző: Nagy Tibor

Gólszerző: Gréczi (1–0) a 91. percben


MESTERMÉRLEG: (forrás: nso)
Goran Kopunovics
: – Jól játszottunk, többet birtokoltuk a labdát. A meccs addig tart, amíg a bíró vezeti, ha előtte nem is sikerült, a hosszabbítás első percében megszereztük a gólt, és három ponttal indulhatunk a bajnokságban.
Nagy Tibor: – Kézben tartottuk az irányítást, annak ellenére, hogy nem játszottunk jól. Az utolsó tizenöt percben eldönthettük volna a meccset, de a kilencvenegyedik percben egy eladott labda után gólt kaptunk.

Fotó: Gyetvai Andrea

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK