Hátrányból fordítottunk és győztünk 2020 szeptember 06Általános 903

Az NB III Közép-csoportjának 8.fordulójában csapatunk hátrányból fordítva 2–1-re legyőzte a Dabas-Gyón együttesét a BVSC zuglói stadionjában.

NB III, Közép-csoport, 8. forduló

Vác FC–Dabas-Gyón FC 2–1 (1–1)
Budapest, BVSC-stadion, 150 néző. Vezette: Urbán Eszter (Dobos Dávid, Hovanecz Máté László)
Vác: Halasi – Sárosi, Koval, Lukács K., Tóth B. – Magos (Torda, 88), Zámbó, Bonivárt, Sorecz (Niedermüller, 70.) – Szalánszki, Sóron. Vezetőedző: Burzi Attila
Dabas-Gyón: Pomozi – Grabant P. (Petrezselyem 87.), Lucz, Gaszner, Rétyi T. – Nádházi (Beszterczei, 64.), Popovics, Ablonczy, Száhl – Molnár J., Peres (Karacs R. 67.). Vezetőedző: Aczél Zoltán
Gólszerző: Magos (34.), Bonivárt (83.), ill. Nádházi (23.)

A nyári melegben lejátszott találkozón az első lehetőség a mieink előtt adódott, a 12. percben egy jobboldali szöglet után Lukács Kelemen elé került a labda, fiatal játékosunk azonban a kapuval szemben állva elvétette a játékszert, így odalett a helyzet. Sajnos bő tíz perccel később Pest megyei riválisunk első kapuralövéséből vezetést szerzett: egy hosszú indítást Tóth Bálint vétett el, Nádházi Ákos megiramodott a kapunk irányába, majd éles szögből úgy lőtt a rövid felsőbe, hogy Halasi csak beljebb paskolni tudta a labdát (0–1). A 34. percben sikerült egyenlíteni, Sóron ugratta ki remekül Magos Mátyást, aki 14 méterről, gyönyörűen lőtt a jobb alsó sarokba (1–1). A félidő végén újabb gólt szerezhettünk volna, Szalánszki hagyta faképnél egy remek csellel védőjét a bal oldalon, kapura tört, de lövés helyett a középen érkező Sóronhoz passzolt, akinek közeli lövését Pomozi bravúrral kapu fölé ütötte.

A fordulás után is maradtunk támadásban: a 60. percben Magos passzolt remekül az előtte érkező Sóronhoz, akinek lövését Ablonczy a gólvonalon blokkolta, míg a kipattanót Szalánszki futtából, balról, kissé elhamarkodottan fölé lőtte. Hat perccel később egy baloldali beadást Gaszner lőtt nagy helyzetben fölé. A hajrában mindent megtettünk a győztes gól megszerzéséért és erőfeszítéseinket siker is koronázta, hiszen a 83. percben Bonivárt Erik 18 méteres szabadrúgása a bal sarokban landolt úgy, hogy Pomozi már csak beljebb tudta segíteni a labdát (2–1)! A lefújás előtt még egyszer, Száhl lövésénél kellett izgulnunk, de szerencsére a labda elment a jobb sarok mellett, majd Sóron, illetve Szalánszki tehette volna biztosabbá a sikerünket, de mindkettejük lövését hárította a kapus.

Fontos győzelmet arattunk tehát, de nincs sok idő a pihenésre, hiszen jövő szerdán itt az újabb bajnoki, a hétközi fordulóban az újonc Körösladány együtteséhez látogatunk.

Burzi Attila: – Gratulálok a csapatnak, hatalmas tartásunk van, újból meg tudtuk fordítani a mérkőzést. Ha pontosabbak vagyunk a kapu előtt, akkor lényegesen izgalommentesebb meccset játszhattunk volna.

Aczél Zoltán: – Jól játszottunk az első fél órában, nagyon kontrolláltuk a mérkőzést. Az egyenlítő gól rosszkor jött, védekezésben nagyot hibáztunk. Összességében, ha a játék képe nem is azt mutatta, a Vác több nagy gólhelyzetet alakított ki, ezzel megérdemelten nyert.

(Fotó: Daru Andrea)

Hozzászólások

Kapcsolódó bejegyzések
  •  Vác Futball Club

A futball barátai Vácott - sok, azóta is ismert és híres jelentős fővárosi klubot megelőzve - 1899-ben hozták létre saját egyesületüket. A Váci Sport Egyesület (VSE) 1899. júniusában alakult meg, de hivatalosan csak november 28-án került bejegyzésre.

Klubszínek: piros-kék

Stadion: Vác Városi Stadion

FACEBOOK