Beharangozó a Vác FC–Békéscsaba MOL Magyar Kupa mérkőzésre 2020 szeptember 18Általános 558

A MOL Magyar Kupa 2020/2021-es szezonjának főtábláján, a 6. fordulóban szombaton, 15 órától az NB II-es Békéscsaba 1912 Előre együttesével találkozik a Vác FC a zuglói BVSC stadionban.

A továbbjutás egy mérkőzésen dől majd el. Amennyiben a rendes játékidőben döntetlen az eredmény, akkor 2x15 perces hosszabbítás következik. Ha a hosszabbításban mindkét csapat azonos számú gólt ér el, vagy nem esik gól, a továbbjutás 11-esekkel dől el.

A csabaiak honlapja felidézte, hogy a két együttes bajnoki múltja rendkívül gazdag, hiszen 1957 óta számtalan csatát vívtak a felek. Érdekes, hogy mindkét ligában abszolút kiegyenlített a mérleg, hiszen a 20 NB I-es meccs alkalmával 6-6 győzelem és 8 döntetlen szerepel a csapatok neve mellett. Ugyanez a helyzet a második vonalban is, hiszen 7–7 győzelmet, valamint 6 döntetlen eredményt tudhatnak maguknak az együttesek. Utoljára 2020. február 23-án találkozott a két gárda, az NB II-ben gól nélküli döntetlennel zártak a felek Békéscsabán.

A MOL Magyar Kupában harmadik alkalommal hozta össze a sorsolás a két csapatot. Mindkét párharc a kilencvenes években zajlott, amikor is a magyar labdarúgás élvonalának meghatározó szereplője volt a Vác és a Békéscsaba is. Az első párharcra az 1992/93-as kiírásban került sor. A nyolcaddöntőben az első mérkőzésen 3–1-re nyert csapatunk (Répási László mesterhármasára Anatolij Gricajuk válaszolt). A visszavágón a Békéscsaba Kasik Zsolt és Csató Sándor góljával 2–0-ra győzött, így idegenben lőtt góllal továbbjutott. A második találkozásra az 1994/95-ös sorozat negyeddöntőjében került sor, ekkor Vácott 1–1-es döntetlen született (Víg Péter gólját Csató János egyenlítette ki). A visszavágón aztán idegenben sikerült 2–1-es győzelmet aratni, Hetesi Csaba és Füle Antal góljára Kulcsár Sándor válaszolt! Érdekesség, hogy csapatunk jelenlegi trénere, Burzi Attila is kerettag volt ezeken a találkozókon.

A csabaiakhoz egyébként új vezetőedző érkezett a héten Preisinger Sándor személyében, de egyelőre nem csatlakozhatott csapatához, hiszen az előírások értelmében őt is tesztelni kell. Sőt, nemcsak ő, hanem a mieink is tesztelésen estek át, amiről már Burzi Attila vezetőedző beszélt honlapunknak.

Az MLSZ előírásainak megfelelően le kellett tesztelni a csapatot – fejtegette Burzi Attila. – Ez szerdán megtörtént, az eredményekre viszont még várunk, ennek függvényében tudjuk pályára küldeni a játékosokat. Nem titok, számunkra a bajnokság fontosabb, így a kupameccsen szeretnénk azoknak játéklehetőséget adni – a tesztelés eredményeit is számba véve –, akik a bajnokikon kevesebbet játszottak. Ettől függetlenül természetesen nem feltartott kezekkel lépünk pályára.”

A szombati Vác FC–Békéscsaba MOL Magyar Kupa-mérkőzést Horváth Tibor vezeti majd, míg asszisztensei Molnár István és Imrő János lesznek.

A jegyárak változatlanok a MOL Magyar Kupában is, felnőttek 1000 Ft-os egységáron juthatnak be a találkozóra, míg a 14 év alatti diákok és a 65 éven felüli nyugdíjasok ingyenesen léphetnek be a stadionba.

A váci szurkolók továbbra is a Szőnyi út felöl tudják megközelíteni a stadiont, míg a vendégdrukkerek a Teleki Blanka utca felöl tudnak majd belépni.

Kérjük kedves szurkolóinkat, hogy viseljenek szájat-orrot eltakaró maszkot, és tartsák be az egészségügyi távolságot saját és embertársaink egészségének megőrzése érdekében!

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK